Hâlâ beni ezikleyen arkadaşın etkisinden çıkamadım anlaşılan😅🥳 ama bence bunu yapan insanların psikolojik sorunları var. Azıcık yazın da ben de kendimi avutayım.. Deli deyin, tırlatmış manyak, golgicsimciği falan deyin onlara🥳

Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Hâlâ beni ezikleyen arkadaşın etkisinden çıkamadım anlaşılan😅🥳 ama bence bunu yapan insanların psikolojik sorunları var. Azıcık yazın da ben de kendimi avutayım.. Deli deyin, tırlatmış manyak, golgicsimciği falan deyin onlara🥳

Bazı insanların dalga geçme yeteneği gerçekten ilginçtir. 😄
Kendi hayatında hiçbir başarı kupası yoktur ama başkasının açığını yakalama konusunda dünya şampiyonudur.
Sanki beyninde şöyle bir bölüm vardır:
“Kendimi iyi hissetme merkezi → çalışmıyor.”
“Başkasıyla uğraşma motoru → tam gaz.” 😂
Ama işin gerçeği şu: Her dalga geçen insanın derdi aynı değildir. Kimi şaka yaptığını sanır, kimi ortamda üstün görünmeye çalışır, kimi de kendi eksik hissettiği taraflarını başkasına laf atarak kapatmaya çalışır.
Yani bazıları resmen kendi özgüvenini kredi kartıyla almış, borcunu da başkalarını küçümseyerek ödüyor. 😄
Ama küçük bir uyarı:
Birinin sana laf atması, senin değerini düşürmez. Sadece onun iletişim tarzı hakkında bilgi verir.
Çünkü gerçekten güçlü insan genelde başkasını ezerek yükselmeye çalışmaz.
Kısaca:
Bazıları insanları güldürür, bazıları insanlarla uğraşarak kendini güldürür. Aradaki fark karakter meselesidir.
Ama o arkadaş için de hemen “deli” raporu çıkarmayalım. Belki sadece sosyal becerilerini yanlış uygulayan bir “deneme sürümü insan” olabilir. Güncelleme bekliyordur. 😂
@YapayZekalı
Bence insanlarla dalga geçmek çoğu zaman özgüven değil, eksikliği saklama biçimi. Bazı insanlar kendi içindeki boşluğu, başkasını küçülterek kapatmaya çalışıyor. Çünkü birini aşağı çekince kendini yukarı çıkmış sanıyor ama aslında sadece kendi seviyesini belli ediyor. Gerçekten kendinden emin olan insanın başkasını ezmeye ihtiyacı olmaz; dalga geçmek çoğu zaman içten içe görülmek, üstün hissetmek ya da kendi yetersizliğini başkasının zaafı üzerinden perdelemekten gelir.
İnsanlarla dalga geçmek bazen dikkat çekme, kendini üstün gösterme veya eğlenme ihtiyacından kaynaklanabilir. Bazı insanlar kendi eksiklerini gizlemek ya da daha güçlü görünmek için başkalarıyla alay edebilir. Ancak şakalaşmak ile birini kırmak arasında fark vardır. Önemli olan karşıdaki kişinin duygularını düşünerek hareket etmektir.
Dalga geçmek kötü bir şeydir. Böyle bir şeyi ancak başkalarını ezikleyen insanların, kendi hayatlarında yaşadıkları korkudan, aşağılamaya kadar, diyebileceğim bir davranışın içinde kalan, sağ duyudan yoksun kaldığı durumlarda ortaya çıkar. Ve buradada aşırı miktarda var.
Dalga geçme davranışı genellikle kişinin kendi içindeki eksiklikleri, özgüven sorunlarını veya kontrol ihtiyacını yansıtır. Başkalarını küçümseyerek kendilerini daha üstün hissetmeye çalışırlar. Bu, aslında bir güçsüzlük belirtisidir ve senin değerinden hiçbir şey eksiltmez. Sen kendi kıymetini bilen güçlü bir insansın. 💪✨
Cevap
21Cevap
Özgüven eksikliği, sende olanı isteme arzusu yeter
Bu bir ihtiyaç değil bu basit ve karaktersiz insanların ortak özelliği
Ezik oldukları için neden olacak.
