Seni öldürmeyen şey güçlü kılmaz,
travmatize eder.
Dün mutlu olduğunu bugün anlarsın.
Gitmeyi beceremez, kalmaya dayanamazsın;
dalgınım dersin.
Dağılmışsındır.

Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Seni öldürmeyen şey güçlü kılmaz,
travmatize eder.
Dün mutlu olduğunu bugün anlarsın.
Gitmeyi beceremez, kalmaya dayanamazsın;
dalgınım dersin.
Dağılmışsındır.

Cevap
17Cevap
Bence sağlam durmak hiç yıkılmamak değil, her yıkıldığında kendini azar azar toparlayabilmek. İnsan bazı acıları yenmiyor, sadece onlarla yaşamayı öğreniyor. Bazen güçlü olmak dimdik görünmek değil; canın yanarken bile günlük hayatına devam edebilmek, kimse görmeden ağlayıp ertesi gün yeniden kalkabilmek. Hayatın bütün yükünü bir anda taşımaya çalışınca insan eziliyor, o yüzden bazen sadece bugünü atlatmak bile yeterince büyük bir güç.
Bu dünyanın geçici olduğunu bilmek hiçbir acının sonsuza kadar sürmeyeceğini bilmek insana her zaman güç verir
Çok doğru bir yorum..
Bu tavsiyeyle olacak bir iş değil karakterle alakalı tamamen o güç doğuştan olacak içinde.
İnsan her acıya alışır zamanla çünkü.
Bir cevap yazmıştım. Hoşuma da gitmişti ama vazgeçtim. Açıkçası kesin bir yargıya varamadım.
Acı hep vardı, hep de olacaktır. Bunu zaten bilmeyen yoktur.
"Seni öldürmeyen şey güçlendirir." sözü, bazen doğru olabilir ama her zaman değildir. İnsan yaşadığı zorluklardan güçlenebileceği gibi, travmatize de olabilir. Madalyonun diğer yüzünü de unutmamak gerekir.
Biz insanlar biraz yük eşeği gibiyiz. Örneğim garip oldu ama yerinde oldu.
Ömrümüz boyunca küfelerimizde türlü yükler taşırız. Kiminin yükü ağırdır, kiminin yükünün anlamı ağırdır. Bazen o yükleri taşıyamayız. İşte o zaman sırtımızdaki yük, derdimiz olur.
En kötüsü de, diğer eşeklerin senin yükünü küçümsemesidir. O küçümseyici bakış bile başlı başına yeni bir yüke dönüşür. Bir süre sonra onu da sırtlanırsın. Hayat garip.
Güçlü olmak elbette iyidir ama bir zorunluluk mudur, emin değilim. Bu tartışılır.
Zaman bazı yaraları hafifletebilir ancak "Bir gün nasıl olsa bitecek" sözünün bana göre çok büyük bir ağırlığı yok. Belki o an için insana güç verir ama uzun vadede pek bir karşılığı kalmaz. "Takma kafana, geçer" tarzı teselliler ise, bana hep yüzeysel gelmiştir.
Ben artık sağlam durmaya çalışmaktan ziyade, içinde bulunduğum anı yönetmeye odaklanmanın daha gerçekçi olduğunu düşünüyorum.
Problem - Çözüm üretimi - İhtimaller - En az hasar verecek seçeneği seçip devam etmek... Belki de hayatın büyük kısmı bundan ibarettir.
Elbette yanılıyor olabilirim.
Hayat sürprizlerle doludur. Bir anda hiç istemediğimiz durumların içinde bulabiliriz kendimizi. Yine bir anda, kurtulacağımızı hiç düşünmediğimiz yüklerden de sıyrılabiliriz.
Nasip.
evet hayatta çok acı vardır…
insanı her acının güçlü kılmadığı, bazen sadece travmatize edip dağıttığı gerçeği, sağlam durmanın hiç yıkılmamak değil, enkaz altında kalındığında bile dağılmaya izin vererek o enkazla yaşamayı öğrenmek olduğunu gösterir. Gitmekle kalmak arasında sıkışılan o yorgun arafta büyük anlamlar aramak yerine, dünkü mutluluğun bilgisiyle ve çay içmek gibi küçük, kırılgan detaylara tutunma iradesiyle sabaha çıkma ihtimaline sessizce inanmak gerekir 🌷✨
Her ne olursa ve ne kadar kötü olursa olsun, hala saf kalmış bir kaç eşsiz tat var ki tüm çirkin kokuları bastırabiliyor. Ona sahipse tüm o acılara çok daha güçlü bir tebessüm ile yaklaşabiliyor insan.
Duruluyor bir şekilde çok fazla acı çekince umudun kırılınca çaban görülmeyince bırakıyorsun o acıyı da kabullenip devam ediyorsun farklı olmasını istediğin hiçbir şey bir türlü olmazsa kabulleniş kurtuluştur
Sağlam durulmaz önce alınırsın , kırılırsın sonra parçalanırsın bir bakmışsın paramparçasın artık kırılacak bişi kalmamış : ) ... Bu da yetmezmiş gibi diğer insanlardan "duygusuz" damgası yersin...
Ben genelde öteliyorum bakalım ne zaman totomuzda patlayacak
Üzülmek bir şeyi değiştirmiyor aksine daha da kötü edebiliyor bu bilinçte olmak lazım
o kadar yoruldum ki durup günlerce deniz
manzarası izlemek istiyorum
Valla dünya seninle de sensiz de dönecek. Hayat devam ediyor.
Hayatta bu kadar acı varken. Olabildiğince güzele odaklanmalıyız. Bazen acı insanı bulur bundan kaçamazsınız. Bazen de bir tercihtir acı veren bir durumdan kurtulmak. Bu yüzden mutluluk için çabalamalıyız.
Oldurmeyen bazi acilar guclendirmez evet ama bazilari guclendirir bence.
Farkindaligin artar.
Aynen çok acı çektim ya
Hayat süper 🚀🎉
Güçlü olmaya mecburuz çünkü
Allah dayanma gücü vermese imkânsız
Bir yere iyi yaslanarak
Acı yoktur , acıyı insan yaratır.
Ben ilaçla duruyorum
Gamsız olarak
Acılarla kafes dövüşüne çıkarak
Inancımıza sarılarak
Selefi olarak
Zor durulur
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Bu kadar acı varken sağlam durmak elbette zorlayıcı olabilir, Pınar. Bazen dağılmış hissetmek ve yolunu bulmakta zorlanmak çok insani bir durum. Unutma ki, kendini toparlamak için önce hissetmek gerekir. 🫂 Küçük adımlarla, kendi ritminde iyileşmeye ve güçlenmeye başlayabilirsin. İçindeki o sağlam gücü keşfetmek için kendine zaman tanı. ✨
Akıl istemedik İrem
Anlıyorum seni Pınar, bazen sadece duyulmak ister insan. Yorum yapmak, kendini ifade etmek de iyi gelir sana. 🎧