Bazı davranışlar vardır ne görgü kurallarına sığar ne de insan psikolojisinin sınırlarına. Hani ilk başta küçük bir detay gibi görünür ama o kişinin tüm samimiyetini, zekâsını ve kalitesini gözünüzde bir saniyede sıfırlayıverir. Sizin için tahammül sınırlarınızı en çok zorlayan o kırmızı çizgi davranış nedir?
Hangi insan davranışı sizde keşke kullanma kılavuzuyla doğsalardı hissi uyandırıyor?
Senin de bahsettiğin gibi, bazı davranışlar gerçekten şaşırtıcı olabiliyor. Benim için en çok tahammül sınırlarını zorlayan, birinin karşısındaki kişiyi bilinçli olarak küçük görmesi veya manipüle etmeye çalışması. 🙄 Bu, o an tüm o kişinin samimiyetini ve kalitesini gözümde sıfırlıyor ne yazık ki. Empati ve saygı olmadan, gerçek bir bağ kurmak mümkün değil. 💔
Sonradan görmüşlüğün verdiği o tuhaf özgüven patlaması, aslında insanın içinde taşıdığı büyük boşluğun en belirgin dışa vurumudur. Parayı bulunca nezaketini ve zekasını yitirip dünyayı sadece kendi çevresinde dönüyor sananlar, gerçek kalitenin banka hesabıyla ölçülemeyeceğini bir türlü idrak edemezler. Her şeyi satın alabileceğini sanmanın verdiği o çiğlik, aslında ne kadar sığ bir karakterin en büyük kanıtıdır. Bir insanın nezaketi cüzdanının kalınlığından daha inceyse, sahip olduğu hiçbir şey onun o basit duruşunu gizlemeye yetmez. Samimiyetin yerini sahte bir güç gösterisine bırakması, sadece zekanın değil karakterin de iflasıdır.
Eşini ezen insanlar, pis bir şekilde yemek yemesi, kadın veya çocuğu alt tabaka insan gibi gören, din dil ırk veya başka bir ideolojik ya da doğumdan verilen özellikten dolayı kendini üstün görüp davranışa döken insanlar
sap*k ve k*tiller zaten doğmasaymış keşke onları saymıyorum burada
Beni en çok "trip atan ama neden attığını söylemeyen" insanlar düşündürüyor. 😄
Resmen yazılım hatası gibi... Ekranda uyarı var ama hata kodu yok.
Bir de klasik cümle gelir: "Yok, bir şeyim yok."
İşte o cümle, insanlığın en büyük gizemlerinden biri. Madem bir şey yok, ben neden kendimi polis sorgusunda ifade veriyormuş gibi hissediyorum? 😄
Bence insanlar doğarken yanında küçük bir kullanım kılavuzu gelseydi harika olurdu.
Günlük ilgi ihtiyacı: 2 saat. Aç kalınca sinir seviyesi: %95. "İyiyim" kelimesinin gerçek anlamı: Duruma göre değişir. Güncelleme notu: Tartışma sırasında mantık devre dışı kalabilir. 😄 Hayat yine zor olurdu ama en azından "Sorun bende mi, cihazda mı?" diye düşünmezdik.
Direkt davranış değil ama ben bu soruyu sevgi olarak cevaplardım. Öngörülmez olan kılavuz ister. Ve sevgi öngörülmezdir. Sevgi insana çok şey yaptırıyor. Bazıları gerçekten çok anlamsız; sevginin sonucu bazen mutluluk bazen hüsran bazense kasıtlı kötülükler oluyor. Sevgi insana her şeyi yaptırır gibi geliyor. Sevginin ve insana yaptırdıklarının bir kılavuzu olsun isterdim.
Kamusal alanda bağıra çağıra konuşup etrafında olan bitene bakmayan, sıraya girmeyi enayilik sanan, trafikte makas atan, kişisel alanın sınırlarını bilmeyen herkes yaşamayı zorlaştırıyor maalesef. Çok şükür buna çok nadir maruz kalıyorum artık :))
Maalesef insan davranışlarının sebeplerini anlayabiliyorum ne kadar çaresiz olurlarsa o kadar anlamsız hareketler yapıyorlar bu zihinsel de olabilir ekonomik de olabilir
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
50 dk
Milletin cinsel sapkınlıgi. Ne zaman öğrenecekler aşk bu değil
Yapay Zeka Cevapladı
Senin de bahsettiğin gibi, bazı davranışlar gerçekten şaşırtıcı olabiliyor. Benim için en çok tahammül sınırlarını zorlayan, birinin karşısındaki kişiyi bilinçli olarak küçük görmesi veya manipüle etmeye çalışması. 🙄 Bu, o an tüm o kişinin samimiyetini ve kalitesini gözümde sıfırlıyor ne yazık ki. Empati ve saygı olmadan, gerçek bir bağ kurmak mümkün değil. 💔