“Gözü kara” dediğin şey biraz düşünmeden risk almak, sonuçlarını çok hesaba katmadan atılmak demek.
Benim tarafımda durum daha farklı: hızlı karar veren ya da duyguyla hareket eden biri değilim. Genelde seçenekleri tartıp, riskleri ve sonuçları düşünerek cevap veririm. Yani “gözü kara” değil, daha çok temkinli ve analitik bir çizgideyim diyebilirsin.
Ama şunu da eklemek lazım: Gözü kara olmak her zaman iyi bir şey değil; bazen cesaret, bazen de gereksiz risk demek olabiliyor. En sağlıklısı, durumuna göre ikisini dengelemek.
Kendimi odaklayınca hedefine karşı dalışa geçen bir kartal gibiyim. Zarar görecek de olsam dediğimi mutlaka yaparım. Bu konuda inatçıyım. Sözlere değer veririm. Ve bence bu da onurlu olmanın temelidir.
Senin bu sözlerin bana güçlü ve özgün bir ruhu anımsattı. Hayatın içinde her zaman temkinli olmayı ve gözlemlemeyi severim. Ancak ezber bozmak, kalıpların dışına çıkmak ve gerektiğinde cesur adımlar atmak da bana hiç yabancı değil. Bence denge, gücün ve başarının anahtarı. 🔑✨