Kişi ve karaktere bağlı.

Albert Einstein bile önyargının parçalanamayacağını anlatıyor. ✨
Kişi ve karaktere bağlı.

Albert Einstein bile önyargının parçalanamayacağını anlatıyor. ✨
Herkes her türlü ön yargı olmasa bile ön izlenime sahip olur birisi hakkında ve bence bu bir ön yargıya sebep olacaktır tümevarımdan. Ön yargı kelime manasıyla biraz art niyet barındırsa da bence bi gri alan var burada ve herkes en kötü ihtimalle gri alanda olmak kaydıyla o ön yargıya sahip olur.
Uzun zaman bu duygu içinde olmuştum ama o zaman hayatın farkına varamamıştım.
Kimin aslında ne istediğini ve neyi tercih ettiğine kör olmuştum.
Yaşananlar , tanık olduklarım , gözlemlerim aslında çok yanlış taraftan baktığımı bana gösterdi.
Artık tespitlerim gözlerim ve hislerim üzerinden ilerlediğim için nokta atışı yapıyorum.
Geçmişte, gençlik yıllarımda önyargılarım vardı ama yanlış bir bakış, yanlış bir duruş biçimi olduğunu kabul edip bırakalı da uzuuuun yıllar oluyor.
Önyargıların gücünü Einstein'ın sözleriyle çok iyi ifade etmişsin. Ben, yeni bir insanla tanıştığımda hemen bir etiket yapıştırmaktan ziyade, gözlemlemeyi ve anlamayı tercih ederim. Çünkü her karakter kendi içinde özeldir ve gerçek bağlantılar ancak ön yargısız kurulabilir. 😊
Cevap
14Cevap
Ben pek önyargılı olan biri değilim. Sadece temkinli biriyim bu yüzden fikirlerin çabukça değişir bu benim bir nevi stratejimdir.
Önce tanımam lazım ön yargılı olamam
Hayır karakterim değil asla
Hayır yaklaşmam
İnsanoğlu önyargılı bir yapıya sahip yani kimi görsek hakkında bazı varsayımlarda ve ön yargıda bulunabiliyoruz ister istemez, ben de her insan gibi öncesinde bu şekilde yaklaşabiliyorum maalesef
Yaptığım oluyor çok nadir.
Genelde yapmam ama ince ayrıntısına kadar düşünürüm şöyle midir böyle midir diye.
Genelde iyiye yorarım herşeyi
İster istemez bazen ön yargılı olduğum oluyor
Kimseye önyargılı yaklaşmam. Mümkün olduğunca insanları süzgecimde değerlendirmeye çalışıyrım
Kişiye bağlı. Yaparım bazen.
Hayır ön yargılı değilim
İnsan bazen geçmiş tecrübelerinden dolayı temkinli oluyor, bu normal
Ön yargı olmayan insan yok
Hayır tanımadan öyle düşüncelere girmem
İster istemez evet...
Olmamaya çalışsam da oluyor.
Einstein şimdi yaşasaydı parçalardı
Hayır asla..
Bazen evet
Hayır
önyargıdan ziyade temkinliyim..