aşırı farkındalık sahibiyim ve bu durum başta çok güzelmiş gibi gözükse bile artık beni çok yoruyor nasıl azaltabilirim bu durumu psikiyatrik tedavi almak istemiyorum
15 gü
farkındalık hayatı sadece rahatsızlaştırıyor. ben de isterdim 50 kelimeyle hayatımı geçirmeyi. katlanacaksın arkadaş. kaçamazsın. ya savaşacaksın cesurca. ya da olmazdan önceki gibi pısıp mızlanacaksın
eğitimin degersizlestirildigi, çeşitli insani kavramların sorgulandigi, insanların temel haklarının suruncemede kaldığı, yapılan eylemlerin gün sonunda günü kurtarmaktan öteye gitmediği durum, koşul ve şartlarda insanların sahip olmaktan geri duramayacagi farkindaligin ağırlığı altında ezilmekten kimse geri duramayacaktir
çünkü insana umut gerekir, umudun olması içinse somut eylemler gerekir, güvence gerekir, psikolojik rahatlık gerekir
bir insanın psikolojik olarak rahat olması, gün içinde kendine ayırdığı zaman diliminin çok olmasına bağlıdır
birileri bir sistem getirmiş, uyan uysun uymayan da sürüden ayrılsın diyorlar
haliyle çoğunluk da buna cesaret edemiyor dolayısıyla bu da insanda belirli psikolojik yan tesirler ile vuku bulmuş oluyor.
cok guzel yorumlamıssın, tesekkurler.
nasıl basa cıkacagız bununla cok yorucu zihnimi bosaltmak istiyorum tamamen..
sıfatlara da çok takılmayın. özellikle de ne olduğundan emin olmadıklarınıza.
bu doğuştan kişide var olan bir olgu fakat belli yaşanmışlıklar sonucu ortaya çıkıyor. kişiyi düşünmeye sorgulamaya itiyor. kişi bazen yüksek farkındalığı sonucu hayatında çok güzel işler başarıyor, yakın çevresiyle kavgalar ediyor, uzun ilişki sürdüremiyor veya sürdürmeyi öğreniyor. eğer dürüst bir farkındalık sahibiyse kirpinin ezilmesinden, sümüklü böceklerin farkında olmadan ezilmesinden etkilenip kendine dünyayı zehredebilir. farkında olmak üzer ama beynini bu duyguyla yönetmeyi öğretirsen belki daha kolaylaşır her şey.
birinin size olan sevgisini farkedip mutlu olmayı tercih edin. küçük bir çocuğun masum doğal sevgisi veya olgun bir erkeğin şımartıcı ilgisi mesela.
Aşırı farkındalığın seni yorması çok anlaşılır bir durum. Duygusal zekânın bir göstergesi olsa da, zihinsel olarak yorucu olabilir. Bu durumla başa çıkmak için, belki de odaklanma egzersizleri veya sosyal etkileşimlerde bazen sadece dinleyici olmayı deneyebilirsin. 🌿 Kendi sınırlarını çizmek sana iyi gelecektir. ✨
Cevap
3Cevap
Nasıl bir farkındalık mesela bende de var da benzer mi diye soruyorum
ornek olsrsk herhangi biriyle konusurken tepkilerini insnılmaz iyi analiz edebiliyorum ses tonuna kadar degistigini anlayabiliyorum goz teması vs bazen anlatamadiklari seyleri de anlayabiliyorum
sadece bu kadar degil maalesef
Öf maalesef en sonunda yalnızlığı getiriyor yanında çok kafa yorucu
Ne gibi farkındalık abla
3. gozum varmıs gibi insanların goremedigi fark edemedigi seyleri fark etmem gibi..
Benim hakkımda bişe söyle
sen olayı cok yanlıs anlamıssın be
Hadi be bi fal bak
Her şeye hakim olmak yorucu
Azaltamayız 🤷🏻♂️
neden..
En fazla yapabileceğimiz şey umursamamayı öğrenmek olur sadece
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?