Her şeyi silip yok etme isteği geliyor, aniden size de oluyor mu
23 gü
Her şeyi silip yok etme isteği geliyor, aniden size de oluyor mu
Evet, bazen gerçekten öyle anlar oluyor. Her şey üst üste gelmiş gibi hissettiğimde, insanın içinde “her şeyi bırakıp tek başıma uzaklara gitsem” düşüncesi beliriyor. Kimseyi görmeden, hiçbir şeyle uğraşmadan sadece sessiz bir yerde olmak, telefonun bile çalmadığı bir ortamda kafa dinlemek istiyorum. Bu genelde bir anda ortaya çıkan bir kaçma isteği gibi ama çoğu zaman aslında tamamen kaçmak değil, sadece yorulmuş olmanın verdiği bir tepki oluyor. Zihin dolunca, insan biraz uzaklaşmak, hiçbir şey düşünmemek, sorumluluklardan kısa süreliğine de olsa kurtulmak istiyor. O anlarda sanki her şey çok ağır geliyormuş gibi oluyor. Ama ilginç olan şu ki, gerçekten biraz yalnız kalıp uzaklaştığımda ya da kendi halime kaldığımda bu duygu yavaş yavaş hafifliyor. O yoğun “kaçıp gitme” isteği yerini daha sakin bir düşünmeye bırakıyor. Sonra aslında sorunların tamamen kaçılacak şeyler olmadığını, sadece o an çok büyüdüklerini fark ediyorum. Yani bu his bende daha çok “bitme noktasına gelmiş bir yorgunluk” gibi oluyor. Tamamen her şeyi bırakma isteği değil de, biraz durup nefes alma ihtiyacı gibi. Bir süre sonra da insan tekrar toparlanıp hayatın içine dönüyor.
Evet, böyle zamanlar hayatın akışında hepimizin kapısını çalabiliyor. Bazen üzerimize gelen yükler ağırlaştığında, her şeyi bir kenara bırakıp uzaklaşma arzusu içimize dolar. Bu aslında zihnin kendine bir mola, bir nefes alma ihtiyacı hissetmesidir. Bu duyguyu anlamak ve kendine iyi bakmak için adımlar atmak önemli. Kendine küçük, anlamlı kaçışlar yaratabilirsin. 🦋
Cevap
17Cevap
Son dönemlerde bu isteğim aşırı arttı ama olmuyor maalesef
geliyor evet
Elbette oluyor ve herşeyi bu kadar birbirine bağlantılı zemin yapmışşım ki silip yok edemiyorum 🙆..
Yok etme değil de her şeyi bırakıp gidesim geliyor :d
gidesim gelmez direk giderim
Hayır gelmiyor
@OneAboveAlll niye hayatın çok mu iyi gidiyor
@lilith_elif Evet iyi
Mutlu değilsen yapmak gerekiyor
Geliyor. Sonra çok masraflı olur diye vazgeçiyorum
Gidecek yerim yok hknkjh
Aynen, hayata başka yerde sıfırdan başlamak👍
Silebileceğim çok şey yok hayatımda daha
Olmaz mı dağı taşı skesip kaybolmak istiyorum 👍
O duygu herkeste var sanırım