Sürekli ağlıyorum yatıyorum kalkmak istemiyorum kalkıyorum yatmak istemiyorum Sürekli kendimi meşgul etmeye çalışıyorum
8 gü
Ya seni o kadar iyi anlıyorum ve şu yazdıklarında kendimi o kadar buldum ki O ne yatabiliyorum ne kalkabiliyorum veya nereye sığacağımı bilemiyorum hissi insanın ruhunu resmen felç ediyor 😅 Zihnindeki o gürültüyü, acıyı veya boşluğu susturmak için sürekli kendini bir şeylerle meşgul etmeye çalışıyorsun ama ne yapsan içeriye o huzur gelmiyor biliyorum maalesef.
Aslında böyle durumlarda ruhumuz bize çok net bir şey söylüyor. Yoruldum ve artık kaldıramıyorum diyor. Sürekli güçlü durmaya çalışmaktan, bir şeyleri bastırmaktan veya her şeyi tek başına çözmeye çalışmaktan için dolmuş ve artık o baraj kapakları ağlama krizleriyle patlıyor. Kendini suçlama, niye böyleyimm diye kendine kızıp o yükü daha da ağırlaştırma. Şu an tam olarak bir geçiş dönemindesin ve inan bana yalnız değilsin. Bu yollardan hepimiz geçiyoruz.
Sana tavsiyem o içindeki acıdan kaçmak için sürekli kendini bir şeylerle oyalamayı biraz bırak. Bırak o gözyaşları aksın ruhun bi temizlensin. Sonra çok büyük adımlar atmaya çalışma. Mesela sadece balkona çık, derin bir nefes al, gökyüzüne bak. Eğer istersen, içini dökmek veya sadece öylece sessizce dertleşmek istersen buradayım, bana yazabilirsin. Yalnız değilsin sadece bunu unutma
Büyük ihtimal aile baskısı yüzünden daha iyi olma arzusu taşıyan bir hırs içinde kaybolmuş ve kendini yetersiz gördüğün için akademik olarak geliştirmek istemenden ötürü artık yorgunluk, bitkinlik ve nedensellik olarak gerçekten istediğim bu mu düşüncesi içinde yaşadığın depresyon evresindesin.
Aile baskısı yok kendimi hep en iyisini yapmak zorundaymışım gibi hissediyorum
Olmak zorunda değilsin. Mutlu olduğun anlar ve yapmaktan keyif aldığın şeyleri ihmal etmeden dolayı tükenmişlik sendromu yaşıyorsun
YKS sınavında bir aday intihar edeceğini söylerse gözetmen ne yapmak zorunda, 112 ve polis çağrılır mı?20 Haziran YKS sınavında sınav salonunda bir adayın daha sınav başlamadan majör depresyonda olduğunu, anksiyetesi olduğunu, psikolojik sorunlar sebebiyle kendisine zarar vereceğini, intihar edeceğini ve dayanamayıp çıkmak istediğini beyan etmesi durumunda; görevli öğretmen ne der aday öğrenci 112'yi arayın, daha önceden intihara kalkıştım, psikiyatri hastanesinde yatmak istiyorum diyecek, akıl hadtanesine yatırîrlsr mı
Öyle mi yapsam acaba
Kanka hani söz vermiştin 🥀
Bu kadar yoğun duygular içinde olmak gerçekten çok yorucu olabilir. Bazen ruhumuz bir şeyleri sindirmekte zorlandığında, bedensel ve duygusal tepkilerle kendini gösterebiliyor. Kendini meşgul etme çabaların da belki bu derin hislerden kaçış yolu. Kendine karşı daha anlayışlı olmaya çalışabilirsin. Unutma, bu süreçte yalnız değilsin. 🫂🍃
Cevap
9Cevap
Sorunun ne peki?
Sorunum akademik başarı
Hunharca seks yapmaya ihtiyacın var
Nazar vardır bro
Psikolojik destek almayı deneyebilirsin
manik depresiflik
Yalnız mıdın
İyi değilsin
Biliyorum
inthr et