+1 yılYunan mitolojisinde şu şekilde bir bakış açısı var. Tanri insanı yarattı ve bu insanlar dört kollu dört gözlü vs. yaratıklar olarak nitelendiriliyormuş. Çok geçmeden birbirleriyle geçinememeye türlü türlü taşkınlıklar yapmaya, savaşlar çıkarmaya başlamışlar. Savaş günlük bir oyun, dünya acınası bir yer haline gelmiş. Bu duruma sinirlenen kudretli gece tanrısı Zeus, insanları cezalandırmak için onları huzuruna toplamaya karar vermiş. Parlaklığıyla bakanların gözlerini kör eden keskin bıçağıyla, korku içinde bekleyen insanları ortadan ikiye bölmüş. İkiye bölünen parçalar o kadar korkmuşlar ki sıkı sıkı sarılmışlar birbirlerine. Tanrılar da bu işin böyle olmayacağını düşünerek, ayrılan bedenleri dünyanın dört bir tarafına dağıtmaya karar vermişler. Böylece insanlar parçalarından eksik yaşamakla lanetlenmiş ve bütün hayatlarını diğer yarılarını bulmak için harcamaya başlamışlar. İşte günümüzde 'ruh eşi' olarak bilinen kavram, antik Yunan mitolojisinde bu efsaneyle anlatılıyor.
52 Yorumla- +1 yıl
Kısacası kollektif bilinçaltımızda kendine yer edinmiş, hatta günümüzde romantik filmlerde bile sıkça karşımıza çıkan 'Seninle tamamlandığıma inanıyorum' gibi göz yaşartıcı klişelerin üzerine çok da bel bağlamadan, öncelikle kendimizi tanımayı öğrenmemiz gerekiyor. Ve tabii ne olursa olsun umudumuzu kaybetmememiz, aramayı elden bırakmamamız şart. Ama tabi doğru yer ve zaman da önemli :) Belki hayal belki de efsane gibi geliyor kulağa ama, neden olmasın? Siz de bir gün Zeus'a meydan okuyabilir; sonsuz aşka kavuşabilirsiniz. :))
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yıl"Yerin bitirdiklerinden, insanların kendilerinden ve henüz mahiyetini bilmedikleri şeylerden bütün çiftleri yaratan Allah'ı tesbih ve takdis ederim." (Yasin, 36/36)
"Düşünüp ibret alırsınız diye her şeyden çiftler yarattık." (Zariyat, 51/49)
Tabiki inanıyorum2311 Yorumla- +1 yıl
Hiç bir insan diğerinin aynı değildir. Benzerlikler olsa da insanların birbirinin aynı değildir. Karşılaşılan benzerliklerden dolayı halk arasında böyle bir söz yayılmış olabilir. Ancak insanların çift yaratılmış olmasının ne ilmi ne de dini bir dayanağı yoktur.
"Her şeyi çift (erkek-dişi) yarattık ki düşünüp ders alasınız." (Zâriyât, 51/49)
ayetinin maksatlarından biri, her nevin bir erkek bir dişi olarak çift yaratıldığı anlamındadır. Yoksa bir insanın aynısından bir tane daha olduğu anlamında değildir.
Cevap sahibi+1 yılOnu acık bir ayet sen disi erkek olarak ta düşünebilirsin hiçbir insan çift degildir diyemezsin tek yumurta ikizleri ne oluyor ya da Dünya'daki Butun insanları dolaşman Lazım çift olmadığını kanıtlaman icin bence emin olmadan bir yargıya varma @gallantt
Cevap sahibi+1 yılhttps://i.hizliresim.com/LpN64V.jpg bunlar çift değilde ne yani? Benim sınıf arkadasım vardı ikiz biz ayiramiyorduk sen hic bir insan çift degildir diyorsun bari her insan çift degil de
- +1 yıl
Sayın @gallant ve @Anıll94 le aynı fikirdeyim. Bir ayete ya da kur-an'ı kerim'e bakmadım bunun için. Nuh'un Gemisini ve gitmeden yanına her bir hayvandan iki tane, yani bir erkek bir de dişisini alması. Hepsinden öte, Adem ve Havva (Eve), ilk insanlar bizlerin ataları yani. Bunları ilk okuldan günümüze okul artı kitaplar okuduğum diğer kaynaklardan biliyorum. Benim bir benzerim olabilir. Ancak ikizlerde (tek yumurta) bile anne ve babanın ayırt edebileceği ufak farklılıklar oluyor. Çift yunurta ikizleri zaten birbirinden farklı doğuyor hatta biribirinden farklı cinsiyette doğuyorlar.
