İlk yumruğu atmak belki amatör tarzda kavga edenlerde işe yarayabilir ama profesyonel şekilde kavga etmeyi bildiğinde zaten buna göre gard alıyorsun ve çok vuran değil doğru anda doğru yere sağlam vuran devirir üstelik karambole ardı ardına vurmak enerjiyi de çabucak tüketir ve 3 5 yumruk sonrasında avel gibi dayak yediğiyle kalır.
Kavgada en önemli şeylerden birisi enerjiyi doğru kullanmak özellikle de tek başına birden fazla kişiyle kavga ediliyorsa. Yumruk atarken yumruk sürekli sıkılı olmamalı mesela, savurup rakibe darbeyi indirmeden önce sıkarsın ki hem fazladan enerji kaybetme hem de daha güçlü yumruk insin tepesine. Ama nihayetinde çok mecbur kalmadıkça kavgadan uzak durmak gerekir ve bunu korkmak vs olarak değil tedbir olarak görmek lazım yani adama bir tane vurursun öleceği tutar ki çeneye sağlam darbeler bilinci bile kapatır yok yere başa bela alınmış olur.
1
3 Yorumla
Soran
2 gü
Evet profesyonelse işin rengi değişir zaten.. üniversitede bir olay duydum... 6 kişi birine saldırıyor adam boksla uğraşıyormuş tabi saldırdıkları kişi... Bunların haberi yok tabi hepsini teker teker indiriyor bunların... Şubeye gidiyorlar işte şikayetçi misiniz falan hayır diyorlar utancından , memur diyorki sizi uyarması gerekiyordu işte şu alanla uğraşıyorum karşmayın diye falan...
Dediklerinde haklısın yani... kimin o esnada öleceği, bayılacağı tutar bilemezsin. .. en iyisi bulaşmamak ama bazılarıda belasını bulmak için bayağı uğraşıyor yav...
O uyarman lazım hikaye ya. Yani bende yıllarca yaptım ve o tip şeyler pek söylenmiyor eğitimlerde vs de. Ayrıca ben söyledim söylemedim türü lafların ispatı yok zaten. Lisansı elinden almak için çok ciddi büyük kusurlar gerekiyor ki onlarda öyle normal kavga vs değil.
Heee ben öyle duydum , ne kadar doğru bilemiyorum hani işin içinde değilim... Evet haklısın ıspatı olmaz yani kim ıspat edcek kim kabul edcek sıkıntılı işler...
Hiç bir kavgamda ilk yumruğu atan olmadım :D Ama hiç küçükken 2 kere gafil avlanma harici dayakta yemedim :D Kavgadan kaçınırım ama kaçmam. Asla geri adım atmam karşı taraf saldırıya geçtiğinde sakinleştirmeye yatıştırmaya çalısmam ilk darbeyi alırsam kavga başlar. Erkeklikle falan ilgisi var mı bilmiyorum benim yapım böyle. Gururluyum ben :D
1
5 Yorumla
Soran
2 gü
Ahsbdka sen direkt haklısın yav ilk yumruğu atmadıysan . Ben iyi yedim yav... Açıkcası insanların vurduğumda patlayacağını düşünüyordum ama o zamanlar animede seyretmiyordum neden öyle düşünüyordum bilmiyorum... Hiç bir zaman temiz bir kavga etmedim yav hep kaçtım seninki gibide kaçınmadım yani ahahah
Ehehehe olabilir dost. Bir de ben eski dövüşçü olduğumdan heralde kaçmam. Temiz dövüş olsun mike ile kapısırım çenemi kıracağını bilsem bile kaçınmam yani :D Artık zaman kötü 13 yaşında pijj bile bıçaklayabilir silah çıkarabilir. Gerçi ondan da korkmuyorum bıçaklandım silahta çektiler ayağına sıkarım diye silahı tutup yeşilçam filmi gibi kafama doğru tuttum sıkacaksan buraya sık diye puahaha bular 10-15 senelik mevzular ajahaha. En son komsumu dovmustum bir yumrukla bayıldı kan içinde kaldı açıkçası öldü diye korktum düşerken kafasını fena vurdu çünkü merdivene... Bakma merhametliyim döverken bile en az zararla nasıl etkisiz hale getiririm diye çekinirim. Lakin dediğim gibi haklı olduğum ya da korumakla sorumlu olduğum kişilerin yanında olduğum durumlarda asla geri adım atmam. Yurt dısına çıkıyorum tek başıma orada da oyle. İttiriyorum falan insanları üstüme çıkacan diye. D Metroda mesela temas edene omuz atıyorum bir gün bu yüzden gebertecekler beni ahahha
Ahadkabs... Helal olsun dost... mikenin hakket o son dövüşü sattığını söyleyenler var mikenin ne kadar doğru bilemiyorum... Valla dost senin yaşamadığın şey kalmamış sen durul artık rjssbnd... Bayağı sıkıntılı zamana denk geldik dost hakikaten... Melek diyorsun şeytan cıkıyor garip bir devir...
