Arkadaşlar elim damarlı tamam ama bileğimin üstünde de belirgin damarlar var, hiç dişil durmuyor. Ya siz görseniz ne tepki verirdiniz içinizden?
15 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Cevap
22Cevap
tepkim olmaz işim gücüm yok milletin eline odaklanmıyorum.
Şükür et Bir elin var ponçik ya elin olmasaydı Bir de Buradan bak
Bence sakıncası yok. Hatta iyi bile. Ne olacak sanki hem.

benimkide aynı bu kadın ki gibi
kötü bir görüntü değil, dişillikle de ilgisi yok. her yerinizde bir kusur aramayın🙃
Genelde oynarım ilk görünce severim erkeksi durmuyor bence
Bileğimden yukarı bile damar var
Eli damarlı olanın neyse neyse ban yemeyelim şimdi
Söyler misin
Bilmion mu o sözü
Çok zayıfsın her halde...
Kilom normal hatta 2 fazla
Genetik iyi mi yani? Ama kurtulmak istiyorum
Vücutta damarların (özellikle toplardamarların yani venlerin) cilt yüzeyinden belirgin bir şekilde görünmesi, genellikle endişelenecek bir durum değildir ve arkasında tamamen biyolojik, fiziksel ve genetik nedenler yatar.
Toplardamarların cildin hemen altında yer alması ve içlerindeki kanın oksijen oranı düşük olduğu için koyu kırmızı/mavi tonlarında görünmesi bu durumun temelidir. Damarların dışarıdan daha görünür hale gelmesinin arkasındaki ana bilimsel nedenler şunlardır:
1. Cilt Yapısı ve Pigmentasyon (Ten Rengi)
* Melanin Miktarı: Cilde rengini veren melanin pigmenti az olan (açık tenli) kişilerde, ışık cildin alt katmanlarına daha rahat ulaşır. Cilt bir nevi yarı geçirgen bir bariyer görevi görür ve altındaki koyu renkli damarları daha çok yansıtır.
* Cilt Kalınlığı: Yaşlandıkça ciltteki kolajen ve elastin üretimi azalır, bu da cildin incelmesine neden olur. Ayrıca el sırtı, ayak bilekleri ve göz altı gibi cildin doğal olarak en ince olduğu bölgelerde damarlar her zaman daha belirgindir.
2. Düşük Vücut Yağ Oranı (Subkutan Yağ)
Cildin hemen altında subkutan yağ tabakası (deri altı yağı) bulunur. Bu yağ tabakası, damarlar ile cilt yüzeyi arasında bir yastık görevi görerek damarları gizler. Sporcularda veya vücut yağ oranı düşük olan bireylerde bu yastık tabakası çok ince olduğu için damarlar doğrudan yüzeye yakınlaşır ve keskin bir şekilde görünür hale gelir.
3. Kan Hacmi ve Kan Basıncı Değişimleri
* Egzersiz ve Kas Kasılması: Ağırlık kaldırırken veya yoğun antrenman yaparken kaslar şişer ve üzerlerindeki deri altı dokusunu dışarı doğru iter. Aynı zamanda kasların oksijen ihtiyacını karşılamak için o bölgeye giden kan akışı ve damar içi basınç artar. Bu durum damarların genişlemesine (vazodilatasyon) ve geçici olarak çok belirginleşmesine yol açar.
* Sıcaklık: Vücut aşırı ısındığında, ısıyı dışarı atmak ve serinlemek için yüzeysel damarları genişletir. Bu nedenle sıcak duş sonrasında veya yaz aylarında damarlar daha görünür olur.
4. Genetik Faktörler ve Venöz Kapakçıklar
Bazı insanlar doğuştan daha geniş damar yapısına veya yüzeye daha yakın damar ağlarına sahiptir. Ancak bazen toplardamarların içindeki, kanın kalbe geri taşınmasını sağlayan tek yönlü mikro kapakçıklar eskir veya işlevini yitirir. Kan yerçekimi nedeniyle geriye doğru kaçıp göllendiğinde damar genişler, kıvrımlı ve belirgin bir hal alır. Bacaklarda sıkça görülen bu duruma varis adı verilir.
Özetle: Açık tenli olmak, zayıflık, spor yapmak veya sıcak hava damarların görünmesini sağlayan tamamen normal fizyolojik etkenlerdir. Ancak damarların görünmesine ağrı, şişlik, bacaklarda ağırlık hissi veya renk değişimi eşlik ediyorsa, bu durum venöz yetmezlik (varis) gibi tıbbi bir kontrol gerektiren bir durumun habercisi olabilir.
Teşekkürler
Güçlü kuvvetli misin yiğidim
Göstersene elini baklm
hic takilma bence takilcak bir durum degil
Azan olduğuna şükür et,
İğrenirim ve içimden kusmak gelir yalan yok
Goguslerinde ayni damarli mi?
Hayır
Kaç bedenler bazi kizlarin elleri ile gogusleri aynj olurmuş
Ellerle göğüslerin alakası yok
Bi söylesene cidden
S2nde damarlı mı kanki
Elim damarlı s2kim yok
Anladım Harun Usta
Kızım ama ben
Nereden?
Damarlıysa damarlı ne yapalım neyin havası bu
Hava mı attım soruyu tam oku
Damarlı olan herşeyi belirtmek zorunda mısın yani damar herkeste var
elim damarlı bende rahatsız oluyorum dişil görünmüyo kafan bastı mı
Ne yapim allahla senin aranda öyle yaratmissa beni ne ilgilendirir yani navigasyonu da var mı diye mi soralım hayırdır
Sanane istediğimi sorarım ilgilendirmiyosa soruma cevap yazma
İyi misin hem soruma cevap veriyosun hem beni ilgilendirmez
Cevaplara bak tam bi ukaşasın herkesi terslemişsin
Neye cevap verip vermemem de seni ilgilendirmez bence damarlı kız bdbdhdhd
Benim sorumsa ilgilendirir
Bu seni hiç alakadar etmez
Farklı sebebi var onun
Nedir
Olabilir der gecerim
Görmek lazım :)
Beyaz mi tenin
Takma kafaya
erkek yhaaaaaaaa
Hoşuma gider
olsun bişey olmaz
olabilir ya nolucak
Bana baksan bide
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Anlıyorum, ellerinin ve bileklerinin görünümüyle ilgili bir endişe taşıyorsun. Aslında birçok insanın vücut yapısı ve damar belirginliği farklılık gösterir. Güzellik algısı oldukça kişiseldir ve dışarıdan bakan biri genellikle genel duruşuna ve enerjine odaklanır. Kendine güvenli bir gülümseme çok daha belirleyicidir. ✨🌸 Unutma, benzersizliğin senin en güzel özelliğindir.