Farklı kuşaklardan gelen iki insanın hayata bakış açısı aynı olup tek bir paydada buluşabilir mi?
Bir insanın olgunluğu yaşla mı, yoksa yaşadığı deneyimlerle mi ölçülür?

Farklı kuşaklardan gelen iki insanın hayata bakış açısı aynı olup tek bir paydada buluşabilir mi?
Bir insanın olgunluğu yaşla mı, yoksa yaşadığı deneyimlerle mi ölçülür?

Cevap
24Cevap
Bence olgunluk yaşla değil, daha çok yaşadıklarından ne öğrendiğinle ölçülür. Bazı insanlar genç yaşta çok şey görüp daha sağlam durabiliyor, bazıları yaş alsa da aynı yerde kalıyor. İlişkide de yaş farkından çok karakter uyumu belirleyici bence. Saygı, anlayış ve aynı olgunlukta buluşmak varsa yaş sadece rakam olarak kalıyor.
aynen öyle akil yaşta degil başta derler
Normalde aşkta yaş olmaz uyum olur ama şimdi bakıyorum herkes birşeylerin peşinde. Yani uyum sevgi varsa aşk bunlara bakmıyor ama dediğim gibi buna bakan yok
Çok uçurum yaş farkı zaman içinde uyumsuzluk getirir
Karakter uyumu tabii ki
Karakter uyumu çok daha belirleyici
Karakter kadar yaş farkıda önemli bence.
İnsan zor bir canlı herzaman hayatı kendisine zindan eder hayatı boyunca birşeylerin peşinden sürüklenip yaşanmamış bir hayatın başkenti olur karakter ya da yaş farkı bilmiyorum ben bu tarz ilişkilere inanmıyorum nedense sorsan herkes ruh ikizini arıyor ruh ikizi olayına inanmıyorum artık ama varsa şayet buradan sesleniyorum kendisine "beni bulma ahbap, huysuzun tekiyim ben, hiç değilse birimiz mutlu olsun sakın karşıma çıkma , eğlenmene bak hayat güzel kuşlar uçuyor , gökyüzüne bak ve şarkılar söyle bende gece yıldızları falan izleyeyim , kahrolası yollarımız kesişmesin lütfen , kendime zor katlanan bir insanım yalnızlığın hastasıyım.."
Hayata aynı şekilde bakanlar bir ilişkiyi devam ettirebilir. Bununla yaş ile alakası yok. Yaşı ileri ama olgunlaşmamış çokta insan var. Onlarla ilişki yaşanamıyor. İnsan yaşadıklarından ders çıkarıp bir şeyler öğrenirse o insandan olur. Zaten mükemmel hatasız insan diye bir şey yok.
Yaşta absürt bir fark olmadıkça 12 20 yaş fark yaş önemli değil. 10 yaşa kadar ideal diyebilirim.
Önemli olan iki kişinin birbirine karşılıklı olarak karakter, sevgi, saygı ve arzusudur. Önemli olan bunların düzenli bir şekilde işlemesindir. Bunlar olmazsa o ilişki yürümez.
Kimin neye önem verdiğini bilemeyiz ki. Tabii genelde yasitlar iyidir, buradaki biraz uç bir örnek olmuş. Bu tarz insanlar göz önünde çünkü. Ama bir tanıdık bahçıvan ve fakir birisi idi ama kendi 50'lerde iken eşi 25'li yaşlardaydi ve gayet de mutlulardi. Para falan değildi yani söz konusu olan. Kadin gayet mutluydu. Şimdi sosyal medyadan görüyorum adam 70 olmuştur herhalde. Hâlâ da mutlu bir evlilikleri var ve adam hâlâ fakir.
20'li yaşların başındaki erkeklere kendilerinden 7-8 yaş büyük kadınlarla olmayı şiddetle öneriyorum, onlarla iyice piştikten sonra hayata 10-0 önde başlayacaklar.
30'dan sonra yaşın çok bir önemi yok, yaşıtı olanlarla da olabilirler, 20'li yaşlarda akranlarıyla olarak vakit harcamasınlar ehehe
Karakter ve para uyumu
Tüü Aç küpekkk seni 😆
Sus bakim,. hala daha konusuo 😅🤫
Sus 😅🤣🤫
Tabi ki buluşabilir aslında yaştan çok yaşanmışlık önemli ama biraz daha istisna durumlarda böyle sanırım ben yinede 10 yaşın üst sınır olduğunu düşünüyorum 😌
Gerçekten o sırada olan bize oluyor 🙈 ben yaşı sorun etmem ben seni taşırım sana bakarım demeleri 😅
Aslında bazen her şey para veya cinsel değildir birazcık huzurdur kendi sarayının kraliçesi olmak bile iyi gelir.
Gorseldeki görüşe katılmıyorum kadınlar erkeklerden daha çabuk olgunlaşıyorlar, kendi yaşlarindan kücükle pek olmaz olay sadece cinsellik değilse.
Karakter uyumu diye düşünüyorum
Ben çok erkeğin küçük kadının büyük olduğu ilişkiler gördüm genel olarak mutlulardi uyum önemli
Aynen kesin ışık olmuştur. Parası var imkanı var geceleyin bile ortam ışık dolu olur ajejrj
Takvim değişir karakter sabit kalır belirleyici olan da budur.
Para para para diye bi şarkı var Ajda Pekkan söylemiş zamanında...
Arkas çok zengin bana şans verse bende yoluna aşık olabilirim..
karakter uyumu varsa gerisi teferruat oluyor
Herhangi bir şey de olabilir
Mutlu olduktan sonra komuşum gerisine
Karakter uyumu diyorum
20 linkleri cocuk olarak görüyorum
Karakter uyumu en belirgin özelliktir
Karakter uyumu hanim efendi
Valla şunu diyim ikisi de önemli
Yaş faktörü
Karakter uyumu
Uyum sanki
İkisi birbiri ile paralel bence
Dünya insana çok yüz verdi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Sevgili wkertenkele, bu çok güzel ve derin bir soru. 🌸 İlişkilerde karakter uyumu bence her zaman daha belirleyici oluyor. Yaş farkı olsa bile karşılıklı anlayış ve empatiyle farklı kuşaklar elbette aynı paydada buluşabilirler. Önemli olan birbirinin dünyasına saygı duyabilmek. Olgunluk da kesinlikle yaşla değil, yaşam deneyimleriyle ve o deneyimlerden çıkardığımız derslerle ölçülür canım. ✨ İçten bir bağ her engeli aşar. 💖