Etiket cümleleriniz var mı durumlar, olaylar, kişiler karşısında? Varsa hangi konularda, ne kadar?
www.facebook.com/video.php?v=902665846436506
www.facebook.com/video.php?v=902665846436506
Olaylarda önyargım vardır yani bir olayın sonucunun nerlere varabilecegi kimler ne yaparsa neticeye kavuşacagı konusunda birtakım fikirler yürütebilirim ve buna göre hareket ederim
-tipinden belli ne oldugu
-bu çok ters bakıyor kesin sinirli bir tip
-bu pek açık giyinmiş kesin...
-bu kızın/oglanın sevgilisi var kapmışlarsır bunu
Bu ve bunun gibi kalıplaşmış birçok önyargı içeren cümleler vardır, birini tanımadan hakkında iyi veya kötü yorumlar yapmamak gerekir zira bu yorumların altındakilerin gerçeklik payı yüzde bir bile degil hadi gerçek diyelim şüphe, merak uyamdırır ne ara tandıda bunları söylüyor gibi, olaylara karşı önyargım vardır çözümü hakkında velakin kişileri tanımadan yargılara varamam.
teşekkürler
Rica ederim
Ben önyargili degilim diyenler yalan söylüyordur bu benim icinde gecerli
süper bir örnekleme oldu :)
Ayrıca, Ben önyargılı değilim diyen şahıs Hamam böceği ile uğur böceğini eşit sevsin ☺👍👍
bravo. devamını beklerim :)
Aslinda kimseye karsi ön yargim hic olmadi.
Son zamanlarda basimdan gecen bir olay
bir kisizade icin o bes kurus etmez onal arkadas olma dediler
cocukla sohbet ettim birkac kez
kafama cok uydu nedne öyle davrandigini bile anladim..
Ön yargi bir hastalik bana göre
teşekkürler
Çok güzel bir paylaşım olmuş. Tıpkı nick iniz gibi..:) Herkeste olduğu gibi bende de muhtemelen vardır. Ama oransal olarak toplumunkinden çok azdır sanırım. Özellikle olumsuz önyargılardan kurtulmak gerekli.
Teşekkürler
Cevap
80Cevap
Bazen insanlara onyargiyla yaklasiyorum, evet. Ama onyargiyla yaklasiyor olmam o kisiye asla firsat vermemem demek degil, tanimaya calisirim. Onyargili yaklasirim ama asla sabit fikirli degilim bu konuda
temkinlisin yani?
peki, öyle diyelim. teşekkürler
Kızın giydiği şort hiç bir yerini örtmüyorsa kaşar damgasını basarım şekil 1A
1A:
www.magazinsel.com/uploads/images/44175_1.jpg
Askerde ki sevgilisini aldatana o* damgası basarım
Sevgilisini askerde aldatana yukarda bastığım damganın sonuna birde çocuğu eklerim
Para yiyen kız orospudur (illa altına yatacak değil ya ruh orospusu çok)
casper almak pişmanlıktır
Babası gece gündüz çalışırken kızı babasını tersliyor ve sürekli erkeklerle gezip oynaşıyorsa orospudur akşama kadar devam edebilirim bu ön yargılarıma
Ben çok önyargılıyım.
Öyle böyle değil acayip önyargılıyım.
Hobi olarak önyargılıyım. yargılıyım gılıyım lıyım yım.
:))
Kimseyi tanimadan hakkinda yorum yapmam cevremdede yaptirmam herkez herşeyi yapmış olabilir haya t zorunlu kılabilir bir giysiden bir insana damgayi vurmak çok kolay belki kendini onun içinde mutlu hissediyor on yargilar tabu lar bunlar bos şeyler cogu ulasammak veya kıskançlık dan ortaya çıkıyor.