- +1 yıl
l*n ordaki çift o anlamda değil anlamadan yapıştırmayın Kur an ayetlerini
- +1 yıl
Kardeş ayetin tefsiri, her canlıdan bir erkek bir dişi yaratıldığını beyan ediyor.
- +1 yıl
l*n o çift o çift değil l*n :) bir de like lamışlar :)
- +1 yıl
Yuh arkadaş yuh yuh. Bu ayetlerin bununla ne alakası var yahu! Çiftmiş. Ya 3 olursa? O zaman ne olacak? Hadi bunu da açıklayın ateistler!
Oradaki çift anlamı erkek/dişi manasındadır. Sadece Allah tektir. Onda cinsiyet kavramı yoktur, tektir. Onu getir haa insanın aynısından bir tane daha yaratılmış çıkart. Vallahi ayıp yahu. Yorumlardan bakıyorumda her insanı kontrol etmen lazım çift olmadığını kanıtlaman için demişsin. Hz. Adem de mi iki tane yaratıldı o zaman? 2 de Meryem vardır sana göre o zaman öyle mi? Yahu bizden utanmıyorsan Kur'andan utan biraz be kardeşim...
+1 yılİnanıyorum. Kardeşime tıpa tıp benzeyen bir kız bulduk instagramda. Kızın bir fotoğrafını babama gösterdik, yanında bir erkek vardı. Babam erkeğin kim olduğunu sordu. Sonra bu kız başka biri dedik ama çok morali bozuldu babamın, inanamadı galiba 😄😄
00 Yorumla
Bunların dişinda milliyette görmüştüm bu zamanda ayri ülkelerde ve üstelik biri kiz biri erkek 6 7 kişi ama yok boyle benzerlik yolda gorsen kardes sanirsin. Bence de çift yaratilmistir ama karakter kişiye özgü :)
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
121Cevap
Çok küçükken kardeşimle birlikte amcamın eşi yani yengeme çok benzeyen bir kadın görüyorduk sık sık. Cidden o yani. Her şeyiyle oydu. Ama yolda görüp selam vermez bizimle konuşmazdı şaşırıyorduk. Yengemlere gittik seni gördük sen şu yoldan geçtin mi şu günlerde falan dedik kadın hayır diyor. Babama da inandıramadık haliyle ciddiye almıyordu bizi. Ama sonra oda gördü ve oda şok oldu. Sırf bu anım yüzünden inanıyorum.
21 Yorumla- +1 yıl
buna benzer olarak halam ve anaanemi görmüştüm hatta neden selam vermedin demiştim butun gun evdeydim seni hiç görmedim demişlerdi
Hayır inanmıyorum. Allah her birimizi ve her birimizin parmaklarının her birini farklı desende şekilde yarattıysa ve daha çok yeni bir bilgi olarsk burdanmıydı okuduğum şey? şu an hatırlayamadım ama sanırım her insanın dilini üzerindeki şekiller bile farklıysa...:) ben benim bir ikizimin olduğuna inanmıyorum. Bunun kolay bir şey olmadığını ve bir sebep için her birimizin farklı yaratıldığını düşünüyorum. Teşekkürler eig seçilmiş ancak düşüncemi paylaşmak istedim.
10 YorumlaÇift yaratılmıştır sözü doğru olsa, bütün çinliler 100 er 500 er yaratılmış diyecektim. Hepsi birbirine benziyor zira.
