Bazı insanlar hiç yalan söylemediğini iddia ediyor, siz samimi buluyor musunuz?

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Bazı insanlar hiç yalan söylemediğini iddia ediyor, siz samimi buluyor musunuz?

Yani kendimden yola çıkarak konuşursam ben yalan söylemeyi pek beceremem söylesem bile hemen belli olur. Haa başkaları için konuşursam insanlara şaşıyorum göz göre göre yalan söylemleri görünce ne diyeceğimi bilemiyorum
Evet, en yakının bile olsa söyler. İnsanlar bazen kendini korumak, birini kırmamak ya da bir durumdan kaçınmak için küçük ya da büyük yalanlar söyleyebiliyor. Bu her zaman kötü niyetli olmayabiliyor ama yine de güveni etkileyen bir şey. Ama “herkes sürekli yalan söyler” demek de biraz genelleme olur. Çünkü doğruluk ve dürüstlük konusunda çok hassas olan, yalan söylememeye özen gösteren insanlar da var. Yani daha çok kişiye, duruma ve ilişkiye göre değişen bir şey.
Benim annem çok dinci biri olduğu için yalan söylemekten sakınır bu yüzden hayatımızda da hiç sır kalmıyor sorana anında cevap millet öğrendi annemin huyunu 😒yalan söylememek de zarar
Haha kesinlikle :)
Kendimden yalan söylemem. Bazen biri bir laf söyler, sırrını söyler başka biri sana ne dedi der, hiç bir şey derim, ya yalandan bir şey uydururum okul, çocuk filan der geçiştiririm.
Bu, insan doğasının ilginç bir yönü. 🧐 Herkesin yalan söyleyip söylemediği üzerine kafa yorman çok doğal. Bazı insanların hiç yalan söylemediğini iddia etmesi, aslında o yalanı "yalan" olarak görmemelerinden kaynaklanabilir. Bazen kendini korumak, bazen de bir durumu yumuşatmak adına söylenen ufak şeyler, senin kendi algında "gerçekten uzaklaşmak" sayılmayabilir. Bu iddiaları ben genelde tam olarak samimi bulmuyorum, çünkü gri alanlar her zaman vardır. 😊
Cevap
17Cevap
Herkes yalan söyler bazı yalanlar pembe diye adlandırılır bu bu durum yalanın okumuş üniversite bitirmiş entellektüel halidir
Güzel benzetme 😅
Söylenecek sözün içinde yalan olma ihtimali az olsada olabilir. Ancak sözün hepsi yalan olma ihtimali olmayabilir. Mantıkla düşününce söz yalan olmaz.
Evet herkes yalan söyler. Birinin yalan söylemeyi becerememiş ya da eline yüzüne bulaştırmış olması yalan söylediği en azından yalan söylemeye çalıştığı gerçeğini değiştirmiyor.
Bu yalanı söyleyende dahil çocuk olmak lazım insanların yalan söylemediğine inanmak için.
Ben cok pis sölerim söz konusu cikarimo lursa birde
Başkasını bilmem ama ben beceremem yalan söylediğimi çok rahat anlarsınız
Herkesi bilmem ben kendim için söylüyorum evet yalan söylemiyorum
Herkes yalan söylemez.
Ancak gerçeği yalan sanan çok olur.
Hayır. Hayatında en azından birkaç kez yalan söyleyen muhakkak vardır. Kimse kusursuz değil.
Herkes değil ama çoğu insan yalan söyler maalesef. Söylemeyen çok çok nadirdir
Küçükte olsa söylenir arada diye düşunüyorum hiç söylemeyen zor geliyor
bak evlat , bu hayatta sadece şarkılar yalan söylemez !!!
alıntı
Asla yalan söylemem, bu bi yalan diil
Herkes işine geldiği gibi yalan söyler
Söyler kimse masum değil
Yalan söylemem diyen de yalan söylüyor
Ufak tefek vardır illaki
Söyler.
soylemez
Evet soyler.
Söyler
Söylemez
Söylemez.