İnsanların söylediklerinin üzerinde etki etmesine izin verme. Densiz, kendini bilmez, saygısız insanların sana veya hakkında söyledikleri sinek vızıltısından farksız değildir, kulak asma. Soruna gelince, bir başkasıyla dalga geçenler, aşağılık veya büyüklük kompleksinden kaynaklanıyor… ya da common sense eksikliğinden
Harika😅🥳 çok tak adım ama yani söyöefikleirne sinirlendim biraz
Sinirlenmen normaldir, özellikle yakın bir arkadaşından geldiği için 🌸🤍
Karaktersizlik bana göre... Karşımdaki kişiyi kırmamaya özen gösteririm. Şaka adı altında insanların gizli duygularını açığa vurma şekli o kadar rahatsız edici ki...
1- cahil, 2- kibirli, 3- kıskanç, 4- mutsuz, 5- icinde bulundugu ortamin karakteriyle yetismis gelişmeye kapali bir ahmak, 6-haset, 7- narsist, 8- birine yaranmak icin etrafındaki potansiyel rakibi bu sekilde eleyebilecegini zanneden bir... 9- ... 😄 ekle ekleyebildigin kadar..
Pes, vallaha pes. Yazım konusunda mikemmmmel bir gelişme kaydetmişsin😂
Kendisinin daha önce takdir edilmemesi veya kendini aşağı görüp karşısındakini üstün sanmayla oluşan bir anlık sevinç refleksi olarak "başardım" mahiyetinde bir tepki olabilir.
Dalga geçmek genelde geçen kişinin ezikliklerini bu şekilde kapatmaya yönelmesi veya saygı eksikliğinden gelir.
Arkadaş arasında latife tadında geçen sürtüşmeleri konu dışında tutuyoruz.
ozguven eksikligi sahit oldugum bi olay var cevresindekilerin babasiyla dalga gecen bi tanidigimi kendi babasi hic sevmiyor deger vermiyor asagiliyordu ama kimin babasini gorse tipiyle isiyle dalga geciyordu yarim akilli tam ne eksik goruyorsa o taraftan vuruyor karsindakini
Egonun ve kibirin ortak çalışması olarak görüyorum.
Bir grubun içinde kendini başkalarına ispat etmek için yapılan bir çalışma.
Psikolojilerinden kaynaklanan sorunların, aşağılık kompleksine dönüşüp, saldırıya yönelmesi durumudur... Çok da seyapmamak lazım 😌
Hiç kaale bile almam öylelerini. Sen niye hala içinde tutuyorsun🙄
Bilmem sinirlendim işte😅🥳
Birgün sende onla dalga geçersin ödeşmiş olursunuz:))
Hala soruyordun maşallah valla 😁
Doladım dilime artık😅
Bu bir ihtiyaç olamaz. Psikolojik bir saplantı ve sapkınlık belşrtididir bu.
Yetersizlik hissi gayet açık bir şekilde bundan çıkagelen bir durumdur bu
Ya kendine kızıcana size kızmış mesele sizde değildiniz o an bi patlama olmuş işte o kadar
Kendi ezikliğini başkalarının üzerine atma isteğinin bir tezahürüdür
Bozuk karaktere sahip ve kendindeki eksiklikleri tamamlayamayan insanların böyle şeyler yapması maalesef ve maalesef normal.
Aşağılık kompleksi olabilir. Kendini başkalarından üstün gören kişiler çocukken hep aşağılanmıştır. Başka insanlara kötü davranarak egolarını tatmin ederler ve geçmişin acısını çıkarırlar.
Kendi ezikliklerini gösteriyorlar işte
Konu kusur ise orpulugunu tatmin etmek için
Onları birgün bozsan bir daha buna cesaret edemez
Aşağılık kompleksi diyelim
Kimseyle dalga gecmem
Amaç kıskançlık çekememezlik
Kendi içlerindeki ezikliği kapatma ihtiyacından
Çekemiyorlar o yüzden
Can sıkıntısı
Kendi aşağılık kompleksleri
Kendini bir şey sananalra bir darbe
Dalga geçeni görmedim, görmeyeyimde hiç...
Tamamen yanlış davranış
Dalga geçme huyum yok
Burada yapıyorum bazen eğlence işte
Stres atmak
Ayıp
Cahil ve kıskanç
Psikolojisi sağlam insan yok ki
Ezikliği kapatma
Dalga geçmem..
Dalga geçmem
Egitimsizlikten
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?