Şu sahne aklıma geldi sen merhametliyim deyince... Ama o sahneyi bulamadım...
Korumakla yükümlü olunan kişiler olunca insan değişiyor yav yani demek istediğim başka oluyor... O ayrı...
Kişisel sınırlara özen gösteriyorsun seni niye öldürsünler... Saygı duymaları gerekir he...
Koşullara bağlı kuziş. Teke tekte kaçmak doğru olmaz bence karşılık vermek en azından kendini korumak gerekir. Çünkü dayak atmak da yiyerek öğreniliyor. Deneyim şart 😂
Birden fazla kişi (çete) varsa karşıda kaçmamak yanlış olur mesela. Ben benimkini hep tembihliyorum. Birden fazla kişiyle kavga etme laf atsalar bile hemen uzaklaş diyorum.
Onun dışında teke tekde karşılık ver mutlaka derim. Tatil öncesi bi velet parmağına yumruk atmış. Parmağı kötü olmuş. Öğretmeni aradı gittim aldım doktora gidiyoruz. Sen de ona yapıştırdın mı bi tane dedim. Evet yere düştü tüm sınıf zor ayırdı dedi. Aferin dedim.
O ilk yumruk atmanın hazzını boğazına dizmek şart bazılarının ehehe
2
11 Yorumla
Soran
3 gü
İyi dayak yedim ama hala birine vurma konusunda çekincelerim var rhegehe... Çete kısmını okuyunca şu aklıma geldi
Nefsi müdafaa her canlının hakkıdır, kullanmalıdır. Böyle düşün.
Çok detaylı düşünmekten eyleme geçemiyoruz biz homo sapienler 😂
Doktora sadece aldığı darbeyi anlattık sağlam delikanlıymışsın helal olsun dedi. Devamını söylesek alnından öpecekti muhtemelen. Adaşı olunca duygusal bağ kurdu hemen 😂
Reelde özellikle ergenler arasında orman kanunları geçerli oluyor 😂
Bizde maalesef evde de benzer durumlar çoğaldı. Bazen çok üzülüyorum. Araya girmeden duramıyorum. Haliyle küçük olanı kayırma durumu oluyor. Bu sefer büyüğüm adalet istiyor ki haklı. Ben de haklıyım ana olarak. Küçük de haklı koşullar mı eşit değil. Çocuklukta 1 yaş bile çok fark ediyor.
Herkes haklı olduğunda sorunları çözmek imkansız hale geliyor. Neyse ki dün kardeş kavgalarının çocukları daha dayanıklı hale getirdiğini öğrendim. Biraz olsun içim rahatladı 🙏
Çokça bi orandır hayatta kalma refleksi sonuçta eheh
İlk yumruk atanda bence bi özgüven artışı oluyor bu tıpkı bence ilk adımı atan kişiye benziyor (başka konulardada). E kendinden emin ki böyle bi işe girişiyor dimi aksi taktirde pek akıl alır bi şey değil jfjd
Gerek yok efenim ne kavgaya ne yumruğa çiçekler uçuşsun etraflarda 🌸😝
2
4 Yorumla
Soran
4 gü
He öylesir...
