22 yasinda nasil daha olgun, agirbasli ve mesafeli bir kadin gibi durus kazanabilirim?

Ben 22 yaşındayım ama hem dış görünüş olarak hem de davranış olarak 15 yaşındaki liseli ergenler gibiyim. Hatta çoğu zaman liselilerin okul çıkışında yanımdan geçerken bakıyorum da, onlar bile benden daha ağırbaşlı ve olgun duruyorlar. Ben neden bu kadar (tabiri caizse) "velet" gibi duruyorum?

Bazen yaşımı söylemeye utanıyorum, söyleyince küçümser gibi bakıyorlar. Psikolojik olarak yoruldum. Boyum da kısa zaten...

Olgunlaşmak, ağırbaşlı ve mesafeli olmak için ve zihnimi eğitmek için kitap okuyorum, hatta bu ay 15 kitap okuyabildim, bence gayet iyi ama hâlâ çocuk gibiyim. Bu çocukluk dış görünüş değil sadece; oturma-kalkma bile, kullandığım kelimeler bile çocukça. Misal, olgun ve ağırbaşlı bir kadın gibi bacak bacak üstüne atarak oturmuyorum, koltuğa yayılıyorum. Zaten boyum da yetmiyor ayaklarımın yere değmesine... Ne yapacağım ben ya?

Nasıl olgun, ağırbaşlı ve mesafeli olabilirim?

22 yasinda nasil daha olgun, agirbasli ve mesafeli bir kadin gibi durus kazanabilirim?