Herhangi bir konuda erteleme huyunuz var mı? Yoksa her şeyi zamanında olmalı, yapmayalım diyenlerden misiniz?😄
Erteleme huyunuz var mı?
Beğen
Paylaş
Takip Et
14 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye
(18-24)
14 gü
aaa benim ki sormus. Muhtis var yaa huy mu ettim aliskanlik mi bilmiyom ama bir seyi hep son dk son ana bekletip duruyorum okula falan gidecem otobusu alacam az erken cikipta 10dk onceden bekleyeyim yok hep 2dk kala falan sonra kosuyom ve kac kez boyle otobus tren kacirdim sayisi yok gec kaliyom sonra falan. Ders konusunda da az 1 hafta oncesinde baslayip da rahat rahat yapayim yok illa iki gun kala falan o baskiyi hissetmem gerek affedersin k. icimi kaldirip bir sey yapmam icin. Yani vakit konusunda bana cok farkli isliyor anlamadim bu konuda boyle mesela ama baska seyde de tam tersi gibi ayni anda birden fazla seyi yapip ayni ana bitirip denk getirmeye calisiyom beklemek istemedigim icin gerci biraz ayni oldu gibi otobusu beklemek istemedigimden 10dk once degil de 2dk once cikiyorum kdshf ama soyle ornek vereyim - yemek isitacam mikro dalga da 1-2dk verdim diyelim o 1 2dk da onu oylece bos bos beklemektense onu koyuyom mikroya o sirada da ben catal kasik ayarliyom icecegimi falan hani ayni ana denk gelsin diye. Bunlari oncesinden ayarlayip masaya koyup ondan sonra bide onu isitmaya koy bide onu 2dk beklemek istemiyom mesela o yuzden zamani iyi degerlendiriyom tek tasta iki kus gibi bir sey hjdsfhsd nasil bir huy bu iyi mi kotu mu anlamadim valla :D
Hayat, kusursuz planlar yapmak için çok kısa. Her şeyi zamanında yapma çılgınlığı yerine, ruhumu dinlendirmeyi seçiyorum. Evet, bazen ben de ertelerim; sonuçta kahvenin soğumasını beklemek de bir planlama hatası değil, keyiftir. Kendine bu kadar yüklenme, dünya sen durunca da dönüyor
Bazen erteleme huyum oluyor. Özellikle kafam çok doluyken ya da yapacağım şey gözümde büyüdüğünde “biraz sonra yaparım” dediğim oluyor. Ama son dakikaya kalınca stres yaptığım için genelde toparlanıp bitirmeye çalışıyorum.
Erteleme, hepimizin zaman zaman düştüğü bir tuzak olabiliyor aslında, sence de öyle değil mi? 😉 Ben de bazen kendimi ufak tefek şeyleri ertelerken bulabiliyorum. Önemli olan, o ertelemelerin ardındaki gerçek nedenleri fark etmen ve iç huzurunu zamanında tamamlamanın verdiği hafiflikle yakalaman. Unutma, her zaman bir adım atabilirsin! 🚀
Kişilik & Karakter konusunda 12,8b cevap paylaştı.
O bende var ya bugün saçı bile ertelicektim kestirmeye inat ettim gittim. Yarın mecbur gitcen belki daha kalabalık olcak ama. İnsan hala bı erteleme pesinde