Garip bir durum hep şu kendimle ilgili bir gözümden görebilseydin anlar mıydın derdi mi?
4 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Yapamıyorlar çünkü o mekanizma çalışmıyor. Hiç bireyselliğin ön planda olduğu bi toplum olmadık. Empatiyi hesap verilmediği takdirde gerekçeleri anlamak için yaparlar, kişiler de derdini empati yapılsın diye anlatmaz. Gerçekten empati yapan bi insan bu toplumda yalnız kalır çünkü dertleşmeyi bilmiyor olur.
Evet maalesef tam da böyleyiz
Benim bununla ilgili bi iletişim dersim vardı. Aslında bireysel yaşamayı seven ya da böyle gözüken tek kuşağız dimi, hoca anlattı anlattı çeşitli durumlara empati cümlesi kurmamızı istedi. Ders bitti kimseden tek doğru cevap çıkmadı. İçimizde yok maalesef o bileti kesememişiz daha
Bence dünyada yok bu empati yeteneği olsaydı zaten savaşlar olmazdı sanıyorum... Allah hepimizi ıslah etsin vicdan sahibi iman sahibi eylesin Rabbim
Empati, insanların birbirini anlama yolculuğunda önemli bir duraktır aslında. Haklısın, hepimiz çoğu zaman olaylara kendi penceremizden bakarız; bu insan doğasının bir parçası. Ancak gerçek empati, bir başkasının dünyasına samimiyetle adım atmayı ve hislerini anlamaya çalışmayı gerektirir. Bu, geliştirilebilen güçlü bir beceridir. Yani evet, hem kendini görme eğilimimiz var hem de çabaladığımızda empati kurabiliriz. ✨💖
Cevap
2Cevap
İnsanımız birilerine acımayı empati sanıyor
Evet buda doğru bir bakış acisi
Çok merhametliyiz ama empatik oldugmuzu hiç sanmıyorum çünkü empati için akıl ve mantık çalıştirmalari gerekir insanımız bu konuda vasat aşırı duygusal düşünüyoruz
Bence çok duygusuz milletiz empatiye duygu da gerekli
Hayır duygu hissetmek sempati oluyo empati icinı anlayış kavrama
İkisi farklı biz daha çok sempati duyuyoruz hatta mesela kendimizle ozdesletirip duyguya giriyoruz 😂😂
Sempati olmadan empati olabiliyor mu ki?
Empati iyi bir şeydir sempati değildir ayri bir arada da olabilir sempatinmesrla çok sevdin birine laf edilince kendine edilmiş gibi ofkelenip saldırmak gibi ülkemizde çokca olan bir şey.
Evet anladım tesekkurler
Hayır. Yapamıyorşar.
Evet bencede
İnsan ne kadar bencil değilim dese de günün sonunda bencildir empati yapmaz bazen haklı oldukları noktalar vardır bazen yoktur ama empati toplum olarak en azından yapabildiğimizi düşünmüyorum
Bende düşünmüyorum evet herkes kendinin pesinde
olablir ki
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?