Tabi kendinden emin sonuçta ki bu işe girişiyor seninde dediğin gibi lakin bazen herşeyi ilk adım atanlar yaşıyor...
Bir durumdan akıllıca uzaklaşmak ya da kendini korumak, bence asıl güçtür. 💪 Kavga etmek yerine çözüm üretmek, senin olgunluğunun bir göstergesi olabilir. İlk yumruğu atan kişinin o anki hali, genellikle anlık bir üstünlük kurma çabası ve kontrol yanılsamasıdır. Gerçek özgüvenin böyle agresif tavırlar sergilemek olmadığını sen de bilirsin. 🌱
Yok hakkediyorsa bide ağzını burnunu kan içinde bırakıcaksın 1 kere kaçsan hep üstüne gelirler 1 kere sağlam döversen bidaha bulaşmazlar hiç kaçmadım ama kaçanlara ne olduğunu çok gördüm benden tavsiye temiz bi dövmektir
1
5 Yorumla
Soran
2 gü
Valla bu tavsiye için teşekkür ederim ve kısmen katılıyorum... Katılmadığım tek nokta temiz bir dövmek çünki hayal ettiğim gibi gerçekleşmedi hiçbir şey ahahaah
Ek olarak ilk yumruğu atmak bi özgüven adrenalin pompalıyor o an. Devamı o yüzden geliyor ilkini attım devamı da gelir dedirtiyor ha alışıksa kişi tabi, haksızsa da zaten gereği yapılmalı.
Ama kötü bi şey tabi. 8 ay önce yumruk attım geçen aya kadar davam vardı pişman mıyım ama, hayır çünkü hak etti 😂
Evet öyle de var. O yüzden geliştirmek lazım kendini genel olarak. Hani atmayacaksan bile her ihtimale karşılık geliştirmek gerekiyor kendini. Ben maalesef bayağı erken başladım yumruk atmaya. 13 yaşımda falan.. 17 de tövbe ettim bi daha atmam diye, 8 ay önce bozmak zorunda kaldım
Okuyan falan olursa şiddeti savunmuyorum kesinlikle diye yeniden belirteyim 😂
Yav şu buzullarda falan bulunan adam yav dikkatini çekerse bakarsın bayağı yaşlı ve orjinal ... Biliyorum yav şaka yaptım...
Kendini savunmak iyidirde ben onu yapamam yav kaslar bayağı zayıflamış bilisen.. ama iyi dayak yerim nihahah ... 8 ay önce nolduda bozdun deyip açmak vardı mevzuyu ama neyse burada duriyim ehehe
Yok reis ne dayak yemesi 😃 Yapıyor musun bilmiyorum ama spora odaklansan iki ağırlık kaldırsan olur biter gencecik adamsın sonuçta
Babam vefat edeli iki gün olmuşken amcamın oğlu bana ve aileme hakaret etti bende dayanamadım. İyi yaptım iyi yaptım da, mezar başında oldu bu kavga içime oturuyor bu yönden keşke dışarıda görseydim işini
Zahmetli işler yav spor yapmak falan , göbeğimle iyiyim...
Hatırlatmak istemedim aslında ondan dedim öyle... Allah rahmet eylesin.. Kötü olmuş lakin bazı şeylerin cevabı zamanında ve mekanda verilmesi gerek... O yöndende düşünme... Dışarda olsaydı belki daha çok büyürdü olay...
Koldan çalışsan bile iş görür ama kim kime el sallayacak en iyisi boş ver
Unutamıyorum ki zaten... Amin 🙏🏻
Abim ayırmasaydı şu an içerideydim muhtemelen bayağı vurmuştum çünkü 🥲 Allah'tan o geldi de daha fazla zarar veremedim. Tek mahkemeyle işi bitirdik afedersin pıslik herif bi de haklıymış gibi dava actı çok zoruma gitti