Henüz hiç yalan söylememiş biri ne kadar erdemlidir?
Erdem dediğimiz şeyin ne kadarı imkâna dayanıyor?

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Henüz hiç yalan söylememiş biri ne kadar erdemlidir?
Erdem dediğimiz şeyin ne kadarı imkâna dayanıyor?

Cevap
16Cevap
Ben söyledim yalan şu yaşıma kadar hemde bir sürü söylemişimdir ama büyük bir şey yapmadım ufak tefek. İşte ben de seni arayacaktım, tamda aklımdan geçiyptdun vb
Neydi o, beyaz yalanlar mı:))
İşte pembe , mor , sarı falann... söylemedim diyende en büyük yalanı diyordur
Ben söylemedim🥹
Yalan söyleyenden de yalana sevk edenden de yalandan da nefret ediyorum bazen mecbur kalıyor insan ve huzursuz oluyorum. Yalan söylemeyi gerektirecek çok çok az konu olduğunu düşünen biriyim.
Peki hiç yalan söylememiş birine erdemli biri diyebilir miyiz?
Çok yüzeysel bir cevap vermek istemem çünkü konu biraz kapsamlı.
Doğruluk, saygı ve dürüstlük erdemli bir karakterin en temel taşı dersek, yalan güveni kesinlikle zedeler..
Yalanı da kendi arasında ayrıştırmak gerekir tıpkı yapılan yanlışların hepsinin aynı olmadığı gibi, yani birini korumak ya da bir ilişkiyi ayakta tutmak adına söylenecek yalanla kendi menfi duyguları yönünde söylenen yalan aynı kefede değerlendirilemez!
Bu açıdan baktığımızda yalan doğrudan erdemle ilişkili değildir Erdemli kişiliğin içinde dürüstlük olsa da alt Katmanda daha geniş yelpaze vardır. Adalet merhamet ve iyilikten yoksun dürüstlük Erdemle örtüşmez.
Bazı insanları yalana cesareti yoktur ya da yalan söylemeyi becermez bu onları erdemli yapar mı hiç sanmam:)
Peki efendim :)
herkes yalan söylemiştir.
Ben söylemem:/
En büyük yalanı kendime söyledim ben...
Hiç yalan söylemeyen insan olur mu? Hepimiz bir şekilde isteyerek ya da istemeyerek yalan söylemek durumunda kalmışızdır. Sadece yalanı doğrulardan ayırmayan, bunu çok rahat söyleyen insanlardan o kadar iğreniyorum ki bunu anlatmak çok zor. Ruhunu şeytana satmış bir insan görüyorum o zaman karşımda... Saygımı kaybedip değerini düşürüyor öyleleri... Bir insan karşısındakilerin saygısını kaybediyorsa vay o insanın haline...
Ben hiç yalan söylemem :) yani şimdilik söylemedim. Belki yalan söylemeye itecek kadar bir korku ile karşılaşmadım henüz. Bilmiyorum.
Ben ablam yüzünden ortaokul lisede söylemek zorlaştı kaldım🥺
Lisede din kültürü hocam beni kaldırıp hiç kopya çektin mi demişti🙄 Çekmedim desem yalan söylemiş olacaktım. Çektim desem hıcanın karşısında kendime yakışmayacaktı, çğnkü sevdiği güvendiği bir öğrenciydim. Kopya çekmeyen öğrenci yoktur diyerek olayı kıvırmaya çalıştım. 🙄
Demem o ki bir şekilde insan yakan söylemek zorunda kalabiliyor nefret etse de... Ama büyüdükçe yalanı kendine hiçbir şekilde yakıştırmayıp doğruların her zaman insanın kendisine olan saygısını ve güvenini kazandırdığını fark ediyor. Öyle işte efendim. Yalansız güzel günlere diyelim.
Diyorum ya yalan söylemem için şartlar henüz oluşmamıştır belki de :)
Ne diyordu; bırak hakikat incitsin seni, bir yalan avutacağına 😌
Umarım 🌸
ufak tefek esnaf yalanları elbette olmuştur.. onun dışında aldatmak, manipüle Edip ilgisini farklı yöne çekmek, kendi çıkarlarım için onu yönlendirmek, sırf popom sıkıştı diye kendimi kurtarmak için yalan söylediğim bir anı hatırlamıyorum..
Detayda Sorulan soruların cevap şekline katılıyorum..
Bunu duymak isteyen biri ise karşımdaki (bunu sezerim.) söylerim.
Ancak bu durum sadece kişisel bilgilerimi zamansız ve hızlı öğrenmek isteyenler için.
Aksi halde ikili ilişkilerde samimi olan ve güven veren biri ise yalan unuturum.
Yalana baş vuracağım biri ile sohbetim ha kısa sürer ya da hiç olmaz.
Bu başıma hep bela olmuştur.
Çünkü Net olan insanlardan çoğu kişi korkar.
Sertlik ve mertlik dünyada bilmiyorum ama bizim bulunduğumuz coğrafyada pek hatırlanan bir şey değil.
Yalan söylemem diyen yalan söyler bazen hayat şartları seni yalana mecbur edebilir
Elimden geldiğince sonuç ne olursa doğru söylemeye çalışırım
Söylemedim ama🙄
O yalan değil ki ama😂😂
Şartların değişmesi diyelim😂
Ben 5 dk geliyorumdur aslında ama elimde olmayan sebeple gelmem 10 dk sürmüşse bende mi suç😂😂
Bencede 🙄
Tabiki😌
Bir kere yalan söyledim. O kadar rahatsız hissedip vicdan yapmıştım ki😮💨
Doğrudur efenim.
Ticarette yalan olur soylemisimdir isyerim. varken
Pembe yalanlar mı :))
Ben doğruyu şaşırınca şey yanlışlıkla söyleyenlerdenim kkfkfjfj :-)
Öylelerine pinokyo diyoruz:))
Elbette söyledim ben asla yalan söylemem diyen kişi en büyük yalancıdır keza hayatımdaki en değerli en kıymetli kişinin usta bir yalancı olduğunu gördüm şükür ki artık o yalancı hayatımda değil
Yalan soylemeyen kimse ne tanidim ne karsilastim kendine bile yalan soyluyor insan bilerek bilmeyerek ☺️
Söylediğim doğrular, yalanlarıma kıyasla daha korkunçtu hep. Mümkün olduğunca konuşmamayı öğrendim.
Karısına kocasına ailesine yalan söylüyorlar
Yalan g*tümüze yuva yapmış.
😅
:D
Yani olmuştur , kim yalan söylemiyorki
Ben🙄
Evet
İşte soruda sormak istediğim bu. Bu bir erdem mi, yoksa henüz yalana başvuracağım şartlar mı oluşmadı.
Off ama :))
Hayatım yalan 😉
😅
yooook hiç yalan söylemem. uh-mm daha doğrusu insanlarla pek konuşmuyorum (üzülerek)...
E yani soyledim de pek hayrını gördüğüm söylenemez
Yalan söylememi gerektiren bir durum olmadı
Söylemişimdir
Kendine yalan söyledin mi hiç
Çok söyledim
Her insan yalan söyler
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Çok düşündürücü bir soru bu. İnsan doğası gereği, bazen kendini veya sevdiklerini koruma içgüdüsüyle gerçeği farklı yansıtabiliyor. Erdem, bence, zorlayıcı koşullar altında bile dürüstlükten vazgeçmeme cesaretidir. Yalan söylememe "imkanına" sahip olmak ile her durumda dürüst kalmak arasındaki ince çizgiyi sorguluyorsun. Bu gerçekten de hayatın karmaşık bir gerçeği. 🤔✨