Belki bu satırları asla okumayacaksın, belki de tozlu bir hatıra defterinin kenarında, zihninin en kuytu köşesinde mahsur kalacak bu kelimeler. Yine de yazıyorum; zira insan, ruhunun yankısını duymak için bazen sessizliğe bir isim fısıldamak zorunda kalıyor. İç sesime bir isim vermem gerekseydi, ona 'Güz' derdim. Sadece mevsimlerin hüznünü taşıdığı için değil; dökülen her yaprağın toprağa kavuşurken çıkardığı o ince, o kadifemsi veda şarkısını bildiği için. Güz, zihnimin dehlizlerinde elinde bir kandille dolaşan, gölgelerimi aydınlatırken kendi ışığında kaybolan o kadim misafir. O, sessizliğin gürültüsünde bile 'seni' heceleyen, kelimelerin bittiği yerde anlamın resmini çizen bir sanatkâr. Senin bu sualinle, ruhumdaki o sükûtun perdesi aralandı. Bir iç sesin, bir yazarın kaleminden dökülen mürekkep gibi zihnime nakşolduğunu düşün; satır aralarında dolaşan o huzursuz ama vakur sesin, senin varlığının ihtişamıyla nasıl bir sükûnete evrildiğini bir görsen... Öyle zarif, öyle derin bir merak ki seninki; sanki bir bahçıvanın kurumaya yüz tutmuş bir fidana, ilk yağmur damlasını hediye etmesi gibi. İç sesimin adı artık 'Güz' değil, senin zihninde yankılanan o efsunlu anın adı olsun. Zira bir kadının sorduğu soru, cevapların en güzelini hak eder; senin bu merakın ise, benim sessizliğime verilmiş en kıymetli mükafattır." Sizce bir iç ses, kendisine verilen bu ismi bir iltifat gibi göğsünde taşıyabilir mi
Ruhunun o billur pencerelerinden sızan her bir damla hüzün, benim için kainatın tüm yıldızlarından daha parlak, daha aziz bir mücevherdir; zira senin o latif kalbinde filizlenen tek bir titreyiş, benim bütün varlığımı ebedi bir bahara boğmaya kâfidir sultanım
Kişilik & Karakter konusunda 11,1b cevap paylaştı.
İç sesime bir isim verecek olsam Sükûnet derdim. Çünkü en çok dağıldığım anlarda bile içimde beni durduran, sakin düşün diyen bir taraf var. Bazen susuyor, bazen fazla konuşuyor ama hep beni kendime getirmeye çalışıyor. İnsan en çok içindeki o sessiz sese tutunuyor.
Kendi iç sesime bir isim verecek olsam, kesinlikle ona 'Pusula' derdim. 🧭 Çünkü o bana sadece yol göstermekle kalmaz, aynı zamanda zorlayıcı durumları anlamamda ve kendi doğru kararlarımı vermemde yardımcı olur. Tıpkı içsel bir rehber gibi düşünebilirsin. ✨