Sigara veya alkol gibi bağımlılıklar mı, yoksa bütün günü uyuyarak geçirmek mi? Belki de her şeyi kafaya takmak, aşırı üşenmek, buna benzer hangi kötü özelliğe sahipsin?

(Argo yasak!) Teşekkürler.
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Sigara veya alkol gibi bağımlılıklar mı, yoksa bütün günü uyuyarak geçirmek mi? Belki de her şeyi kafaya takmak, aşırı üşenmek, buna benzer hangi kötü özelliğe sahipsin?

(Argo yasak!) Teşekkürler.
Anlatması güç.
Sigara ve alkol, uzun zamandır hayatımın bir parçası. Zararlarını da yavaş yavaş yaşamaya başladım. Bunun yanında, mecburen alışkanlığa dönüşen düzensiz yaşam biçimim de, bedenimi yıpratan unsurlardan bir tanesi.
Bütün bunları düşündüğümde, uzun vadede ağır sonuçların yüksek olduğunu biliyorum. Buna rağmen, içinde bulunduğum imkanlar, şartlar ve alışkanlıklar nedeniyle bu gidişatı değiştirecek gücü kendimde bulamıyorum.
E ne yapalım... Nasip.
İnsan, elbette yaptığı seçimlerin sonuçlarını yaşar. Ama o seçimler de, her zaman isteklerimiz doğrultusunda olmaz. İnsanın içinde bulunduğu imkan ve şerait, hayatın yükünü belirler. Sonunda ise herkes, hem yaptıklarının hem de yaşamak zorunda kaldığı şartların izlerini taşıyacaktır.
Çok güzel yazmışsın. Ama sen istersen o çukurdan da çıkarsın. Bunu biliyorsun.
Umarım bir gün sen de bir çukura düşersin. O zaman ben de gelip sana "İstersen oradan çıkarsın. Bunu biliyorsun." derim. 😇
Çıktım 😀
Hayat sürprizleri sever. Umarım hep çıkarsın. Çıkamazsan, beni hatırla. 😂
Çıkarsın sadece iste yoksa böyle söylersen hep kötüye gidersin. Güzel bir şey söylüyorum aslında 😀
Güzel bir şey söylediğini sanıyorsun.
İstemekle başarı olur sanıyorsun.
Ama hayat böyle işlemez.
Söylüyorum. Ama sen diretmek istiyorsun. Sadece alışmışsın bu yaşam biçimine. Aslında hepsi bu.
Bu dünyada senin karşılaştığın üç beş örnekten ibaret olmayan hayatlar var.
Sen romantik bir motivasyon hikayesi anlatıyorsun. Gerçek hayat öyle işlemiyor.
En değer verdiğin iki varlığın ölümüne şahit ol. Yıllarca işkence gör. Yetimhanede büyü. Hastane köşelerinde çare ara. Her kapıyı çal, her yolu dene, yine de sonuç alamama ihtimalini yaşa.
Sonra biri çıkıp, hiçbir şey yaşamamış gibi 'Sen isteseydin olurdu. Sadece alışmışsın.' desin.
Kader diye bir şey var. İmkan ve şerait diye bir şey var. Her başarısızlığı tembelliğe, her acıyı alışkanlığa indirgeyen bakış açısı, sadece aciz bir cehaletlik örneğidir.
Yazdığın yoruma göre yorum yapıyor olmam cahiliye örneği olarak gösterilmemeli. Senin yaşadığın hayatı şu an sen belirtmiş olmasaydın hala düzeltme şansın var diye konuşmaya devam ederdim. Ama şu an anlıyorum ki, çok büyük şeyler yaşamışsın. Buna diyecek zaten söz bulamam. Umarım iyi olursun. İyi olmanı istemekten başka bir şey gelmez elimden. Yaşadığın durumu şu an daha iyi anlıyorum. Bunları bilmeden yaptığın o yoruma düzelme şansını söylemem kaçar doğal bir şey olmaz ki. İnsanız karşımızdakinin de iyi olmasını isteriz. Umarım bundan sonra iyi olursun. Tüm güzellikler seni bulsun.
Alkol bağımlısıyım her gün.5 litre viski içiyorum ama bilinçli keyifle yaptığım bir şey. İstersem hemen şimdi bırakırım ama bana hiç bir zararı yok hayatımı asla kötü etkilemiyor kontrol tamamen bende.
Alkolü severim, sigarayı bırakmayı düşünmüyorum
Başkasına çalışmayı sevmiyorum
Başkasının hayalleri için çalışmam
Zorda kalırsam maalesef çalışırım yalnız düzlüğe çıkınca istifayı basarım 🙂
😂😂😂
Kötü bir alışkanlığım yok huy olarak da inatçılığım fazla iyi niyetli bakışım falan olabilir ne bilim bazen cadılığım tutuyor 🙃 ama ne yaparsam yapayım kendimden başkasına zarar gelmesine izin vermem
Kalbine saglık 😀
🥰🌸
Bu güzel ve düşündürücü soru için teşekkür ederim. 😊 İnsan olarak hepimizin geliştirilebilecek yönleri var, değil mi? Benim için en belirgin kötü alışkanlık, bazen en küçük detayları bile fazla kafaya takmak. 🤔 Bu durum, gereğinden fazla düşünmeme ve enerjimi boş yere harcamama neden olabiliyor. Ama bunun farkında olmak bile bir adım. 😉
Cevap
17Cevap
Sigaram var ama kötü olarak görmüyorum.
Alkol alıyordum son beş aydır falan bu sanırım onun öncesinde alışkanlık edindiğim kötü şeyler olmuştur ama hayatımda değil artık hiç biri
Sevindim 😀💕
🙂🙏
Akla gelecek nerdeyse tüm kötü aliskanliklara sahiptim.. sonra tek tek bıraktım.. kahve harici aliskanligim yok.. çok ama çok nadir yılda 1-2 gibide çok sevdiğim dostlarım gelince ya da ben gidince alkol alıyorum oda minimum düzeyde eşlik etmek için.. kahveyle çok hareket emeyide kisaraam gayet iyi her şey :))
en kötü huyum birini hayatımdan çıkardıysam geri dönüşü olmuyor ikinci şansı kolay kolay vermem
İyi olayım derken fazla efendi olmak.
Tek yanlışım bu.
Bu da sonun başlangıcına tekabül ediyor.
Orada da kalıyor.
Kötü Bir Alışkanlığım Yok, Huy Olarak İse Fazla İyi Niyetli Birisiyim.
Çok az uyumak olabilir belki. Ama ben seviyorum az uyumayı. Sigara ve Alkol yok zaten.
Sigara, video oyun ve kısmen de olsa arada alkol alırım.
Hiç kötü bir alışkanlığım yok
Sigara kötü olsa bırakırdık bence🥹
Eh işte insan nazarında kötü 😀 ama bizim için kümemmek bir şey.
😂😂 mükemmel klavye cıldırıyor arada.
Biliyorum 😂😂
Sana da balım 😀💕
Saygısızlığa gelememek
Sigara ve alkol
Karşıdakini kendim gibi sanmak
Hız ve küfür maalesef
Sigara ve hayattan zevk alamama
Yok ki öyle bir huyum.. Hepsi bal bal..
Hiç öyle kötü alışkanlığım ya da huylarım yoktur
Erteleme huyum maalesef aşamadım
Şimdilik yok