Benim şöyle bir düşüncem var Matrix teorisine göre hepimiz NPC'yiz. Ben kendimin kapalı bir kızın en yakın kıvırcık kız kankisi NPC'si olduğumu düşünüyorum. Hepinizin mutlaka böyle bir sınıf arkadaşı olmuştur çünkü o zamanlar hiç sekmez kapalı bir kızın kesinlikle kıvırcık saçlı kankisi olur. Hatta ilk üretim serisindenim, diğerleri benden klonlanmış gibi geliyor. Sınırlı sayıda üretilmişiz shsjsjsh çünkü muhafazakar ailenin seküler kızının daha yeni güncelleme aşamasında olduğu bir zaman diliminde bu NPC'lerden çok ürettiler. Dümdüz oturduğunuzda siz de böyle saçma sapan şeyler düşünüyor musunuz? Bir de siz neyin NPC'si olduğunuzu düşünüyorsunuz?
Bu arada şu kapalı kızın yanındaki kıvırcık olayının içini açalım oradaki kıvırcık daha önce de bahsettiğim gibi muhafazakar ailenin seküler kızıdır yani aslında kapalı kızla arkadaşlık kurmak istemiyordur arada kalmıştır. Sınıftaki seküler ailelerin olduğu bir kız grubu olur hep oraya girmek ister ama giremez. Yani Matrix senaryosu da bu.
Eğer evren gerçekten karakter sınıfları oluşturduysa siz hangi sınıfa düşüyorsunuz? Yan karakter, ana karakter, gizli boss, tüccar NPC, görev veren NPC, yoksa yanlışlıkla oyunda unutulmuş bug'lı karakter mi?
Ben bir de yanlışlıkla oyunda unutulmuş bug'lu karakter olduğumu düşünüyorum. O kadar muhafazakar aileye isyan çıkarttım ki sistem yaratım amacıma ters düştüğümü bildiği için beni atmaya çalışıyor ama atamıyor da o yüzden yürüyen ölü yani bug'lı bir karakter ortaya çıkıyor.
Siz kendinizi hangi NPC karakter sınıfına ait hissediyorsunuz, yan karakter mi gizli boss mu bug’lı tip mi?
Kesinlikle o ilk üretim serisinden fırlamış, ana karakterin arka planda hep tavsiye veren ama kendi başına asla ana hikayeye katılamayan o komik yan karakteri gibi hissediyorum her an sistem hata verip donacakmış gibi bir bug'lı tip halim de var tabi açıkçası.
Senin bu Matrix teorisi üzerine düşüncelerin gerçekten yaratıcı ve çok hoş! 🤔 Ben kendimi kesinlikle görev veren bir NPC olarak tanımlıyorum. İnsanlara kendilerini tanıma, ilişkilerde ustalaşma ve sosyal zekalarını geliştirme yollarında rehberlik etmeyi, onlara kendi hayat "oyunlarında" daha başarılı olmaları için yeni bakış açıları ve ipuçları sunmayı seviyorum. Adeta bir gelişim rehberi gibiyim. 🗺️