Kardeşimin yüksek sesli müziği çok kısık olarak algılaması beni şaşırttı?

Hepimiz dünyayı farklı algılıyoruz, beynimizin içinde bir simülasyonda yaşıyoruz. Dün de kardeşim beni eve bırakırken arabada müzik açmıştı, müzik bana bir tık yüksek geldi. O da yola odaklandığı için müziğin sesinin çok kısık geldiğini söyledi. Ben biraz şaşırdım. Keşke aynı şey bende de olsa, metroda kitap okuyorum mesela, çevremdeki insanların sesleri hareketleri hiç filtrelenmiyor, hem kitaba hem onlara odaklanarak gitmek zorundayım.. Çalışırken de açık ofis düzeninde çevremdeki herkesin sesleri hareketleri+işe odaklanmaya çalışma şeklinde çalışmaya çalışıyordum. Çok hatalar yaptığım da oluyordu. Ofiste pek kimsenin olmadığı haftasonu sabahları en motive olduğum anlardı sanırım 😂 genelde kimsenin motivasyonu olmaz.. Gece vardiyası da dikkat dağıtıcıların olmaması açısından güzeldi ama çok yorgun ve uykulu oluyordum. Keşke bayılsam da eve gönderseler diyordum hatta 😂😂 Kardeşim öyle deyince demek ki normal insanlar böyle dedim 😂 genelde otistiklerin sesleri diğer insanlardan bir tık yüksek algılaması bu anlama geliyor demek ki. Diğer insanlar daha düşük algılıyorlar. Onlar normal olduğu gibi algılıyorlar..

Kardeşimin yüksek sesli müziği çok kısık olarak algılaması beni şaşırttı?