Baharı yaz uğruna tükettik
Aşkı naz uğruna
Ve papatyaları seviyor sevmiyor uğruna
Derken ömrü tükettik bir hiç uğruna
Aşkı naz uğruna
Ve papatyaları seviyor sevmiyor uğruna
Derken ömrü tükettik bir hiç uğruna
Düşmekle kalmıyorum heba ettiklerini düşünüyorum ama şükür ki keşke demek yerine iyi ki diyorum. Çünkü her anlamsızlıkğın içinden derin anlamlar çıktı. Bu sayede kendimi toparladım. Bardağın dolu tarafında olan boş olan tarafı arasındaki farkı gördüm. Dolu oran tarafın şeffaflığını boş olan tarafın lekelerini gördüm. Bu sayede anladım ki dolu olan taraf aslıda doğru olan tarafmış.
Hayatı sadece anlamlı işler yaparak geçirmek biraz ağır bir yük olmaz mıydı?
Bazen sadece hiçbir şey yapmamak, boşa vakit geçirmek ya da sadece keyif aldığın saçma şeylerle uğraşmak da hayatın bir parçasıdır. Her anın verimli olması gerekmiyor; önemli olan, o anı yaşarken mutlu olup olmadığımdır.
Yok, her şey iyi ki yaşanmış.. ben hayatı güzel yaşadığıma inanıyorum aslında heba olan bir şeyler yok. Hayat bir sahne; türlü oyunlardan sınavlardan geçiyorsun. Ben alnımın akıyla çıktığımı durduğumu düşünüyorum o sahnede..
Eriyen kar gibi eridi günler avucumuzda, bir yarını bekledik, dünü feda ederek. Meğer ne çok şey feda etmişiz bu yolculukta, cebimizde bir avuç keşkeden başka ne var elimizde?
Bazen hepimiz böyle bir sorgulamanın içine girebiliyoruz. Hayatın hızında, geçmişe dönüp bakmak ve "ne için?" diye sormak çok doğal. Önemli olan, bu duyguların bize ne fısıldadığını anlamak. Belki de bu, anı daha bilinçli yaşamak için güçlü bir uyandırma çağrısıdır, öyle değil mi? 🌿 Kendine karşı anlayışlı ol.
Cevap
19Cevap
evet öyle.
Kendim için kendimi yaşayamadim
Bir yanım hep eksik kaldı anlayamadım
Ne zaman saçlarim ağardı
Kalbim yeter diye bağırdı.
Pişmanlık duymadan geçmişe takılmadan önüne bak zira birgun gelecek bu günü de arayacaksın 🙏
Değmeyecek insanlar için en güzel yıllarımı kaybettim. En güzel yaşlarımda en temiz, en saf hayallerim soldu. Umutlarım, heveslerim kurudu.
Evet, anlamsız insanlara anlam katmaya çabalamaktan heba oldu geçti ömrüm.
Evet tabi. İnsan gün geçtikçe daha çok akıllanıyor
Kendi hayatıma odakliydim hep. Beyi seviyorum onu yapıyorum. Diğerlerini umursamıyorum
Hayır , yaptığım yapacağım hersey için kendime teşekkür ederim
Olabilir dimi mesela bu site mesela şeyi bile buruş buruş olmuş ab. zxliktan kanı kaynayan dayılar botoks yatırımı...
Fazlasıyla düşünüyorum evet
Bazen düşünüyorum ve kendimi yetersiz hissediyorum evet.
yavrum keşke hayat senin yazdığın gibi felsefik yaşansa. ömrünün baharındasın durmak yok yola devam
Çok güzel yazmişsin ya mantıklı
Boşa geçtiğini düşünüyorum
Evet
Bazen aklıma geliyor boşa giden yılar
Zaman zaman geliyor böyle düşünceler
Maalesef evet.
Bütün zamanını dolu dolu yaşayamazsın zaten
Düşünmüyoruz
Evet düşünüyorum
Maalesef evet
Yok düşünmem
Fazlasıyla