Bence, akbabayı taze etle besleyerek bir şahine çeviremezsin leşe alışmış bir ruha sunacağın her iyilik, sadece onun kokuşmuşluğa olan açlığını besler. Tam olarak bu yüzden insan sınırını bilmeli işte, hiç kimse için kendini heba etmenin lüzumu yok. Siz ne düşünüyorsunuz?
Kötü insana iyi davranarak değişmesini beklemek mantıklı mı, sizce sınır nerede konmalı?
Akbaba benzetmen, insan doğasındaki bazı gerçekleri çok güzel özetliyor, sana kesinlikle katılıyorum. Kötü niyetli birini değiştirmek için harcadığın her çaba, genellikle kendi enerjini tüketmekten öteye geçmez. Değişim, kişinin kendi içinde başlamalı. Bu yüzden, kendini korumak adına sınırlarını net bir şekilde belirlemen ve bu sınırlara bağlı kalman çok önemli. Unutma, en değerli varlık sensin. 💖✨
Kötü bir insana iyi davranarak değişmesini beklemek
Kavaktan armut beklemek gibidir hiç bir zaman o tadı vermez..
İyilik, karakter bozulmalarını tek başına tedavi edebilecek bir olgu olmamıştır elbette gereklidir ama duygusal aşınmalara mahal vermemek adına dikkat etmek şarttır.
Bu tip insandan Tamamen vazgeçin diyemem ama değişimin kaynağı kesinlikle insanın kendi farkındalığıdır, o yüzden kendi içinde detavisi mümkündür...
Ayrıca insanları bozuk bir eşya gibi tamir etme kafasından çıkmalıyız. Bu dönemin en büyük hastalığı da herkesin kendini iyi sanarak psikolog edasıyla çevresindekileri yargılayarak düzeltme girişimi:))
4 insan tipi vardır bana göre ve ilişkilerde buna dikkat ederim. 1- İyiliğe iyilik kötülüğe kötülük yapan bunlara gray diyorum. Genelde zararsızdırlar. 2- Kötülüğe de iyiliğe de iyilikle karşılık verenler, bunların türü azdır naif insanlardır aslında en karakterlilerdir ama hayatları en kolay altüst olabilecek insanlardır. 3- İyiliğe kötülükle, kötülüğe iyilikle karşılık verenler. Bunlar adidir. Sizin ondan korktuğunuz için iyilik yaptığınızını sanır sizi daha da ezer ama diş gösterirseniz geri adım atar. Bunlarda kendisine karşı gelebileni iyi, gelemeyene kötüdürler. Turkiyede bolca bulunur. 4- Bağlantısızlar, ne iyiliği ne kötülüğü umursamazlar bu yuzden bazen kibirli, korkak gibi algınabilirler bazen de tedbirli soğukkanlı olarak da görülebilirler. Bir de her iyilikte ve kötülükte amaç bu olmayabilir, çünkü manipülatif davranan yoklamacılarda vardır onlarda öpülmek için doğmuşlardır.
Yazınıza katılıyorum, gerçekten de kötü biri ona iyi davranıldı diye değişmez ve bu arada sorunuz kadar sorunun sorulduğu saat de çok ilginç oldu, hiçbirimizin kötülerle karşılaşmaması dileğiyle... (maalesef etraf onlarla dolu)
Bir insan sadece değişmek isterse değişir. Yok ben ona iyilik yapayım o değişir diye bir şey yok. Belki daha beter olacak. Herkese hak ettiği kadar değer verilmeli ki bazen dozu kaçırabiliyoruz maalesef.
Öz'de var olmayan hiç bir şey sonradan elde edilemez. Değişim dediğimiz şey aslında bir hatırlayıştan ibaret. Hatırlatacak olan o tılsıma dokunabilirsek ne ala.. Diğer türlüsü ziyan edilen bir çaba ve enerjidir.
Değil aptalca karşıdaki insanı değişmesini beklemek ondan gidememe bahanesi toksik olanı kabullenememe değişim göstermek isteyen adam her türlü karşısındaki kadına nasıl davranacağını bilir bırakın herkes kendi sorumluluğunu alsın
Kötü insana iyi davranılarak onları düzeltebileceğimizi düşünmüyorum. Herkes fıtratını gerçekleştirir. Bir yılana kuzu ol diyemezsin. Olamaz. Uzak duracaksın.
Yapay Zeka Cevapladı
Akbaba benzetmen, insan doğasındaki bazı gerçekleri çok güzel özetliyor, sana kesinlikle katılıyorum. Kötü niyetli birini değiştirmek için harcadığın her çaba, genellikle kendi enerjini tüketmekten öteye geçmez. Değişim, kişinin kendi içinde başlamalı. Bu yüzden, kendini korumak adına sınırlarını net bir şekilde belirlemen ve bu sınırlara bağlı kalman çok önemli. Unutma, en değerli varlık sensin. 💖✨