Önyargıda kuantum sıçraması yaptım level atladım tanımadığım insanlara kanım hiç ısınmaz tanıyınca da vay be seni şöyle şöyle sanmıştım diyorum yeni tanıdığım insanlara bu sefer önyargılı olmucam diyorum ama tekrar ediyorum anlatsam uzun hikaye kısa kesiyorum o yüzden
Onyargiyi ben farkli anlamda anliyorum.
İnsan dogduktan itibaren surekli ogrenmeye ve buna gore davranmaya programlidir. Beynimiz her bilgiyi her tecrubeyi saklar ve benzer durumlarda kullanir. Bu ise insani daha akilli yapan ve dogru karar vermesine yardimci olan bir surectir.
Bilimden edebiyata gecerek diyorumki:
Ben o onyargilara sahip olacagim diye bir omur verdim.
On yargisiz hayat kalmadi artik mecburen temkinliyim
Doğru
Goruse yorum icin tesekkurler
Görüş bildirdiğiniz için ben teşekkür ederim
önyargı mı dersin öngörü mü bilmem ama genelde tutar maalesef. öngörülerim çok kuvvetli
benim de.
Aldatmaya kılıf bulan ve bunu affeden insanlara karşı ön yargım var.
önyargı mı, yargı mı?
peki, teşekkürler
Her insanda elbet ön yargi vardir. Önemli olan bu ön yargiyi yenebilmek ve insanlara sans verebilmek ve bunu yapabildigimi düsünüyorum.
tebrikler
Ön yargılı değilim. Sadece bazı kesimlere karşı art niyetlerim var. :):
Ön yargı cok sıkıntılı bırsey kı bnde onu yıkmaya calısan ınsanlardanım ısım bu :D
İyiymiş :)
Bana kadar.. bir insanın yeni birisiyle tanistiginda on yargı oluşturma süresi 30 saniyedir. Ve bu 30 saniye kuralı evrenseldir. Beden dili diye bişey var..
Eskiden fikir yuruturdum insanlar hakkında
Baktım bana zararı oluyor
Hem etik bir davranış da değil bence
Artık her insan benim için aynı
Ancak olaylar hakkında yurutulmeli
İnsanlara karşı ön yargım yok ama olaylara gelince aynısını diyemem.
Bazı şeylerin sonucu baştan bellidir veya bir olayın nasıl sonuçlar doğuracağını bilir insan ama ona ragmen ayni şekil devam ederse ön yargıyla yaklaşırım.
klişe konularda ön yargılıyım.. bundan adam olmaz gibi..
teşekkürler
benim ön yargım pek yok ama insanların bana ön yargısı çok fazla hele hele kızların daha ilk görüşte sapık damgasını çakıyolar
sebep?
ben kapalı kadınları sevmem
bu ön yargıya girermi bilmiyorum
ama niye sevmediğimide söyliyim ;
şimdi ben alkol alıyorum diye bana ayyaş diyor bir çok türbanlı kadın
simdi ben bunlara karşı ön yargılı olmakta haksızmıyım?
En iyi görüşü gördüm de, görüşü yapan arkadaş zaten herkesin önyargısı olduğunu düşünerek bir önyargı örneği vermiş.
Şahsen ben hayatımı tamamen önyargısız yaşıyorum.
önyargılarım on bes sanıye sürüyor sonrasında toparlıyorum
iyiymiş.
Normalde Onyargili degilim ama bu sitede mesaj atan tum erkeklerin abaza veya yavsak oldugunu dusunuyorum.(bu bir onyargi evet :( )
herkesin olmuştur ön yargıları birilerine ya da birşeylere karşı. benimde olmuştur elbet ama önemli olan bunu erken farkedip kurtulmak önyargılarımızdan.
Deli ön yargılıyım ben. Yediğim kazıklardan sonra. Ön yargı değil de temkinli de diyebilirsiniz. Tepkisiz yaklaşırım evet ama uzun sürede tepkisiz kalmaktan alamam kendimi.
