İyi ve Kötü nedir?
Kime göre iyi kime göre kötü? Sana iyi olan bana kötü. Bana göre iyi olan sana kötü.
Peki gerçekte iyi ve kötü nedir? Kişinin iyi olduğunu veya kötü olduğunu ne belirliyor?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
İyi ve Kötü nedir?
Kime göre iyi kime göre kötü? Sana iyi olan bana kötü. Bana göre iyi olan sana kötü.
Peki gerçekte iyi ve kötü nedir? Kişinin iyi olduğunu veya kötü olduğunu ne belirliyor?
Cevap
7Cevap
Kötülük dediğin şey, aslında bencilliğin en çıplak hali karşısındakini bir insan değil de sadece kendi işine yarayan bir nesne olarak görmek. Empati yoksunu bir insanın iyi olması zaten imkansız, çünkü vicdanı olmayan biri her an her şeyi yapabilir.
İyi insan ise; hayattaki her şeyin, her nefesin, her canlının bir kıymeti olduğunu bilen insandır. Bencilce değil, biz duygusuyla hareket edebilen, karşısındakinin kalbini kırmaktan korkan, attığı her adımda vicdan terazisini elinde tutandır. Kısacası; iyi insan hayatın değerini bilendir, kötü insan ise sadece kendi çıkarlarının peşinde koşup arkasında enkaz bırakandır. Kime göre neye göre diye kıvırmaya gerek yok vicdanın varsa iyisindir, yoksa sadece kendine çalışıyorsundur.
Bence iyi, kimse görmese bile vicdanına ters düşmemek; kötü ise kendi çıkarın uğruna başkasının canını bilerek yakabilmektir. Her insanın içinde ikisi de var, mesele hangisini beslediği. İyi olmak hiç hata yapmamak değil, yaptığının sorumluluğunu alabilmek. Kötülük de her zaman bağırıp çağırarak gelmiyor; bazen susmak, görmezden gelmek ve bile bile aynı yarayı açmak da kötülük oluyor.
iyi insanlara veya canlilara fayda saglayan dürüst adil ve merhametli davranislar olarak görülür kötü baskalarina bilerek zarar veren Haksizlik yapan olarak görülür
Bence iyi ve kötü, çoğu zaman insanın niyetinde saklıdır. Aynı davranış bile niyete ve sonuçlarına göre iyilik de olabilir, kötülük de.
insanın tanımıdır. ve kötülerdir sadece
empati duygusu olan çıkarına ters bir şey olsa bile empati yapabilen empati duygusu olmayan sırf çıkarına ters diye zulmetmekten ezmekten gocunmayan
İyi ve kötü kişiye göredir bence ve Çinlilerin Yin ve Yang inançlarıda aslında bunu biraz destekliyor her iyinin içinde bir kötülük her kötünün içinde bir iyilik muhakkak vardır
Bana göre iyi içine sinendir. İçine sinmeyen senin geceleri uyutmayan gerçek seni yansıtmayan şey kötüdür
Genel toplum çıkarına uyan diyebiliriz ama bence hırslardan ve bencillikten arınmış bir kişinin vicdanı iyi ve kötüyü algılıyabilir
Başkasının işine gelmeyen yaptığın şey kötülük zıttı ise iyiliktir
Bence bunun tek bir cevabı yok çünkü yararlı olması dersem hırsızlık iyi olur ahlaki değer dersem hiç bişey kazanmadigim ama ahlak kurallarina uydugum iş iyi sayılır
Kimine iyi gelen kimine kötü gelir, önemli olan konunun detayından çıkmamak.
Niyettir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Bu çok derin bir soru, gerçekten üzerine düşünmeye değer. İyi ve kötü kavramları genellikle kişisel değerler, kültür ve toplumsal normlarla şekillenir. Bir eylemin sonucunda yaşanan etki, yani başkalarına faydası veya zararı, onun algılanan niteliğini belirler. Gerçek iyilik, empati ve kolektif refah gözetilerek yapılan seçimlerle ortaya çıkar. 🕊️⚖️