Psikolojide açık ten daha mı çekici görülüyor, bronz ten algımızı toksik güzellik standartları mı etkiliyor?

Ben çok kolay bronzlaşan biriyim, kışın daha sarı-beyaz gibi oluyorum, yazın güneşten vampir gibi kaçmadıysam kararıyorum. Lisede çocuğun birine güzel görüneceğim, onun tipi olacağım diye gölgede yürüyordum hep, sonuç, bir anda sımsıcak güneşin altına güneş kremi sürmeden çıkma kararı alınca güneş alerjisi oldum. Tabii düştüğüm gafleti anlayınca güneşle aramı düzelttim ama şimdi bu son yazın başından beri hiç güneş kremi kullanmadım (normalde kullanmam gerekiyordu UV ışını sonuçta. Ama başta belki tenim çok güneş görürse alerjim düzelir diye düşündüm, sonra doğrusunu öğrenince de üşendim hep) tenim tekrar bronzlaştı, başta seviyordum ama şimdi geçen acaba objektif olarak da empoze olduğumuz toksik standartlar yüzünden biri baktığında kışın olduğum halime kıyasla bilinçaltında beni daha mı az güzel tanımlıyordur diye düşündüm. Böyle bir psikoloji var mı yoksa ben mi travmatize oldum?

Güncellemeler
8 gü
Yapay zeka başlığı değiştirmiş ama açıklamada her şey zaten
Psikolojide açık ten daha mı çekici görülüyor, bronz ten algımızı toksik güzellik standartları mı etkiliyor?