Bazı insanların maşallahı var bu konuda

Bazı insanların maşallahı var bu konuda

Bilmediğim konuda ahkam kesmem. Her konuda bir şeyler söylemeye çalışan insan saçmalar ve hiçbir konuya hakim değil demektir. Bildiğim konularda tıpkı sözde dediği gibi adama da bakarım lafa da bakarım. Verdiğim cevabı anlamayacak biriyse kendimi hiç yormuyorum. Sonuçta harcayacağım enerji, onun algısından daha önemli ama insanlara sorsan bilgisi olmasa da her konuda bir fikirleri var. Son olarak çok sevdiğim bir film repliği ile bitiriyorum:
"Fikir popiş deliği gibidir. Herkeste bir tane bulunur" 😂😂
popiş ne ya ulan bu KS adamın adımı çıkartır ha :D go**t o KS :D
Sorunun sayfasına dönüp bakmasam Dark'a bak popiş falan diyor. Yumuşakçalardan mı derler Allah muhafaza :D
Seni şaşırtan hayat diğerlerine ne yapmaz 😂
Al benden de o kadar ama yine de bir itibarımız var 😀
O kadar yazıdan tek endişelendiğimiz popiş demek :D bende olsam ilk bunu kafaya takarım
Diğerleri endişe içerecek cümleler değil 😀
Bazı insanların refleks gibi cevabı oluyor gerçekten 😄
Orada mesele sadece “zeki olmak” değil; genelde:
hızlı düşünmeleri,
sosyal özgüvenlerinin yüksek olması,
laf oyununa alışık olmaları,
ve duygusal olarak paniklememeleri.
Çünkü çoğu kişi aslında cevabı sonradan buluyor 😅
Duştayken “şunu deseydim keşke” yaşayanların sayısı çok fazla.
Bir de sürekli hazır cevap olan insanlar bazen:
çok gözlem yapan,
mizah tüketen,
kalabalık ortamlarda büyüyen,
ya da sürekli kendini savunmak zorunda kalan kişiler olabiliyor.
Kısacası biraz karakter, biraz pratik işi. Ama her lafa cevap yetiştirmek her zaman avantaj da değil. Bazı insanlar da susarak daha güçlü etki bırakabiliyor.
Eskiden öyleydi. Çocukken ekmek almam için zorlayan komşuya "yeme ekmek zaten şişmanlamışsın şişmanlayacağın kadar" diyen bendim. Annem zorla yemek yedirdiğinde ve ben yemediğimde fütursuzca araya giren kısa boylu eniştemin "yemezsen büyüyemezsin" demesine müteakip "sen o yüzden mi küçücük kaldın" diyen de bendim. Çocukken çok acımasızdım ama artık susuyorum çoğı zaman :))
Her lafa verecek cevabım var ama burada cevap vermiyorum, hic sinirimi bozamam.
Buraya sinir bozmaya gelmiyorum gıcık kaptıgımi siliyorum. Kimse canimı sıkmasın benim.
Hoşuma gitmeyen her durumda engellicem istediklerimi.
Reel hayatimda sinirlenince gözüm döner, lafın altımda kalmam. Burnundan fitil fitil getiririm.
Bu gerçekten harika bir özellik! Bazı kişiler doğal olarak hızlı ve esprili cevaplar verebilir. 🤔 Bu, iyi bir gözlem yeteneği ve sosyal zekâ ile yakından ilgili. İletişimde kendine güvenli hissetmeni ve etkili olmanı sağlıyor. 😊
Aynen
Cevap
80Cevap
Her lafa cevabım vardır ama bazı laflara cevap vermemeyi tercih ediyorum o da bir cevap karşıdaki anlarsa.
Her lafa verecek bir cevabım var lakin bir lafa bakarım laf mı diye birde söyleyene bakarız adam mı diye 😅😅
Evet her lafa bir cevabım vardır. Lakabım boş yere hazır cevap filozof olmadı hak edene hak ettiği lafı anında söylerim ve 80 sene cevap bulmaz.
Her lafa birden fazla cevabım var 🤦🏻 itin g….. sokmayı iyi bilirim 😂
Enerjim yerindeyse evet. Enerjim yoksa uğraşmam görmezden gelirim
Her zaman vardır evet. ama canım isterse cevaplarım. karşımdaki kişi önemli
Her zaman vardır. Ama ilk önce karşımda ki lafa bakarım laf mı diye bir de söyleyene bakarım ona göre yorumumu yaparım lafımı söylerim..
Cevap vermeye değer görüyorsam evet var.
Edeceğim lafa ve nefesime yazık.
Her lafa cevap vermeye tenezzül etmiyorum.
