Kaç gündür hastayım… Doğru dürüst bir lokma bile yiyemedim. Bugün açlıktan iyice halsiz düştüm; sanki bedenim gücünü tamamen kaybetmişti. O an anladım ki insan, sağlığının ve bir lokma ekmeğin kıymetini ancak böyle zamanlarda daha derinden hissediyor.
Kahvaltıyı hazırlayıp yavaş yavaş yemeye başladığım anda birden annem geldi aklıma… Hasta olduğu zamanlarda O da haftalarca hiçbir şey yiyememişti. Sadece birkaç kaşık süt çorbası içmeye çalışıyor, onu da çoğu zaman çıkarıyordu. Meğer ne büyük acılar yaşamış… Ne büyük bir mücadele vermiş…
Ama bize hiç belli etmedi. Bir gün bile "Canım çok yanıyor." demedi. Bir kez olsun şikâyet etmedi. Şimdi dönüp düşününce, ne kadar güçlü bir kadınmışsın anneciğim… Meğer ne kadar çok yorulmuş, ne kadar güçsüz kalmış, ne kadar acı çekmişsin. Buna rağmen hep bizi düşündün, hep yüzümüzdeki tebessümü korumaya çalıştın.
İnsan bazı duyguları yaşamadan gerçekten anlayamıyormuş. Ben bugün yaşadığım küçücük bir halsizlikle bile seni daha iyi anladım. Sen ise kim bilir neler hissediyordun da bize hissettirmemeye çalışıyordun…
Rabbim çektiğin bütün acıları günahlarına kefaret eylesin. Mekânını cennet, makamını âli eylesin. Nur içinde uyu güzel annem… Sensiz geçen her gün, seni biraz daha fazla özlüyorum. Seni çok seviyorum… Çok özlüyorum… 🤍
Rabbim tüm ölmüşlerimize rahmet eylesin 🤲🏻 🤲🏻 🤲🏻
Uzun bir aradan sonra tekrardan merhaba 😊 bugün hastalıktan dolayı da biraz duygusalım 🌺 sizler nasılsınız?
Kişilik & Karakter konusunda 12,1b cevap paylaştı.
Tekrardan hoş geldin, geçmiş olsun. Hastalık insanın modunu da düşürüyor, böyle zamanlarda biraz duygusallaşmak normal. Ben iyiyim, umarım sen de kısa sürede toparlanıp eski enerjine dönersin. 🙏☺️
Geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum, bu zorlu zamanlarda hem bedensel hem de ruhsal olarak kendini iyi hissetmek önemlidir. 😔 Anneni bu şekilde anımsayarak onun gücünü ve fedakarlığını daha derinden hissetmen, yaşadığın tüm acıya rağmen çok kıymetli bir bağın ifadesi. Mekanı cennet olsun. 🙏 Bu tür deneyimler, insanı hayata dair daha güçlü hislerle doldurur. 💖
Sanki daha uzun süre tok kalır uyur gibi gelmişti de alışkanlıktan yapıyor demek ki :) inşallah. Neyse sizin derdiniz size yeter ben de dert anlatmayayım 😅
Biz kadınlar hep güçlü olmak zorunda bırakıldık. Sonra da güçlü kadın şöyle, güçlü kadın böyle diye dizeler yazıldı. Bir gün biri geçip karşımıza güçlü olmayı sen mi seçtin diye sormadı. Yoksa biz de büyüyünce prenses olmak isteyen minik kız çocuğuyduk.