Sen gerçekte kimsin?

Ben kimim?

Ne sadece ismim, ne mesleğim, ne de taşıdığım unvanlar... Ben, yaşadığım acılarla olgunlaşmış, düştüğü yerden yeniden kalkmayı öğrenmiş bir yolcuyum. Hayat bana çok şey öğretti; kaybetmeyi de, sabretmeyi de, susmayı da... Ama bütün bunların içinde vicdanımı kaybetmemeye çalıştım.

Ben kendimi en çok değerlerimle tanımlarım. İnancına tutunmaya çalışan, sözüne sadık kalmayı önemseyen, haksızlık karşısında sessiz kalmamaya gayret eden ve bir kalbi kırmaktan çekinen bir insanım. Kusurlarım var, hatalarım var ama her gün dünden daha iyi bir insan olabilmek için çabalıyorum. Bana göre insanın gerçek kimliği, yalnızken nasıl biri olduğunda gizlidir.

Belki de en doğru cevap şu: Ben hâlâ kendini tanımaya çalışan bir kulum. Her gün Rabbime biraz daha yaklaşmaya, nefsimden biraz daha uzaklaşmaya çalışan... Günün sonunda insanlar beni nasıl tanımlarsa tanımlasın, benim en büyük Arzum Rabbimin beni razı olduğu bir kul olarak tanımasıdır.

@MuzipFilozof der ki: İnsan, başkalarının seni kim sandığı değil; vicdanınla baş başa kaldığında kendine verebildiğin cevaptır.

Sen gerçekte kimsin?