Evet bazen dış görünüşe cok aldaniyorum adam sandıklarım adamliktan uzak çıkıyor
Önyargılı göz, kördür, varılmış sonuçlarla dolu kalp ölüdür. Her an bildiğini unutup cahil olmak aslında iyidir.
karşımdaki kişinin hal, hareket, tavır ve daha önce ki izlenimlerime göre değişir.
film cok güzelmiş :)
ön yargı kötü bişey malesef önyargım yok hayatta ancak sevdigim kisiyi bazen kalıplara bindiriyorum o zaman ön yargım oluyo buda beni çok üzüyüo e haliyle onuda
Eskiden ön yargılarım çok fazla oluyordu şimdi yok denecek kadar az tam anlamıyla sıfırlanmaz zaten hiç bir zaman..
Önyargılı insanlarla tartışmaya girmem çünkü sonuca varılmıyor (:
Önyargılı olmaktan ziyade önce kendimi yargılarım.
İnsani ilişkiler ve karşı cinsler hakkında biraz önyargılıyım artık.
. Makul ölçüde önyargılı olduğumu düşünüyordum. Taki videoyu izleyene kadar.. Harika bir video. Bayıldım :))
Bir insanın hayatına müdahale etmiyecek kadar önyargılıyım.
Bazi durumlarda bende ister istemez onyargili davranıyorum
Baya. Var sacina pantolonuna yürüyüşüne ayakkabisin. Bakarak kişi hakkında karar verdiğim çok olur
olmamaya çalışıyorum ama hala içimde ben sana demiştim modundayım.
ön yargı kendi komplekslerini başkalarına yönlendirme ve kendini buna inandırma hastalığıdır
kimseye ön yargılı yaklaşmam onları anlamaya çalışırım
tanıdıklarımmm hakkında bir on yardım oluştu onlara karşı.
baya önyargılıyım ama bu genellikle hep haklı çıktıgım için malesef önyargılıyım diyemem
değilim ben bence. ama her konuda bir fikrim ve tuttuğum bir taraf var.
Ön yargı hiç yok desem yalan olur her insana yaklaşımım çok mesafeli.
Önyargılı olduğumu düşünüyorum onu geçtim insanları yargılamak hiç huyum değil
konuya göre degişir cok az var ama abartı kadar degil :) genelde uyum icerisindeyim :)
Önyargı ayrıdır acı tecrübe ve yaşanmışlıktan gelen kurallar ayrı aslında insanla ego arasındaki ince çizgi gibi
"Önyargılısın ya, sıfatını s. keyim p. iç."
Hayat felsefemdir <3
evet aynı iş yerinde çalıştığım bir arkadaşım vardı sureklı aglardı bende ilk başladığıgında uzulmuştum hergun aynı durumla karşılaşında etiket lafımı yapıştırdım orospunun gözü yaşlı olur dıye ama kız bundan bıle bişi anlamamıştı
:)) ilginç
rujunu tattirmasaydin rimelin akmazdi 😂😂 iğrenç olup gitmek bu olsa gerek
Sanırım önyargılı değilim.
İyimser olmaya çalışırım...
Yargılamadan önce iyi hesap yapmalıyız yanlış yapıyo olabiliriz
Her insanda az da olsa önyargı vardır. Önemli olan bunu davranışlara yansıtmamak
Önyargılı birisi değilim , yargı değerlerim, bir insanı tanıdıkça oluşur.
Yıktım ön yargılarımı hamd olsun
bravo
Evet var. o onyargilarimi darmaduman insanlar da. var ama.
ne mutlu o insanlara
kızları tanıdıkça oluşan bir önyargım olduğu gerçek
Evet fazlasıyla önyargılı birisiyim
örnek istesek?
hmm. teşekkürler
Çooook ! Sık dokuyup ince eleyen tip.:((
1 kilo kadar önyargılıyım
peki :)
Kendimi tutabilsem iki dakikada atarim onyargiyi
Tam bu videoyu paylaşmak için gelmiştim ki...
Ama bu önyagı değil göz yanılması :D
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar