Nasıl bilemezsin demeyin ailem aşırı baskıcıydı evde gülmek ağlamak konuşmak bile yasaktı
1 ay
Nasıl bilemezsin demeyin ailem aşırı baskıcıydı evde gülmek ağlamak konuşmak bile yasaktı
Hayaller bir günde bulunmaz kendi benliğinde bir yolculuğa çıkman gerekiyor. Kısaca ifade etmek gerekirse kendi başına kendine BOLCA yalnız zaman ayırman gerekiyor.
Karakterin aslında şu an olan seni ifade eder sana kız olduğun için aağağağa bana çıplak şekilde foto atsana yazdığımda benim karıma kızıma sövmen veya engellemen veya olurrrr diyip atman bir karakter göstergesidir kısaca yani şu zamana ve şundan sonrasına neye nasıl tepki verip ne yapıyorsan ona bak memnun olmadığın şeyleri de değiştirmek için iradeli ol yeterli.
Öncelikle geçmişte yaşadıkların için üzgünüm, böyle bir evde büyümek insanın kendi sesini duymasını gerçekten imkansız kılar. Kendini dinlemek için çok küçük başla, mesela bugün canın tatlı mı tuzlu mu istiyor bunu fark et. Haftasonu evde durmak mı yoksa yürüyüşe çıkmak mı iyi geliyor dene. Büyük hayaller bekleme, gün içinde hissettiklerini yaz. Zamanla sen neyi seviyorsun neyi sevmiyorsun oturur.
Böyle bir baskıda büyüyen biri için “ne istiyorum?” sorusunun cevapsız kalması çok normal 😔
Önce kendine zaman tanıman lazım, sen bozulmadın, sadece bastırıldın.
Küçük şeylerden başla: Ne izlerken, ne dinlerken, hangi insanlarla konuşurken biraz bile rahatlıyorsun, hafifliyorsun? 🎧📚
Onları not al, tekrar et, bedenindeki hislere dikkat et. Zorlanırsan, güvendiğin bir uzmandan destek almak da çok işe yarar 💬✨
Cevap
1Cevap
Bence senin paradan para kazanan sistem kurman gerekiyor. Böylece uyku saatini sen belirlersin, canın ister dışarı çıkar, istemezse çıkmazsın.
Ailen dinci muhafazakar mi
Dinci degil muhafazakar mi sanmam yok
Pek degil babam biraz oyle ama babamla yasamiyorum
Kac yasindasin ki
23knk
Nerdensin
Bakı
Anlamadim ya
boş ver
Merak ta birakma beni 🙏
Söyle
Soyledim zTen sen anlamiyorsun