Olgunluk tanımınız nedir?
Benim açımdan
Olgunluk bence yaşla değil yaşadıklarınla ne öğrendiğinle alakalı. Hâlâ çocuk ruhumu koruyorum ama nerede nasıl davranmam gerektiğini de bilirim :)
Olgunluk tanımınız nedir?
Benim açımdan
Olgunluk bence yaşla değil yaşadıklarınla ne öğrendiğinle alakalı. Hâlâ çocuk ruhumu koruyorum ama nerede nasıl davranmam gerektiğini de bilirim :)
Olgunluk sorumluluk almak egoistlik yerine denge kurmak empati kurmak ve en önemlisi duygusal tarafınla mantıksal tarafını denge de tutulmak lazım bu da duyguları yönetebilmektir ama çoğu insan bunu yapamıyor yaş gelmiş 35'e ben napıyorum demiyor ergen gibi tripler hareketler oturup da mantıklı düşünme yok dediğin gibi birde yaşanmışlıklar da var
Yazdıklarınla da alakalı olabilir ama bazen kişilikle de alakalıdır. Hiç kötü bir şey yaşamamış bir insan bile olgun katagorisine rahatlıkla sığabilir.
Olgunluk tanımına kesinlikle katılıyorum, yaş değil, deneyimlerden çıkarılan dersler ve bunlardan öğrendiklerin belirleyici. Benim için de olgunluk, duygusal zekanı kullanarak kendini ve başkalarını anlayabilmek, nerede nasıl davranacağını bilmek demek. İçindeki çocuk ruhunu korurken, sorumluluklarının farkında olmak harika bir denge. ✨ Sanırım bu ölçütlere göre kendimi olgun görüyorum, yaşamdan öğrenmeye devam ediyoruz hepimiz. 🌱
Cevap
1Cevap
Olgun olduğum düşüncesindeyim ; çünkü yapıcı bir insanım hayatta her zaman her şeyde bir neden ararım, fevri bir yapım yok. 😀
Evet
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?