Yanlış hatırlamıyorsam -ki meyilliyim bu aralar -.. Fuzuli şöyle demisti
Söylesem tesiri yok, sussam gönül razı değil...
Susmak tepkimidir tam net emin olamıyorum bazen karşıdaki için ödül gibide geliyor.. bazen de konuşmanın faydasizligini bilmek insanı derinden sarsıyor.. iletisememek. Ne acı bunca kelime varken..
O zaman da insanın aklına sanırım Özdemir asafin..
Bir kelimeye bin anlam yukledigimde seslenecegim sana dizesi geliyor..
Dünyanın uasi +evrenin yaşı + rahmetli dedemin köstekli saatine göre zaman kavrami içinde 15 bin yıl az.. umarım vaktin vardır :)) ben anca gelisirim :))
Ama ama o zaman eşitlik olur.. az gelişen olmalı ki çok gelişen onu somursun.. kapitalist sisteme aykırı bu :)). ayrıca benim bildiğim tek şey hiçbir şey bilemedigim :))... holoskon+ bir miktar para daha iyi seçenek sanki :))
Birisine karşı susmayı tercih etmiyorum. Susuyorsam o birisiyle olan bütün ilişiğimi kesiyorum. Birisiyle tartısıyor konusuyorsam değer veriyorumdur. Artık değeri kalmayna hiç kimse ile herhangi bir konusma çabasına girmem açıkçası. Bu yüzden susmak tepkiden çok bitiş noktası bende.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
1 ay
Neşet Ertaş çok güzel özetlemiş, sanırsın ki sevenin çok arkadaşın çok sırdaşın çok. Sonra kötü bişey olur arkanı bi dönüp bakarsın gölgenden başka kimse yok. Hayat böyledir bugün susanlar yarın susulan olurlar.
Ben susamam. Karşımda ki hak etmişse ve bende haklıysam karşımdaki suçunu anlayana kadar konuşurum. Söz gümüşse sukut altındır demişler ama ne kadar susarsan o kadar sırtına biniyorlar. Lafı yeri geldiği zaman konuşmak altın bence.
insanın elinde olan bir şey değil bu. karşısındakine bağlı. İnsan anlaşıldığını düşündüğü yerde konuşup tepki verir. Anlaşılmayan insan sessizliği tercih eder.
Susmak çözüm değil en güçlü duygu nefrettir sahtesi olmaz karşındakine sağlam bir ders verir.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
1 ay
Değil. Bu cümleleri ortaya atanların nedense sinsi olduğunu düşünüyorum.(senin değil bu cümleyi uyduranların) susarak kimin huzurunu koruyorsunuz karşı tarafın. Karşı taraf anlıyor mu hayır
susmak, tartışmaya girmemek karşısı için değil de kendi ruh sağlığı için yapılan bir şey bence yani kafayi rahat tutmak kendini daha fazla düşünmek, uğraşmamak zaten doğal olarak karşı tarafa yeterli bir cevap oluyor. kendi kendine kuduruyor.