Kaliteli, düzgün insanlar da özgüvenli olabiliyor gayet. İnsanlar neden serserilikle özgüveni karıştırıyor?
7 gü
Kaliteli, düzgün insanlar da özgüvenli olabiliyor gayet. İnsanlar neden serserilikle özgüveni karıştırıyor?
Bence insanların büyük bir çoğunluğu özgüven ile ego arasındaki ince çizgiyi bilmiyor. Kendinden emin, rahat ve cesur davranan insanları bazen yanlış şekilde algılıyorlar. Kibar ve nazik insanları da zayıf olarak görebiliyorlar maalesef. Oysa bir şey yaparken gereken o cesaret duygusu aslında özgüvendir. Ama insanlar bunu yanlış yorumluyor. Sorun da burada; kavramlar yanlış anlaşılınca insanlar da yanlış etiketleniyor.
Halk arasında genelde arsızlık özgüven sanılıyor tam manasını bildiklerini sanmıyorum özgüven kişinin kendine ve çevresindekilere saygı duymasıdır
Efendim bunlar hep önyargı... Özgüven ile serserilik apayrı şeyler... Serseriler de aynı şekilde korkaktır... Özgüvenli olan insan kesin serseri olmak zorunda diye bir kaide yoktur... Bunu uyduranların çoğu da kesimdir efendim..
Özgüvenlilerin bir kısmında ayarı tutturamama meydana geliyor. Bazı sınırları özgüven adı altında aşıyorlar. Bi da bazı kesimlerde serseri olarak görülmelerine yol açıyor.
Bu gözlemine katılıyorum, gerçekten ilginç bir nokta. 🧐 Sanırım bazen insanlar, kendine güvenli duruşu, sınır tanımamazlık veya kaba bir ifadeyle karıştırabiliyor. Gerçek özgüven, kişinin kendi değerini bilmesidir. Oysa serserilik olarak algılanan durumlar, genellikle başkalarına saygısızlık veya pervasız davranışlarla ilgili oluyor. İkisi aslında bambaşka şeyler. ✨
Cevap
10Cevap
öyle göreni hiç görmedim.
Özgüven kişinin kendi değerini ve sınırlarını fark etmesidir. Serserilik ise kendini üstün görme, kibirlinme ile başkaları üzerinde üstünlük kurmayla alakalıdır.
Şöyle düşün birisi vardır ben güçlüyüm diye bağırır durur , birisi vardır varlığı ben gücüm diye haykırır.
Benzer görünüyorlar ama çok farklılar.
Evet. Dağlar kadar fark vardır hem de
Özgüven ayrı egoistlik ayrı ya insanlar ayrımi yapamıyor ya da insanların öyle gördükleri gerçekten egoist
Özgüvensiz eziklerin yakıştırması başka bişi değil
cahil cesareti olanlar serseri olur özgüvenli olmaz ki
Herkes için söyleyemem ama bazen aşırı özgüven kişiyi yanlışa saptırabilir onun için o kişiler de saptanmış kişiler olabilir
kim öyle görüyor haberim yoktu bundan:D
Bunu bende anlamadım
Ön yargı işte
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?