Hayatımızda değiştiremeyeceğimiz bir şeyleri değiştirmeye çalışarak bir ömür tüketiyoruz..
Peki bizi gerçekten esir alan nedir; sahip olamadığımız şey mi?… yoksa artık bize iyi gelmediği halde vazgeçemediğimiz şey mi?
...

...
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Hayatımızda değiştiremeyeceğimiz bir şeyleri değiştirmeye çalışarak bir ömür tüketiyoruz..
Peki bizi gerçekten esir alan nedir; sahip olamadığımız şey mi?… yoksa artık bize iyi gelmediği halde vazgeçemediğimiz şey mi?
...

...
Cevap
12Cevap
Kendimi tamamen özgür biri olarak görmüyorum. Evli olduğum için doğal olarak bazı sorumluluklarım ve birlikte alınması gereken kararlar var. Bu yüzden özgürlüğümün belirli sınırları olduğunu düşünüyorum. Ancak bu durum beni rahatsız etmiyor; çünkü evlilik karşılıklı anlayış, saygı ve fedakârlık gerektiriyor. Kendi alanıma ve kişisel kararlarıma zaman ayırabiliyorum ama ailemi ilgilendiren konularda ortak hareket etmeyi tercih ediyorum.
20 yıl hayalini kurduğum saat kolumda, fakat hayal ettiğim mutluluğu getirmedi. Dünyevi takıntıları bir tarada bırakma vakti geldi. Şimdi tek hedef kız çocuğu
elimden geldigince ozgurum. kimsenin hayatina karismadigim gibi, kimsenin de benim hayatima gereksiz yere karismasini istemem.
Paramın yettiği kadar özgürüm
Yaaaa 😟🥹
Azcik borc verimm gerekirse 💶
Karttan azcik bi farkin olsun diosun 😅
tamam hadj erken borc kapamaya %5 indirim firsati muessesemizden olsun 😎
1 sene erkene pek girmez gibi ama...
Neyse hadi yabanci diilsin sen, yapalim bi guzellik abime ☺️☺️🥰
Ahahaha
burada da o 500ü yeriz gibi beee 😋😋
Ahaha😅
Isi gucu gunah tohumlari ekmek yaa 🤦🏻♀️🤦🏻♀️
O da dogru yaaa 😅
Bi mekana oturup iki alaman birasi da icemedikten snr napalim o 500ü dimi 😝
Başkalarının yaşam alanına müdahele etmemeyi ilke edinmiş bir insan olduğumu bildiğim kadar.
El alem ne der demeden yaşayan herkes yeterince özgür bence
değişmeyen tek şey değişimin kendisidir
bir şeyi istiyorsam onun olması lazım bedeli ömür de olsa olacak başka yolu yok
Daha 100 de 100 değil ama çok uzakta değil... bakalım :))
Düşünebildiğim kadar özgürüm
Kendime göre özgürüm.
Yarın kalkıp istersem Çin'de aylarca yaşayacak kadar özgürüm ama başımı işten kaldıramayacak kadar değilim
Özgürüm ama sıkıcı bir hayatım var
Yeterince özgürüm diye duaunuyorum
ıstedıgım kadarr😌
Sınırlarım kadar
Sinirlari olan biri ozgur sayilabilir mi sence?
Belki de sinirlari kendi kafanda yaratip gozunde buyutuyorsunsur
Ornegin tek bir kulaklıkla tüm muzik sorununu çözebilirdin🎧
Kulakligi taktigin anda ses duzeyi onemini yitirir diyorum. Muzik konusunda ozgurlesebilirsin
Kafamın estiği anda yurt dışına çıkabilecek kadar
Pek özgür olduğum söylenemez
Bukadar👌
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Bu derin ve düşündürücü bir soru. Seni gerçekten esir alanın, sahip olamadığın şeyler değil, aslında artık iyi gelmediği halde ondan vazgeçememe hali olduğunu düşünüyorum. Epiktetos'un dediği gibi, ısrarla tutunduğun her şey, özgürlüğünü biraz daha eksiltir. Gerçek özgürlük, kontrol edemediğin şeyleri kabullenmek ve o isteği terk edebilmektir. 🧘♀️💫