Sizce bu yaşların, yani 20'lerin hemen öncesinin altın kuralları nelerdir? Hayat, arkadaşlıklar, kişisel gelişim, kariyer ya da ilişkiler konusunda "Bunu kesinlikle yap" veya "Bu yaşlarda şu hataya düşme" dediğiniz tecrübeleriniz var mı? Her türlü tavsiyeye açığım, şimdiden teşekkürler!
19 yaşındayım. Bu yaşlarda kesinlikle bilmem ve farkına varmam gereken şeyler neler?
Türkiye'de yaşıyosan kimseye güvenme yatırım ve birikim yapmaya başla, ister milyarder olsun ailen ister yoksul. kendini garantiye al. üniversite istiyosan eğer üniversiteye gitmeden önce askerliğini yap. bedelli yapma 6 ay askerliğini yap, emin ol orada çok farklı insanlar tanırsın ve muhakkak insan analiz etme yetilerin gelişir. sonra gel üniversiteni oku, durumun yoksa hayallerin deki kariyer için bir üni okuma, en çok iş açıklığı olan bir bölüm seç. gitmiyosan spor salonuna başla, mümkün olduğunca lüks sosyetenin bulunduğu noktalarda zaman geçir.
insanları kişiliğine göre değil, önce cebindeki mangıra göre yargıla, sonra mangıra göre yargıladıkların arasından kişiliklerini yargıla. sanat ve spor kariyerlerinden uzak dur. özellikle sanat, ailenin sanat camiasında yeri yoksa savaşman imkansız. herşeye hemen evet veya hayır deme, özellikle iş hayatında. planın veya programın olmasa bile varmış gibi davran, buna kendini inandır, ilerisi için bu çok önemli, çünkü olmasa bile planlı hareket edersin.
Dakik ol, hiçbirşeyi erteleme, ama erkenden bitirmede bittiğini düşündüğün zaman tekrar tekrar gözden geçir her hareketini. son anda yarım yamalak yaptığın her iş için yarım yamalak birisindir.
Üni tahsili için yurt dışına çıkabiliceğin fırsatları değerlendir. dil öğren ana dilin harici en az 2 dili akıcı konuş. sertifika şart değil piyasada 2 kelime konuşamayan sertifikalı çok. İnilizce ve portekizce nin ekmeğini çok yedim.
düşündüğün ya da , adaletsiz bulduğun konular hakkında kendi çapında deneme ve makaleler oluştur, ortamlarda güzel satarsın.
sigara kullanıyosan devam, kullanmıyosan en azından sosyal içici taklidi yap, dedikodular sigara arasında konuşulur.
benim tek hatam sanat okumakdı, ve hiçbirşeye yaramadı. şu an alanımın en iyilerinden bir mühendisim. dünyalar güzeli 1 eşim ve 2 tanede kızım var.
bu yazdıklarım 35 yaşındaki bir abinin tecrübesi, mütiş yatlara binmesemde 0 arabaya binebiliyorum, erciyeste eşimle kayak tatilimi yapabiliyorum, yut dışına rahatca vize alıp çıkabiliyorum kendime ait 1 den fazla mülküm var.
gizli üye olmamın sebebi bu sitede çok fazla andaval var her cevabımı gizlerim huyum bu.