Ayette insanların çift çift yaratıldığı yazıyordu galiba, şimdi tam hatırlayamadım. "Çift'e ve Tek'e yemin ederim" ayetinin tefsirinde ise, Çift = Tüm yaratılanların bir zıddının olması. Tek = Allahın tek olması, benzeri ve eşinin olmaması.11 YorumlaHayir tabikide benzerlik olmasi soyagaci cikarin tabi miluonlarca kisi olcak o agacta en son genotip ve fenotiplerin ayni olup bireylerde cekinik olarak tasindigindan kim bilir bana benzeyen kişiler hangi alemde ;) ama ismimin anlami eşsiz benzersiz annem vr babamin bir bildigi vardir heralde :D
10 YorumlaKuranda ki çiftler kelimesi dışı ve erkek olarak tanimlanir. benzerlik olarak ifade etmez. evet insanlar birbiri ne benziyor. ama tıpa tip benzemiyorlar. kaldiki tek yumurta ikizleri bile tıpa tip benzemez. ben inanmıyorum o yuzden
00 YorumlaHa arada bir farg kaldı, o farglan çok iyi oldu çokhta güzel oldu.
10 Yorumla
+1 yılBende inaniyorum benim benzerimi gorenler var ve arkadasimin aynisini gormustum kendisi gordu aslinda fotograf cekilmisler fotografta gordum aralarindaki tek fark boy farkli hersey ayni
10 Yorumla
+1 yılDış görünüş olarak olabilir. Ama huy olarak asla diyorum. Öyle cins birisiyim ki benim gibi huyları olan değişik ruhlu birisi daha yoktur.
00 Yorumlaya deme valla bir ikiz de bende var... napcam bu ikizlerle ya :/ çok benziyormuşum diye fotoğrafımı çeken bile oldu.
00 Yorumla
+1 yılYalnız o çift kelimesi benim bildiğim kadın erkek yani eş anlamında:D
10 Yorumla
+1 yılÖyle değilde bilim adamları paralel evren falan var diyolar yani bir ikizimiz var olabilir henüz bir teori kanıtlamış değil
00 Yorumlabeni herkes birine benzetiyor hatta daha önce hiç bulunmadığım yerde biri gelip adınız nedir daha önce şurada bulundunuzmu der
00 YorumlaInsanlar cift yaratılmıştır esi ve benzeri olmayan tek Rabb'imdir.
00 Yorumla
+1 yılO laf öyle değil :) İnsan insana benzer denir ona :))))
00 Yorumla
+1 yılAynen insan insana benzerde resimler olmamış çok daha birbirine benzeyen insanlar var
05 Yorumla- +1 yıl
mesela sen Almeda Abazi'ye benziyormuşsun baya :D
- +1 yıl
sivridilli.com/.../...bonun-inanilmaz-benzeri-.jpg al sana bunlar benzemiyor mu birbirine şimdi :D
+1 yılBen inanıyorum geçen yolda ölmüş ananeme benzeyem birini gördüm tıpatıp aynısıydı
10 YorumlaBirbirine benzer anlamında değil senin çifer diye düşündüğün
00 YorumlaTayyip'in ruh öküzü var yani çifti değil ama ruh öküzü o da Hitler p. çi
00 YorumlaYavrum o çift senin anladığını sandığın çift değil. Hani evli çiftler var ya...
00 YorumlaCift derken erkek-kadin cift mi yoksa benzeri olarak mi?
00 Yorumlaben arkadaşımın ikizini gördüm aynı okuldaydık arkadan bakınca ayırt edilmiyor
02 YorumlaAyette yaziyor kesinlikle oyle hatta bazen 2 den faxla benzeri oluyor insanlarin bana gore
10 Yorumla
+1 yılSenin anladığın şekilde değil o. Tefsir okumalısın. Ve evet Müslüman olduğum için inanıyorum.
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 2,7b cevap paylaştı. orada mecaz var sanirim sadece yuz olarak falan degil genel bir soylem
00 Yorumlaİnsanlar çift yaratılmasaydı, sen nasıl olacaktın dostum?
00 Yorumla
+1 yılben buna pek inanmıyor her insan kendi karakteri yapısı kaderi dünyaya geliyor
00 Yorumla
+1 yılÇift dedikleri şey görsel anlamda değil kadere yazılan iki kişi bence
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 728 cevap paylaştı. evet basıma geldı askerde ıken kadın kocası zannettı ınanmadım gıttım baktım resımlerıne sankı benım resımlerım o evde
00 Yorumla
+1 yılher insandan dünyada 6 tane çok benzer olduğu savunuluyormuş bilimsel bir şey o yüzden inanıyorum :)