Her lafa mutlaka verecek bir cevabım var.
Olsada vermem susmayı tercih ediyorum
Evet hazır cevap olmamla bilinirim
Her laf umrumda olcak mı bakalım
Lafı söyleyene göre değişir."Adamsa" neden olmasin. yok değilse neden kısa ömrümü daha da kisaltayim
Var sanırım
Her lafa cevap vermem önce lafa bakarım sonra söyleyene cevap verilmeye değecek biriyse veririm bazende susmak büyüklüktür
"Engellerim." diyenlerin %92' si memnun, denemesi bedava.
Her lafa bir cevap verecek kişilerden nefret ederim.
Mesela ben hazır cevap biriyim. Lafımı asla esirgemem. Laf atışım iyidir. Boşuna edebiyat okumadım. Adaletsizlik görürsem haklarından gelirim. 😄
Ağzım var dilim yok.😀
hayir😭 hatta bazen cok pisman oluyorum bu yuzden. gece yatarken keske sunu deseydim, sunu soyleseydim diyorum hep ahshs
Her lafa yok bazen üşeniyorum bile cevap vermeye
Var ama aklıma tartışma bittikten 6 saat sonra geliyor 😂
Valla bakıyorum cevap gerektirecek kişi ve konu ise evett
Hayır. Bazen bildiğim şeylere de sessiz kalıyorum
Bazılarına cevap vermemek de büyük bir cevap ne mal olduklarını anlamaları için 😄
Hazır cevap birisiyim ama lafın kimden geldiğine bakarım genelde.
Bi laf sokarim ona vereceğin cevabida sokarim evirir çevirir
Bazenleri bazenleri. modum iyiyse uğraşırım. Keyifsizsem he he taam der geçerim
Çok şükür her söze bir lafım olacak kadar sözcük haznem ve beynim var 😂
Her lafa verecek bir cevabım vardır. bilmediğim konulara bilirkişi önerebilirim.
Eskıden olsa affetmezdimde genelde salıyom kendimi yarıştırmam at değilim ben
Var 😅ama bazen bilerek cevap vermeyiveriyorum 😀
Önce karşıdakini ciddiye almam lazım genelde boş beleş tipler
Kafam atarsa evet , atmazsa karsimdkaini daha fazla duymamak icin kestirmeden giderim
Var evet ama önce bir lafa bakarım laf mı diye bir de diyene bakarım adam mı diye
Her lafa verilecek bir cevabım yok ama her yanlışa atılıcak bir kurşunum var...
Bazen derin bir şekilde burnumdan solurum ki karşımdaki anlar.
Hayır, ne yazık ki bazen beynim duruyor; hazır cevap biri değilim. :D
Laf adam gibiyse karşılığını vermek boynuma borç adam gibi değilse de niye vaktimi çalıyor hoşşşşşttt 😂😂
Cıssssss 🤭🤭
bi lafa bakarım laf mı diye söyleyene bakarım adam mı diye herkese cevap vermem
Şahsen kendim eğriye eğri doğruya doğru derim her lafa karşılık vermem ama öyleşerine denk geldim birçokkez.
Haksız olsa bile haklıymış gibi konuşuyor valla dil papuç gibi
Yok her lafa cevap vermem
Evet var ve sitedeki bazı üyeler kendins dikkat etsin çünkü hiç iyi şeyler olmayacak yakında sadece delil topluyorum özellikle sıra1
Ve soru sahibi de
Değlim
Hayttta seviyeli olmak gerekiyor. Her sözü söylemekte yeri gelince doğru olabilir. Ancak haddide aşmamak, Kaş yapayım derken göz çıkarmak, mümkün olduğunca kimseyi kırmamak gerekir.
Saniyesinde üretirim.
ne zamanim ne de sabrim var. Simdi diyeceksin ki bu soruya neden cevap verdin. Sahsen ben de bilmiyorum
Evet ağzım iyi laf yapar
Ahaha sorma. Allah bana bı dil vermişş.. 😄
Evet taş altında kalırım laf altında kalmam. d
Evet, olmasa da buluyoruz.
Evet çenem güçlüdür
Hazır cevap işini çok severim ama bende var mı tartışılır
Her şeye bahane sunulmaz, ya da laf söylenmez. Gerektiğinde susabilen insan olmak lazım.
Hayır yok daha çok sonradan aklıma geliyor ve keşke o an öyle deseydim diye ağlanıyorum
Aynı seviyede olmalı tartışmak için bile çok cahil insanla sevmem uzatmayı..
Hayır yok shsjjs
Illakı vardır ama ugrasmam
Evet vardır elbet
Bazen bazı laflara mavi ekran veriyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?