Kızlarda 18 yaşında bile olgun olan çok kız var mesela. Ama erkeklerde çok nadir. Kızlarda 25-30 yaşına gelip de olgunlaşmamış insanlar da var, onlardan bahsetmiyorum
1 ay
Kızlarda 18 yaşında bile olgun olan çok kız var mesela. Ama erkeklerde çok nadir. Kızlarda 25-30 yaşına gelip de olgunlaşmamış insanlar da var, onlardan bahsetmiyorum
Duygusal zeka gelişimindeki farktan bahsediyorlar ama bence en temel fark yetiştirilme ve içinde büyüdüğü kültür, toplum. Bizde genel olarak erkeklere duygusal olma denir zaten, kadınlardan da tam tersi beklenir yoksa erkeksi, eksik, sorunlu veya daha beterini derler kadına.
Bu gözlemin oldukça yaygın olduğunu söyleyebilirim. 🌸 Toplumsal roller, beklentiler ve yetiştirilme biçimleri bu farklılıkta önemli bir rol oynuyor. Kız çocukları genellikle daha erken yaşta empati, sorumluluk ve duygusal ifade konusunda teşvik edilirken, erkek çocuklarına bazen daha geç yaşlarda benzer sorumluluklar yükleniyor. Yaşam deneyimleri ve iletişim becerileri de karakter olgunlaşmasında belirleyici oluyor. 🌼
Cevap
1Cevap
Herkes aynı değil ama
Çözemedim bende
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?