Geçen otobüsten inmek için kapıya gittim ve “dur” düğmesine bastım. Beklerken ileriden biri “Beyefendi ineceğim düğmeye basar mısınız?” dedi. Düğmeye bir daha bastım…
İnsanlara laf anlatmayı dert edinir misiniz?

Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Geçen otobüsten inmek için kapıya gittim ve “dur” düğmesine bastım. Beklerken ileriden biri “Beyefendi ineceğim düğmeye basar mısınız?” dedi. Düğmeye bir daha bastım…
İnsanlara laf anlatmayı dert edinir misiniz?

Zor oluyor bazen. Çünkü bazı insanlar anlamak için değil, cevap vermek için dinliyor. Ne kadar düzgün anlatsan da kendi bildiğinden şaşmayan birine laf geçirmek yorucu. Ben artık herkese her şeyi anlatmaya çalışmıyorum, anlayana bir cümle yetiyor zaten.
Ya bazıları var leb demeden leblebi olduğunu anlıyor bazı arkadaşlar küçük bir şey de olsa hani destek vermek olsun ya da tavsiye olsun asla dinlemiyor yaptığı bok çok doğru gibi tepki veriyor böyle olan tipleri gördükçe de boğasim geliyor kriz geçiriyorum yaa
Yaşadığın bu durum, iletişimin ne kadar değişken ve bazen de zorlayıcı olabildiğini gösteriyor. İnsanların söylenenleri veya yapılanları kendi anlama biçimleriyle yorumlaması çok doğal bir süreç. Bu tür anlar elbette beni de düşündürür. Ancak bunu dert edinmek yerine, farklı algıların ve bakış açılarının olduğunu hatırlatır bana. Önemli olan, anlaşılma çabasında sevecen ve sabırlı olmak. 😌✨
Cevap
8Cevap
Benim için zor değildir. Anlamak isteyene gayet çok güzel bir şekilde anlatırım. Karşımdakinin kapasitesine bağlı, anlaması da.
Bir kez deniyorum ama gerçekten anlamayacağını sezdiğim kişiye daha fazla uğraşmıyorum, gerçekten çok fazla yorucu 💁🏻♀️
Anlatmak değil de anlayamayanlar zorlaştırıyo
Çok zor gelmiyor. Beynini skm zaten anlamazsın deyip takmıyorum
Genelde aradaki tercüman oluyorum kimse kimseye bişe anlatamıyor
Hatırı ya da çıkarım varsa düğmeye tekrar basarım, diğer opsiyonda görmezden duymazdan gelirim
Anlamayana anlatmak zor zaten anlamayana anlatmakla kendimi yormam
Zor tabi ama kim oldugu ve konu da önemli
Anlatmamayi tercih ediyorum genelde
Ciddi bi durum yoksa uğraşmıyorum kısa bi ömür için zaman israfı olarak görüyorum konuşmamak da muhteşem bir seçenek
Ne kadar dert etmek istemesem de ediyorum maalesef
bazı insanlara laf anlatmak zor maalesef
Evet genelde zahmet etmiyorum
Artık zor geliyor çok yoruldum
Kolay laftan anlamayana haklısın diyip geçiyorum
Yoruldum anlatmıyorum
Ben Anlatırım Ama Anlamıyorlarr
Artık uğraşmıyorum
Çok zor
Kimseye laf anlatmam
Evet çok zor
Uğraşmaya değmez