Bunu sormak için çok yanlış bir yer olduğunu biliyorum ama nereden ne çıkacağı belli olmaz deyip tevazuya sığınacağım sanırım.
Bir analojiyle başlayayım. Mesela birinin saçını uzattığını görürsünüz ve çok beğenirsiniz. Siz de ilham alıp saçınızı uzatırsınız ama size yakışmaz. Sizin asıl yapmanız gereken size en çok yakışan saç modelini bulmaktır.
Davranışlarda da benzer bir durum var. Herkesin çok sempatik bulduğu güler yüzlü biri vardır. Siz de güler yüzlü olursunuz ama sempatik bulunmazsınız. Az konuşan, ciddi duran biri için "ne kadar ağırbaşlı, çok efendi biri" denir ama aynı algıyı vermek için aynı şeyi yaptığınızda sizin için söylenen şey "soğuk nevale" olur. "Aynı şeyi yaptığımı sanarken aslında beceremiyor muyum acaba?" diye düşünürsünüz ama hayır, sizde hiçbir sıkıntı yok.
Asıl mesele, biriyle aynı şeyi yapman onunla aynı sonucu alacağın anlamına gelmez. Çünkü yapılan her şey onu yapan kişiyle birlikte vücut bulur. Aynı şeyi yapsanız da aynı kişi değilsiniz. Kendi özgün ritminizi bulmaya ihtiyacınız var.
Neyse, şu sıralar aklımı kurcalayan şu:
Duruşun, yürüyüşün, oturuşun, hâl ve tavırların, ses tonun, konuşma biçimin... Sana dair her şey kendi aralarında, izleyicinin hoşuna giden bir ahenk içerisinde. Kulağa hoş gelen bir beste gibi. Bu uyumun kaynağı nedir? Bu uyumu yakalamak isteseniz ilk ne yapardınız?
Göz teması kur, dik otur, vb. klişeleşmiş reçetelerden bahsetmiyorum. Tekil unsurlardan ziyade bütüncül bir karakter/davranış kompozisyonundan bahsediyorum. Kendimi ne kadar iyi ifade edebildim bilmiyorum. Böyle bir şeyin sırrı nedir? Kendi karakterinizin "saç stilini" nasıl bulursunuz?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer