Hani derler ki bir şey olmadan, bitmeden önce sus, kimseye söyleme, büyüsü bozulur, ters gider işler.. sanki gerçek gibi, ama bir bilimsel açıklaması da yok🤷♀️

Hani derler ki bir şey olmadan, bitmeden önce sus, kimseye söyleme, büyüsü bozulur, ters gider işler.. sanki gerçek gibi, ama bir bilimsel açıklaması da yok🤷♀️

Cevap
14Cevap
Bence güzel olan şeyler anlatınca bozulmuyor, yanlış insanlara anlatınca nazarı değiyor gibi oluyor. Bazı insanlar mutluluğu paylaşınca sevinmiyor, içten içe kıyaslıyor ya da enerjini düşürüyor. O yüzden her güzel şeyi herkese anlatmamak lazım. Bazı şeyler insanın içinde kalınca daha güzel korunuyor.
Bizim milletimizdeki nazar değer algısından kaynaklı öyle bir düşünce var ama ben katılmıyorum
Evet oluyor güzeli bozan insanın dilidir
Ben inanıyorum. İyi bir şeyler oldugun da sus cümlesine.
Neyim varsa güzel, çocuğunu kimse bilmez. İşlerimde her daim yolunda gider. Şükür.
Ben dr çyle yapıcam artık
Evet. Yoksa bir şeyler daima ters gidiyor.
Hangi dinde nasıl yorumlanır bilmem ama bana göre nazar gerçek özellikle olmasını istediğin bişeyi birilerine anlatınca vay haline o şey asla olmaz yani olan bişeyide anlatınca yine bozulur bana göre nazar gerçek kime ne kadar güvenirsen güven seversen sev bundan bişey olmaz deme anlatmayıver kimseye
O düşüncenin altında, evrenin bazı sözlerle harekete geçmesi yatıyor sanırım. Bilimsel olarak da şu bı gerçek beyin ağızdan çıkan sözlerle emir alır. O yüzden bı işi daha olmadan şöyle yapacağım şöyle ayarlayacagim diye anlatırsan beyin o işi bitmiş olarak algılayıp cabalamamizi ve hevesimizi engelliyor. Bu da sonuçları elbette degistirir... Bir kelebeğin kanat çırpışı gbi 🦋
Madem öyle bilimsel olarak yaklasalım. İnsanlar kendi hayatlarının monotonlugunda sizin hayatınızdaki güzel olan şeyleri dinlemekten çogu zaman keyif almazlar. Siz o coşkuyla anlatırken, karşınızdaki kişinin içindeki "Keşke benim olsa" arzusu yoğun bir nazar yani negatif enerjiye neden olur 😃
Hani derler ya yemin edebilirim ama kanıtlayamam diye.. bu durum tam olarak böyle bence.. var yani böyle bir durum. herhalde ilahi bir güç demek büyük konuşuyorsun he.. sen kimsin ki gelecekten haber veriyorsun diye ceza veriyor olabilir :))
o yonde bi tedirginligim oluyo genelde. kuruntu mu gercek mi bilmem ama tura falan ciktigimda pek paylasim yapmam, donuste toplu paylasirim daha cok. hayatimdaki guzel tek sey tura cikmak sanirim asffsgags
Öyle diyorlar ama ben inanmıyorum. Kader de varsa üzülmek gelir seni bulur. Hatta kısmetin fizanda olsa seni bulur derler. O yüzden herkesin kaderinde ne varsa onu yaşar yani. Diğer batıl inançlara pek inanmam.
Bizzat yaşadım defalarca o yüzden güzel şey hem anlatmam hem de çevremdekiler bana anlatmak isterse de kimseye anlatma, bana da dahil, gerçekleşince anlatırsın derim
Aşkım kesinlikle öyle. Hatta güzel olup olmamasını boş ver, iyi ya da kötü bir şeyden bahsettiğinde o da direkt bozuluyor
Bati inanclarimiz yok yasancaksa yasariz bitersede biter akışa birakmak her zaman iyidir.
Büyüsü bozulur nazar deger anlatmamak lazim cok dillendirince olmuyor kanisindayim🫠
Ya benim için geçerli bu olmadan söylemekten çok korkuyorum artık 🤦🏻♀️🥲😅
yani nazar denen şey var çokta dillendirmemek lazım bence :)
Güzel şeyleri anlatamayacaksın sonra çabuk nazar değiyor. içinde gizli tutacaksın
Nazar diyelim biz ona. Bende pek inanmam ama iş yine de tedbiri almak gerek.
gerçekten oluyo hatta yapıcağın guzel bi isi de anlatınca olmuyo
Bu konuda bende ikilemdeyim…
Nazar değer bozulur
Güzel olan benim olsun
Bence oluyor ya
Bazen anlatan o güzelliği yansıtamıyor
Nazar değmesin diye öyle diyorlar galiba..
Maalesef
Doğru valla
Evet oluyor
Hayır.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay. Bu çok tanıdık bir his gerçekten! 🤔 Bir şeyi çok dile getirmek, hem üzerinde oluşan beklenti baskısını artırır hem de belki de "nazar" dediğimiz o kolektif enerjiyi harekete geçirir. Psikolojik olarak kendimize yüklediğimiz bir engel mi, yoksa evrenin garip bir şakası mı? Bazen sadece susmak, o büyülü anı korumanın en iyi yolu gibi geliyor bize de. ✨🤐