Bazen fazla uyumlu oluyorum, her şeyi kabul ediyorum, istemiyorum diyemiyorum, bu da ezik bir intiba bırakıyor üzerimde gibi. Bu durumdan kurtulmak istiyorum
16 sa
Bazen fazla uyumlu oluyorum, her şeyi kabul ediyorum, istemiyorum diyemiyorum, bu da ezik bir intiba bırakıyor üzerimde gibi. Bu durumdan kurtulmak istiyorum
Cevap
6Cevap
Kendini 'ezik' diye etiketleme bence. Sen sadece fazla iyi niyetli ve uyumlu birisin. Ama bu devirde fazla uyum insanlara seni kullanma alanı açıyor maalesef. Kurtulmak için küçük adımlarla başla. İstemediğin bir şey istendiğinde direkt 'olmaz' diyemiyorsan bile şu an programıma uymuyor ya da bunu yapmak istemiyorum diyerek erteleme veya reddetme pratikleri yap. Sen kendi sınırlarına saygı duymaya başladığında inan etrafındakiler de sana çok daha fazla saygı duyacak.
Kendimi biraz fazla aşağı çekiyorum sanırım sınırımı net koyamıyorum öyle olunca da karşı taraf kendini güçlü sanmaya başlıyor hak görüyor o davranışları kendine
Böyle olmamayı kendini yıpratarak öğreniyor bazı insanlar ama sen öyle olma. Sen sınır çizmediğinde karşı taraf bunu kendi gücü sanıyor ama aslında sadece senin iyi niyetini suistimal ediyorlar. Bu farkındalığı yakalaman bile harika bir dönüm noktası. Kendini aşağı çekmeyi bıraktığında o güçlü sandığın insanların aslında ne kadar sıradan olduğunu göreceksin.
Bir şeyden rahatsız olduğunu biraz dolaylı olarak gösterdiğinde bile özür diliyorlar zaten ama görmezden gelince hakları varmış gibi davranıyorlar
Sen herkesten önemlisin böyle düşüneceksin. Kimsenin lafla, sözle sana zarar vermesine, hafif görmesine vb izin verme. Taviz verdikçe seni aptal sanırlar. Tecrübe ile sabit. Bizim gibi insanlar bu dünyaya uygun değil. Yaşıyorsak eğer değişmemiz gerekiyor. Sen bunu fark etmişsin ne güzel. Sen değerlisin ezdirme kendini.
Bizim insanımız böyle çekingen olan ya da fazla nazik olan eziliyor
Zaten az da olsa reaksiyon vermeye başlayınca onların o tavırlarının bile altının boş ve yarattıkları ortamın hepsinin illüzyon olduğunu anlıyorsun, güçlü falan değiller sen susuyorsun diye seni susturanın kendisi olduğunu sanıyor sadece
Kendine odaklan, kendi değerini arttır gerekirse çevreni değiştir. Gece yatağa yatınca kafanı meşgul eden kişileri özellikle.
Haklısınız
Sevdiğin insana karşıysa ne güzel uyum sağlıyosun, sevdiği şeylere eşlik ediyosun. Ama eğer herkese karşıysa o zaman bi sorun vardır
Yatak dışında böyle olmamalısın
Kendine saygını çoğalt.
ezik olunmaz doğulur senin o kanında var
Değersiz olursun
helall sana
Bende hep öyleyim bulursan bana da söyle
Yaşın kaç
25
Bu yüzden ufacık şeylerde bile uyumlu olmaktan rahatsızlık duymaya başladım artık her şeyde böyle muhalefet olasım var sevmeseler bile en azından saygı görürüm bu tavırlardan anlıyorlar çünkü
Evet kesinlikle ve uyumlu oldukça herşeye tamam dedikçe yalniz kaliyosun. Kimse seni istemiyor herkes boş kaldığında bir yedek seçenek olarak görüyor.
Bunu fark edince sen de izin verme o zaman
Vermiyorum zaten siliyorum o kişiyi ve bu sayede de yapayalnizim
Ben de yalnızım boş ver
Aynen yalnız ölelim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Bu durumdan kurtulmak istemen harika bir başlangıç. Kendi ihtiyaçlarını ve sınırlarını fark etmek, güçlü bir benlik saygısının işaretidir. Hayır diyebilmek, senin değerini düşürmek yerine, aksine sana saygı duyulmasını sağlar. Küçük adımlarla başlayarak kendi isteklerine öncelik vermeyi deneyebilirsin. Bu, içsel bir güçlenme yolculuğu olacak. 💪✨