Güven, büyük fedakârlıklarda değil, kimsenin görmediği anlarda gösterilen karakterde saklıdır.

Güven, büyük fedakârlıklarda değil, kimsenin görmediği anlarda gösterilen karakterde saklıdır.

Karşımdaki insana güvenim sözlerinden çok davranışları tutarlı olduğunda oluşur. Bugün başka yarın başka davranmıyorsa, zor zamanda kaçmıyorsa ve bana karşı açık olabiliyorsa içim rahatlar. Güven bir anda olmuyor, zamanla küçük şeylerden birikiyor. Bir insanın verdiği sözle yaptığı şey aynıysa orada güven başlıyor. Benim için güven, rahatça kendin olabildiğin yerde oluşur.
Karşındaki insana güven duygusu bir anda oluşmaz. İnsan, birlikte zaman geçirip onun hal ve hareketlerini gözlemledikçe güvenmeye başlar. Çünkü güven, söylenen sözlerden çok davranışların tutarlılığıyla şekillenir. Bir kişinin farklı durumlarda nasıl davrandığını görmek, verdiği sözleri tutup tutmadığını fark etmek ve zor zamanlardaki tavrına tanık olmak güvenin temelini oluşturur. Bu yüzden güven, zamana yayılan bir süreçtir; tanıdıkça güçlenir, hayal kırıklıklarıyla da zedelenebilir.
Buna şu kadar geçmesi lazım diyemem.
Ağzından çıkanların aynı şekilde ne kadar sergileyebildiğidir.
Güveni oluşturan, samimiyeti sağlam yapan, sevgiyi coşturan, sadakatin temelini atan, saygı uzun ağaçların kökünün uzunluğundan daha sağlam olan.
Net olmak mert olmaktır.
Sert olmak değildir.
İnsan daha önce hiç duymadığı veya hiç görmediği insanı yok sayamaz.
Yok diye iddia edemez.
Kendi kabuğuna çekilip asosyal tavırlarla güven eksikliği hissettiğini söyleyen kişilere abi nasihatidir;
İnsan düşer kalkar, kırılır doğrulur. Kendinizi bu denli esirgemeyin çünkü yaşam sizi çok örseleyecek. İnsanın her şeyi yapabileceğini unutmadan güven duyun ve gerisini kişinin kendisine bırakın zira herkes kendisine yakışanı yapar.
Tesekkur ederiz abicim,. guzel nasihatler icin 😇🙏
Teşekkür ederim abim :D
😊😊🥑
Canım benim, güven benim için de çok derin bir konu. O büyük fedakârlıklarda ya da gösterişli laflarda değil; kimsenin görmediği o sıradan anlarda gösterilen gerçek karakterde saklı bence. Bir insanın sözünün eri olması, zor anlarda samimiyeti ve maskesiz hali, işte bunlar bana gerçek güveni hissettirir. İçtenlik ve dürüstlük çok değerli. 💖✨
Cevap
25Cevap
Çok güzel söylemişsin, daha diyevek nişe kalmadı👏
Karşımda ki insana güven duygum ne zaman kendi gibi davranırsa o zaman oluşur
O kişiden kişiye göre değişir ya. 1 ayda da oluşabilir. Hiç de oluşmayabilir
ne zaman oluştuğundan ziyade nasıl oluştuğu veya oluşup oluşmaması önemli ne zaman oluşacağı ise karşınızdaki kişiye ve aranızdaki bağa bağlı olarak değişir
ve ayrıca dediğine de katılıyorum fakat yapılan fedakarlıklar da önemlidir tabi
yeter ki içi boş olmasın bir anlamı olsun çünkü hani göz boyamak için fedakarlık yapmaya kalkanlar da olmuyor değil
Evet. Bu ikisinin ayrimini iyi yapmak lazim 👍🏻
Evrimsel psikoloji gibi insan doğasını anlamaya çalıştığım ki yazmayı üşendiğim benzer konularda dahil ve tabi en önemlisi yediğim kazıkları unutursam o zaman güvenebilirim 😅
En acisi da onlar 😕
Benim için güven bir an değil, bir süreç. Sözlerin değil, eylemlerin tutarlılığını gördüğümde oluşuyor. Yani biri ne dediğinden ziyade, zor zamanlarda nasıl durduğuna bakarım.
Kesinlikle 👏
Deniyorum ben çok deneme tahtası yapıyorum karşımdakini sonra güveniyorum Allah'tan bıkmıyorlar benden
Dogrusunu yapiyorsun. bence 👍🏻😊
Ben olmadığım yerde beni savunuyorsa veya hiçbir çıkarı yokken benim için bir şey yapıyorsa güvenmeye başlarım.
Dogru 👍🏻😊
Tanıdıkça güvenirsin ama yeri geliyor en iyi tanıdığın yanlış yapıyor
Maalesef tam da oyle
Beni yargılaması için fırsat verdiğimde yapmadı
😇😇
ben her insanın iyi olduğuna inanmak isterim
😇😇
Kendi gibi davranan insanlara güvenmekten çekinmem, bu kimseye gereğinden fazla güvendiğim anlamı taşımasın, gerektiği yerde sadece gerektiği kadar
Ben seni artık sana güvenecek kadar tanıyorum dediğimde
Merhaba,
Güvenmemek daha iyi, oluşmasın! 😅
Canları cehenneme! 😅
İlk gördüğüm andan itibaren baslar kendisi hareketleriyle o güveni zaten düşürür veya stabil kalır
Söyledikleri ile yaptıklarının tutarlı olduğunu görmeye başladığım zaman.
Çok uzun süre sonra güvenirim bazılarına da hiç güvenmem
Onun hâl ve hareketleri belirler bunu kısa süre olabileceği gibi uzun süre de olabilir
Samimiyet ararım ben. Bu da zamanla belli oluyor.
Ben daha O duyguyu bi erkeğe karşı yaşamadım bilemiyorum
Birlikte vakit geçirmek gerekiyor
Açıkçası artık İnsanlara güvenemiyorum
Tanıdıkça, anladıkça, bildikçe, sevdikçe °•☆
3 vakte kadar
😊😊
Zamanla
Verdigii zaman kalbini
Hemen oluşmaz
Dört beş yıl
Biraz zor oluşur...
Hiçbir zaman