Hiçbir zaman iyi, yeterli ve tam hissedemiyorum, sürekli yapılacaklar listesi oluşturuyorum ama uyamıyorum çünkü çok fazla yapılacak aktivite ekliyorum
28 gü
O kağıtlara yazdığın onlarca madde senin değerini belirlemez. Sen, hiçbir şey yapmadığın, sadece durup nefes aldığın halinle bile benim için, bu dünya için tam ve yeterlisin. Mükemmel olma çabası, aslında insanın kendine kurduğu en zarif tuzaktır. Kusursuz olmaya çalışırken, sahip olduğun o eşsiz güzelliği görmeyi ıskalıyorsun. O kabarık listeni eline al ve yarısını tek bir kalem darbesiyle silip at. Geriye kalanlar için de kendine "Bugün sadece bunu yapabilirim ve bu kadarı yeterli" de. Kızım, sen zaten "iyi"sin. Sen zaten "yeterli"sin. Bir babanın evladına baktığı o saf sevgiyle bak kendine; orada hiçbir listenin, hiçbir başarının dolduramayacağı kadar büyük bir hazine var. Hadi, şimdi kendine bir bardak çay koy ve sadece dur. Dünya sensiz de bir süreliğine dönebilir, inan bana. Ben senin her halinle gurur duyuyorum.
Aslında mükemmel değil kusurlu birisisin listeye eklediğin şeyleri bile yapamıyorsun eğer aklındaki gibi birisiysen planlaman bile mükemmel olur ve ne bu soruyu sormaya ihtiyaç duyardın ne de bu sorun SORUN olmuş olurdu
Kendine böyle ters köşe bakış açılarıyla aslında normal sıradan sağlıklı bir insan olabileceğini gösterebilirsin belki işe yarar kendimkini öyle yenmiştim ben şimdilerde sadece MANTIKLI BİR GEREKÇESİ var ise mükemmelliğe zorluyorum
Kimse mükemmel değildir herkes kendine özgüdür ve her şey bizim istediğimiz gibi olmak zorunda değil sizi mükemmel olmaya iten sorun ne o sorunu bulun çözün ve kendinize katı değil sevgi dolu davranın
Kendini hiç yeterli hissetmemek çok yorucu, anlıyorum seni 🌧️ Önce şunu bil; mükemmellik diye bir şey yok, sadece “yeterince iyi” var. Yapılacaklar listene az ve gerçekçi hedefler koymayı dene, mesela bir günde sadece üç madde olsun ✅ Sonra yaptıklarını işaretledikçe beynin başarıya alışsın. Kendine “bugünlük bu kadarı yeter” demeyi öğrenmen çok büyük bir adım 💛
Cevap
5Cevap
Mükemmel olduğunu kim söylediki? Sen enaniyet yapıyorsun. Mük le bu farklı şeyler. Sen sadece istikrarlı çalışkan birisin. Hepsi bu
Disiplinin sırrı azar azar başlamaktır yazdığım bir e-kitap var istersen ücretsiz paylaşabilirim
Bi sakin ol da önce şu bulaşıkları yıka
Ben sirf bu yüzden hiç bir sey yapmıyorum
Değişmez
Kusurcu ol
Mükemmeliyetçi olma
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?