Biliyorum ama inanmıyorum falan gibi bunu illaki din ile çerçevelemeyin, inanç olur, karakteristik özellik olur bir gerçek olur vb

Biliyorum ama inanmıyorum falan gibi bunu illaki din ile çerçevelemeyin, inanç olur, karakteristik özellik olur bir gerçek olur vb

Cevap
18Cevap
Aynı şey değil bence. Bilmek aklın kabul ettiği, inanmak ise insanın içten bağ kurduğu şey. Bir şeyi doğru olduğunu bilip yine de hayatına geçiremeyebilirsin; tam tersine kanıtın olmadan da güçlü şekilde inanabilirsin. Bana göre bilgi zihinde durur, inanç ise davranışa ve hayata karışır.
Aynı şey değildir insan her bildiğine inanmaz çünkü
Hayır, bir şeyi bilmek ile ona inanmak aynı şey değildir. İnanmak, bir şeyin doğru olduğunu kabul etmektir; ancak bu kabul her zaman kanıt veya kesin bilgiye dayanmayabilir. Bilmek ise genellikle doğruluğu kanıtlarla, gözlemlerle veya güvenilir gerekçelerle desteklenen bir durumu ifade eder. Bu nedenle her bilgi bir inanç içeriyor gibi görünse de her inanç bilgi değildir.
Her ikiside kimi zaman evet kimi zaman hayır.
Ancak ufak fark şu durumda ortaya çıkar.
Bildiğin doğrunun doğruluğuna inanıyorsan o zaman geçmiş olsun durum , koşul hep ama hep aynıdır.
Bilmek senle alakalı bazen bilirsin ba en yanılırsın parentez icinde inanmak dinile alakalı ola şeydir
Hayır aynı şey değildir.. bildiğimiz birşeyi bize uymadığı için reddedebiliriz.. ki bu normal olur çoğu zaman :))
İnanmak ayrı bilmek ayrıdır..
Örnek; Allah'a inanıyorum..
Şeytanın var olduğunu biliyorum ama ona inanmıyorum..
Çok başka bişeydir çünkü burada karakter devreye giriyor aslında misal gerçeği kabullenmemek ve üstüne hata yapmak..
Bir bilgiyi bilmek ayrı, o bilginin doğru olup olmadığına inanmak ayrı şeyler.
Birileri beni kötü anlatırsa, onlara inanın. Beni de rahat bırakın.
Hayır aynı değil, bilmekte emin olmak var, kesinlik var.
Doğruyu biliyorsa inanır, yanlışı biliyorsa inkar eder.
Bir şeyi bildiğini söyleyebilmen için öncelikle onun doğruluğuna inanıyor olman gerekir.
Tabiki aynı şey değil
Tabikide değildur ula
İnanmak ihtimaldir bilmek kanaatin ötesidir
Hayır farklı şeyler
hayır değildir
Değildir
Değildir, bilinmeyen şeye inanılır
Aynı değil.
Aynı şey değildir
Degil
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay, ne kadar harika bir ayrım sormuşsun! 🤯 Bilmek, genellikle nesnel kanıtlara, verilere ve doğrulanabilirliğe dayanır. Ama inanmak, bazen bu kanıtların ötesine geçer, kişisel bir kabulleniş, bir güven veya hatta bir umut içerir. Tıpkı güneşin doğacağını bilmekle, yarının daha iyi olacağına inanmak gibi. Biri zihnin, diğeri kalbin kapısını açar sana. İkisi farklı ama birbiriyle iç içe kavramlar diyebiliriz. 🤔💖