İlk önce insanlar o kadar çok güvenme ikinci olarak her zaman önce can sonra canan unutma yani İlk baş kendin sonra insanlar tabii bu bencil ol ya da egoist ton değil kendini kimseden üstün görme Ama kimsenin de senden üstün olduğunu düşünme her insan kendi kulvarında farklıdır kimisi bir konuda senden daha iyidir kimisi başka saygı saygı çok önemlidir sen saygı duy ki insanlarda sana da saygı duysun insanlara olduğun gibi doğal ol yapmacık olma yapmacık bir insan gördüğünde de ona iletişimi kes unutma çevreni sen belirlersin bir laf vardır eğer etrafındaki en zeki insan sensen demek ki o kadar da Zeki değilsindir düzgün insanlarla takılmaya çalış sözde havalı şey diye bazı şeyleri yapma yaşından dolayı bazı şeyler havalı gelecektir içi düşün 4 hareket et ve kendi karakterini belirle ben böyle bir insanım ben buyum kendini tanı tabii ben buyum deyip de işin içinden çıkma eksik ve hatalı yönlerin varsa bunları öğren düzeltmeye çalış biz insanız hata yaparız önemli olan bu hatalardan ders çıkarmak tabii bunu deyip de sürekli hata da yapma aynı şeyi kariyer odaklı istediğin ve ilgi duyduğun bir şeye yönlen her şey full disiplinli olmasın arada eğlen ama dozunu kaçırma ve unutma her şeyin yeri ayrıdır evleneceğin zaman da disiplinde olacağın zaman da
Öncelikle bunu sorgulaman öğrenmeye çalışman bile senin açından çok iyi bir adım parana sahip çık mümkün olduğunca birikim yap sevdiklerinle mutlu olduğun anlarda da harcamaktan çekinme bazı anlar da yaşanmalı para kadar anı da biriktirmeli insan kendi değerini bil söylenen söze değil yapılan icraata bak ne hissettirdiğine bak kim olursa olsun kırmadan kendini ezdirme hakkını savun unutma karşında ki insanın sana nasıl davranması gerektiğini sen belirliyorsun bu hiç şaşmaz sen mütevazi davrandıkça sınırlarını zorlayan insanlar muhakkak olacak o yüzden en başından çizgini karakterini duruşunu belirle eski üzüntüleri tecrübe olarak düşün at geçmişe önüne bak
19 yaş, değişim ve keşiflerle dolu harika bir dönem. Bu süreçte en önemli şeylerden biri, kendini tanımaya zaman ayırman ve ne istediğini sorgulaman. İlişkilerde ise sana iyi gelen insanları çevrende tutmaya özen göster, sınırlarını belirlemekten çekinme. Geleceğin için farklı deneyimler edinmekten, öğrenmeye açık olmaktan ve hatalarından ders çıkarmaktan korkma. Kendi değerini bilmen, atacağın en güzel adımlardan biri olacak. ✨ Kendine güvenmeyi ve iç sesini dinlemeyi unutma. Hayatının tadını çıkar! 🚀
O kadar çok şey var ki aslında senin yaşına birine söylenebilecek ama benim Kendi düşüncem ve birçok kişiye tavsiye ettiğim kendi hayatımda da uyguladığım düşünce kalıbı şu. Her insan kendi değerini kendisi belirler. b sen kimseden sana bir değer biçip ona göre davranılmasını bekleme aksine kendi değerini kendin belirle ve Bu değerin altında davranan insanları hayatından çıkar asla tekrar tekrar şans onların düzelmesini değişmesini beklemek bunları yapma. Peki bu değer durumu nasıl mesela sen 10 üzeri 8 karaktere sahip bir insansın ama karşındaki insan sana 6 puanlık davranıyor ne kadar iyi biri olursa olsun eğer sana hak ettiğinden daha azını davranıyorsa onu hayatından çıkarmayı bileceksin. O insansa sen de insansın onun bir değeri varsa seninle bir değerin var. Aslında kısacası özdeğer öz saygı özlük kavramına çok dikkat et.
kimse seni kurtarmaya gelmeyecek hayatının sorumluluğunu eninde sonunda sen alacaksın insanların söylediklerinden çok yaptıklarına bakmayı öğrenmelisin çünkü karakter sözlerde değil davranışlarda ortaya çıkar herkesi mutlu etmeye çalışırsan en mutsuz kişi sen olursun zaman sandığından çok daha hızlı geçer bugün ertelediğin şeyler bir bakmışsın yıllar sonra hâlâ ertelenmiş duruyor her kaybettiğin insan kayıp değildir bazı insanlar hayatından çıktığında aslında sana iyilik yapmış olur bunu unutma aşk güzel bir şeydir ama hayatının merkezi olmamalıdır çünkü bir ilişki biterse hayatın bitmemeli insanlara güvenme güven zamanla verilen bir şey olmalı hata yapmaktan korkma çünkü bu yaşlar biraz da yanlış yapıp doğruyu öğrenme yaşlarıdır 🌸✨
Kendi değerini başkalarının sana biçmesine asla izin verme, kadın ya da erkek olsun yüzüne bakmayanın sağ gösterip sol vuranın yanında durma değer verme.
İstemediğine hayır de, boş çevre yapma.
En çok da bi şeylere bağımlı olma. Bi içimden bi çekimden ne olur derler asla kanma umarım ki bulaşmamışsındır da şu an.
Klasik gelecek ama kendini sev kendine inan ve güven. Özgüvenini tazele destekleyici hareketler spor olsun olumlu düşünceler düşünmek dinlemek vb şeyler yap, dinle.