00 YorumlaDoğru kanıtları 'da var geçen yol'da kendimi gördüm.
Yani bana benden çok benziyordu :D01 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılEvet inanırım o konudan muzdarip bir insanım başkalarına benzerligim yüzünden çok canımı yaktılar
00 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 936 cevap paylaştı. Çiftten de fazla olabilir şans yani netice de 2 göz 1 burun 2 kulak 1 de ağız var :D
00 Yorumla
+1 yılinanmasam adriana lima yla olan müthiş benzerliğimi nasıl açıklardım derrmişimm =P
00 Yorumla
+1 yılLa o biri Kadın biri Erkek olacak şekilde olması gerekliydi diye şey ettim ben.
00 Yorumlakeşke bana benzeyen kişiyi bulabilsem çok süper olurdu ama yok inanmıyorum :)
00 Yorumla
+1 yılbu söz fiziksel benzerlikten çok daha fazlasını ifade ediyor diye biliyordum :)
00 Yorumla
+1 yılevet..! bulunduğum ilde benim bir benzerim olduğu farklı kişilerce defalarca söylendi. bir ben yakalayamadım deyyusu :))
00 Yorumla
+1 yılbir olay yaşadım allah düşmanımın başına vermesin çok inceleme bu konuyu 3 ırk var ateş toprak nur ..
00 Yorumlabence sadece benzerlik bir atasözü veya deyimden ibaret benzerliklerin olması aynı kişiler oldgunu göstermez hayatta
00 Yorumlaevet inanıyorum benzerimi de çok ama çok bulmak istiyorum ona bir sorum olacakta :)
02 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen katilmiyorum.. insanlar cift yaratilmamistir benzer yaratilmistir. inci cizgiyi koyalim
00 Yorumlatabikide inanıyorum sonuçta insanlar balıktan evrimleşerek geldi bugün bir köpek balığının başka bir köpek balığına benzemesi gibi insanların da birbirine benzemesi gayet normal
00 Yorumla
+1 yılEvet inanıyorum. Herkesin bir benzeri vardır. Eşi ve benzeri olmayan yalnız Allah'tır
00 Yorumla
+1 yılVallahi inanmazdım ama geçen gün dersanede birini gördüm aynı bana benziyordu. İnception yaşadım
00 Yorumlakendimin 3 ikizimle karşılaştım
sevdigim kızın ise 4 ikizinin00 Yorumla
+1 yılAllah benim ruh ikizimin çevresinin yardımcısı olsun xd
10 YorumlaHayır. Bence seri üretim var sadece kalıplar farklı.
00 Yorumla
+1 yılİnanıyor veya inanmıyor olabilirim birşey demem için tüm insanları görmem lazım.
00 Yorumla
+1 yılbenim çiftim benden uzak dursun bu çöplük benim 2 horoz fazla :)
00 YorumlaEvet bence dogru birsey suret olarakta benzeeseler huy olarak tipa tip ayni olan insanlari tanidim
00 Yorumla
+1 yılLa bende haykoya benziyomusum simdi farkettim 3uz olduk
01 Yorumlaİnsanların yaratıldıklarına inanmadığım için bunada inanmıyorum tabi.
00 Yorumla
+1 yıltabi ki inanıyorum bak mesela benim ikizim var :D :D
00 YorumlaHayır çünkü insanlar yaratılmış değil evrilmişlerdir
00 Yorumla
+1 yılKesinlikle hayir.
not: ikiz doganlar bu genellemeye dahil degildir.00 YorumlaOlur öyle benzerlikler...
çok derinlere dalmak gerekli değil bence00 YorumlaGooglede görsellere futbolcu benzetmeleri yaz inanırsın.
00 YorumlaBenim babam ölmüş bababannemi hacda görmüş çok tuhaf bir olay belki bunla bir alaksı vardır
00 YorumlaAllah o kadar kolaya kaçmamıştır herhalde insanları yaratırken:)
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılinsanlar çift yaratılmış derken Erkek ve kız demek istemiş ayet ti galiba o :)
00 Yorumla- Devamını Gör (121)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne