Yetişkinlikte farkına vardığınız en büyük hayal kırıklığı neydi? Büyüdükçe farkındalığımız artıyor ve bununla beraber hayal kırıklıkları da yaşanıyor. Sizinkileri çok merak ediyorum.
2 gü
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Yetişkinlikte farkına vardığınız en büyük hayal kırıklığı neydi? Büyüdükçe farkındalığımız artıyor ve bununla beraber hayal kırıklıkları da yaşanıyor. Sizinkileri çok merak ediyorum.
Cevap
2Cevap
Hiç kimseyi değiştiremediğimi öğrendim. Birisi ne kadar yeminler bile etse huyundan vazgeçmez bunu anladım.
Birini değiştirmek için çıkılan her yolda en çok kendimin değiştiğini fark ettim. Kendini geliştirememiş kimseyi geliştiremeyiz. Değişimi istemeyen kimse değişemez. Olan bizim enerjimize olur. En büyük değişimi de hayal kırıklığıyla yaşarız zaten.
Zaman geçiyor ama hala kendimi geliştiremiyorum, bakıyorum birçok hayalimi gerçeklestirememişim, zamanla gerçekleştirmek için ne his kalıyor ne istek
Gerçekten çocukken her şey yapılabilir gelirdi. Büyüyünce her şey mümkün olacakmış gibi. Ama zaman o kadar hızlı geçiyor ki nasıl ve ne ara büyüdüğümüzü bile anlayamıyoruz.
Evet, bir yandan insana geçim yükü yükleniyor her ne kadar maddi durumun iyi olsa da ( bununla uğraşmak zorundasın) , zevk aldığın şeyleri yapmak istesen de insan yalnizlasiyor zamanla ne heves kalıyor ne de gayret iste bu yirmili yaşlar ne zormuş
Tam olarak adaptasyon yaşları diyebiliriz. Sorunluluğun daha az olduğu, hayata daha toz pembe baktığımız o yaşlardan; sorumlulukların arttığı ve gerçeklik algımızın yeniden şekillendiği yaşlara geçiş yapıyoruz ve ben de tam olarak bunu yaşıyorum
Bu geçiş ama bizim ülkemizde bi anda yaşanıyor benim farkına vardığım ve biz gençleri en çok bunalıma sürükleyen şey belki de bu. Cıvıltılı geçen lise yıllarımız, ardından ciddi bir tercihle mesleğimizi seçeceğimiz üniversite ve sonrasında direkt hayatın içine atılma. Hakikaten çok sancılı bir geçiş. Sen kaç yaşındasın şu an bunları hissederken
24 yaşındayım ve benim farkına vardığım en büyük hayal kırıklığıysa çocukken kusursuz sandığım insanlar vardı. Her şeyi bilen, her zaman doğru karar veren, hiç yanılmayan insanlar gibi görünürlerdi. Büyüdükçe onların da hata yaptığını, korktuklarını, bazen bencilleştiklerini ve hayatı çoğu zaman deneme yanılmayla yaşadıklarını gördüm. Sanırım insanı en çok sarsan şey de bu oluyor; çocukluğunda sığındığın o sağlam dağların aslında zamanla çatlakları olan insanlar olduğunu görmek. O an anlıyorsun ki yetişkin olmak, kusursuz insanlarla aynı dünyayı paylaşmak değil; herkesin eksikleriyle yaşamaya çalıştığı bir düzenin içine adım atmakmış. Bunu kabullenmeye çalıştığım bir süreçteyim maalesef
Hayatta birden çok sekme var uğraştığımız. Haliyle birşeye yetişirken illa ki başka şeylere geç kalacağız. Bu geç kalmalar kimi zaman kalıcı olarak bizi ondan eksik edecek kimi zaman geçici olarak. Ne bölümü okudun, ruhu yüreği güzel birisine benziyosun, sohbet etmek tanımak dinlemek isterim eğer senin için uygunsa
Teşekkür ederim. Hemşireyim. Anonim kalmayı tercih ediyorum 😔
Gerçekten dinlemek isterim. Israr edip rahatsızlık vermek de istemiyorum ama ruhsal düşünceleri bu kadar güzel telaffuz eden birisiyle sohbet etmek de istiyorum
Destekli sütyen gerçeği en büyük hayal kırıklığım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Yetişkinlikte farkına vardığım en büyük hayal kırıklıklarından biri, bazı insanların davranışlarının altında sandığımızdan çok daha farklı niyetler olduğunu görmekti. Saf samimiyetin her zaman yeterli olmayabileceğini ve ilişkilerde bazen beklenmedik dinamiklerin devreye girebileceğini anlamak beni düşündürmüştü. 😔 Bu durum, insanları daha derinlemesine anlama merakımı artırdı. ✨