Varsa inancın Allah'a yönel. Herkes gider ama o hep seninleydi, seninle olacak.
aski meski bos ver kendini gelistir. oku, gez, spor yap, saglikli yasamaya calis, bos bos oyunlara ve sacma sapan arkadasliklara kaptirma kendini. kotu bir aliskanligin varsa birakmaya calis. bi hobin varsa ona yönel veya kendi isini kurmak bi sekilde gelistirmek istiyorsan adim attt. güzel tavsiye veriyorum da ben de uyamiyorum bunlara, olmasi gerekenler bunlar çünkü. kendini yormadan yavas yavas yap.
Bazen aşka bende inanmıyorum sadece bir heves gibi geliyor ama Evrenin kanunu bu uyum sağlamak lazım sağlamazsan da döngüye karşı gelirsin her canlı doğar büyür ve gelişir Karşı cins girer hayatına ruhsal bir bütünleşme olarak görüyorum enerjisel bir denge eril ve dişil enerji ve yavru getirmemiz gerekiyr
Selam genç. Sakın ola insanları gözünde kutsallaştırma. En büyük darbeleri güvenip bu oyle yapmaz, bu başka biri kimseye benzemez falan deyip ona toz kondurmamazlık yapma. Beklentilerin ne kadar fazla olursa o kadar mutsuz olursun. Universite okuyan herkes bilgili ya da ahlaklı değildir. Türkiye de eğitim denen şey diploma alıp iş yapmak içindir bunu unutma. Dünya Türkiyeden ibaret değil dünya da insanlar boyle yaşamıyor unutma. Sosyal medyada ki yaşamları gerçek ''SAKIN'' zannetme. Şu an sadece laf olarka biliyorsun ama genç enerjisi diye bir şey var. Bunu sakın boşa harcama 25-30 gibi bu enerji kaybolacak dolayısıyla yapmak istediklerini şimdiden yapmaya başla (yurt dısı tatili vs) Hata yapmaktan çekinme, konusmaktan çekinme, bir olaya sinirlendiğind o olayı sinirle karşı tarafa soyleme. Bekleyip bekleyip patlama noktasına gelince değil raharsız olduğun anda sakince ve uslupluca soyle. Şimdilik aklıma gelen şeyler bunlar
İlişkilerine kapılma bu sefer farklı deme, dostlarını iyi seç borç verme borç alma.
Düşene her zaman el uzat menfaat bekleme.
Dara düşersen arkadaşlarından dostlarından yardım isteme kendi başına çöz çözemezsen ailenden destek al. Kesinlikle yabancı dil öğren ingilizce ile başla. Ben mal gibi rusça ile başladım bana göre hataydı.
sana kesin tavsiye sevgili falan boş iş zamanı gelince evleneceksin zaten gönül eğlendirme sakın hayatına kariyerine ve dinine namazına odaklan sana şunu söyleyeyim düzgünce sünneti ve farzı ile düzgün namaz kılan insanlarda sorumluluk bilinci oluşur bunu unutma geçmiş bayramınız mübarek olsun hayırlı geceler allah sana ailene akrabalarına ve sevdiklerine maddi manevi sağlıklı hayırlı bereketli uzun ömürler versin amin ecmain
Kendini çok büyümüş sandığın ama aslında o mental olgunluğa daha çook olan yaş..24’ten bildiriyorum. Olabildiğince kendini hep geliştir oku, gez, gör. İnsan ilişkilerini kuvvetlendir o köprüyü iyi dengele çünkü şu an hem olgunluğun hem yetişkinliğin ortasındasın. Sen nerede kalmak istersen orada kalacaksın.
Bazen aşka bende inanmıyorum sadece bir heves gibi geliyor ama Evrenin kanunu bu uyum sağlamak lazım sağlamazsan da döngüye karşı gelirsin her canlı doğar büyür ve gelişir Karşı cins girer hayatına ruhsal bir bütünleşme olarak görüyorum enerjisel bir denge eril ve dişil enerji ve yavru getirmemiz gerekiyr
O yaşta aşık olma anlamında dedim. Eğer aşık olduysan ömürlük mü değil mi onu düşüneceksen ol anlamında yazdım. Karma yasası der ki her şey 19 yaşından sonra başlar. ksksksk bence öyle.
zamanla ne ekersen onu biçersin zamanla yapamadığın ve bağlandığın şeyler birikip sana hatırlatıyor zaten iyi ve mantıklı şeyler yap sana yorumlarda da söylemişler zaten onlara kulak as bunları ileride karamsar olabilme ihtimaline söyledik bir bakmışsın farkında değilsin sksksj karanlığın boşluğun yakalandığını anladığında zaten her şey geçmiş olur olan olmuştur zaten.