"Sence bir insanı gerçekten sevmek mi daha zor, unutmak mı?"
4 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Gerçekten sevdiğin birini sevmeye devam etmek de, onu unutmaya çalışmak da zordur. Ama çoğu insan için unutmak daha ağır gelir. Çünkü unutmak sadece bir insanı değil, onunla yaşanan anıları ve kurulan hayalleri de geride bırakmayı gerektirir. Zaman geçtikçe kişi tamamen unutmasa bile acısı azalabilir. Bazen unutmak değil, yaşananları kabullenip yoluna devam edebilmek en önemli adımdır.
"Bence gerçek sevgi unutulmak için değil, kabullenilmek içindir. Bazı insanlar hafızadan değil, sadece hayatın merkezinden çıkar."
Eic için teşekkür ederim 🌹😊
Rica ederim
Bu gerçekten de kalbin en zorlu sınavlarından biri sevgili hayal-perestt. 🤔 Gerçekten sevdiğin birini sevmeye devam etmek, özellikle de şartlar değişmişse, büyük bir mücadeledir. Ama unutmak da, kişinin kendini yeniden inşa etme süreci olduğu için, derin bir kayıpla yüzleşmeyi gerektirir. Bence unutmaya çalışmak, o bağın her bir parçasından kopmak demektir ve bu çoğu zaman daha ağır gelir. ✨
Hm unutmak daha zor diyorsun yani
Cevap
14Cevap
Bu biraz garip bir soru. Gerçekten sevdiğin birini sevmeye devam etmenin zorluğu karşısındakinin koşuluna bağlıdır.
Ya bir araya gelinmesi zor bir durumdadırlar ya da varlığı o kişiye zarar veriyordur.
Unutmak ise içsel bir şey. Bir koşulu ya da bağlılığından ziyade içinde yaşadığıdır.
Sevmemen gereken durumda sevmeye devam etmek
İnsan neden sevmeye devam eder ki
Kontrol edemezsin o duyguyu
Beni sevmeyeni sevmem.
Karşılıklı diyorsun yani ee hangisi daha zor peki
Hak edene ikisi de kolay.
Sevmek iyidir acı çekseniz bile unutmaya çalışmayın Kendi içinizde bitene kadar sevin
İnsan acı çekeceğini bile bile neden sever ki
Benim için fark etmiyor, biterse sogurum devam ederim hayat devam ediyor.
"Bir ilişkinin bitmesiyle hemen soğuyabiliyorsan, belki de sevgin sandığın kadar derin değildi."
Kafaya takacak kadar kendi sağlığımdan olamam.
"Sağlığını korumak ayrı konu, sevginin derinliği ayrı konu. Biri diğerini çürütmüyor."
Herkesin akıl yapısı bir değil, benim panik atağımi hiç birşeye takarak alevlendirmem , sevmek güzel fakat bitmiş bir şey acı duymak sadece kendini yipratmaktan geçer
"Acıyı uzatmak başka, acıyı istemeden yaşamak başka. İnsan bazen istemese de üzülüyor."
Neyse her şey gönlünce olsun inşallah 🙏🏼
Teşekkürlerr
Sevdiğin kişiden haber alamamak nerde napıyor bilememek daha zor. Sevmeye devam etmek veya unutmakla ilgili bir problem yok.
Karşı taraf sevmiyorsa, sevmeye devam etmek daha zor.
Evet öyle ama insan neden sevmeye devam eder ki
Sevmek, kalbin yaşadığı bir körlük hâlidir.
Kalp gerçeği göremediği sürece insan vazgeçemiyor maalesef.
Sevdiğin birisine bir ömür sadık kalmak asıl zor olan budur.
Neden güzel değil mi sevdiğin birine sadık olmak seni seven kişinin sadık olmasını istemez misin
Unutmak daha zor
Neden peki
Unutmak benim için daha uzun zaman alıyor
Hmm
Sevmek neden zor olsun
"Sevmek de zordur. Çünkü gerçekten sevmek sadece hoşlanmak değildir; emek vermeyi, fedakârlığı, sabrı ve bazen karşılık beklemeden sevebilmeyi gerektirir. Bu yüzden sevmek de en az unutmak kadar zordur."
Bana göre unutmak zor
Hm neden peki
Unutursan yoluna bakarsin
Ya unutamazsan?
Unutursun
Hiç kimse vazgeçilmez değildir diyorsun yani
Bence unutmak
Neden peki
Onunla beraber yaşadığın anıların tekrar etmesi ve unutması çok zor oluyor ben de yaşadığım için biliyorum ama çok şükür atlattım
Hmm
Tabi tecrübe yaşamışım biliyorum kolay değil yani
Unutmak
Neden
Sevmek zor
Neden peki herkes unutmak demiş
İkisi de acı
Neden
Sevmeye devam etmek boşa kürek çekmek gibi
Unutmak da mümkün olmuyor bazen
Bence doğru kişi sevildiyse sevmek güzel bir şey
Ama yok ki gitti
O gitti diye başka biri gelmeyecek mi tek doğru kişi o mu sadece
Ben çok yoruldum artık
Bir daha birinin beni sevebileceğini düşünmüyorum
unutmak tabiki
Neden peki
istesende başaramıyorsun
Hmm sevmek hemen kolay seviliyor mu ki
evet sevilir. insan sevmeye hazır pusuda bekler. bazen kötü birini bile sevebilirsin.
Sanmam ya ben şahsen kolay kolay sevmem tamam anlık belki hoşlantı olabilir ama Sevgi kolay olmaz ya sonuçta sevgi başka hoşlantı başka
:) henüz seveceğin biri çıkmamıştır karşına. o çıkınca pat diye oluveriyor
Yok ben de pat diye oluvermiyor
Unutmak
Neden peki
İlk aşklar unutulmaz zamanla
Unutmak
Bulursam severim ay
unutulmaz
ikiside kolay
Unutmak zor
Neden peki
İnsan güzel hissettiği yeri kolayca unutmaz
Öyle evet
Unutmak zor
Neden peki
Ben 2018 den beri unutmaya çalışıyorum olmuyor😏
"İnşallah bir gün seni gerçekten mutlu edecek biri çıkar da bu yükü taşımazsın artık.".
Aç kalmak daha zor
Onu unutmak
Belki onu unutturacak biri çıkar karşına umarım mutlu olursun 🙏🏼
Sevdiğin birini unutturacak kimse çıkamaz bence karşına zamanla acısı hafifler sadece
Umarım sende mutlu olursun
Kimse o kadar vazgeçilmez değildir ya tamam belki 3 5 9 yıl unutamazsın düşünürsün ama bir yerden sonra olmayacağını anlarsın unutamamak nereye kadar hiç evlenmeyecek insan mecbur evleniyor insan o zaman da yanındakine yazık günah değil mi
Teşekkür ederim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar