Size iyi gelmediğini bildiğiniz halde hayatınızda tutmaya devam ettiğiniz şeyler var mı? Varsa sizi buna ne bağlıyor?

Size iyi gelmediğini bildiğiniz halde hayatınızda tutmaya devam ettiğiniz şeyler var mı? Varsa sizi buna ne bağlıyor?

Bana iyi gelmediğini bildiğim halde fazla düşünme huyumu bırakamıyorum sanırım. Bazı şeyleri kafamda gereğinden fazla büyütüp uzun uzun düşünüyorum. Bir de bazen değmeyeceğini bilsem bile bazı insanlara fazla anlam yüklediğim oluyor. İnsan alıştığı şeylerden kolay kopamıyor.
Merhametim bazen kendi kendimin düşmanı oluyor, biliyorum bana iyi gelmiyor ama bir türlü söküp atamıyorum. Mesela adam geliyor borç istiyor, adım gibi eminim o paranın geri gelmeyeceğine, yine de elim varmıyor geri çevirmeye; çıkarıp veriyorum. "Siz yeryüzündekilere merhamet etmezseniz, göktekiler de size merhamet etmez" ayeti hep kulaklarımda çınlıyor, sanki elimi kolumu bağlıyor. Bu duygu beni yıpratıyor, suistimal edildiğimi görüyorum ama o manevi sorumluluk ve içimdeki o yumuşaklık ağır basıyor. Yani anlayacağınız, kendime zarar verdiğini bile bile şu merhametimden bir türlü vazgeçemiyorum, sanki bu benim imtihanım olmuş.
Valla keyif bağlıyor... mesela çok kahve içiyorum ama seviyorum.. ya da içkiyi bırakıyorum sonra bir şekilde beni landirmasina musade ediyorum.. onun dışında da bir şey yok gibi :))
Bende en çok zararlı düşünce kalıpları diyebilirim; bazen kendimi bile bile yoran yorumlara takılı kalıyorum 🧠💭
Aslında bırakmak istiyorum ama tanıdık geliyor, kontrol hissi veriyor. Konfor alanı gibi; kötü ama alışılmış.
Sen de kendine böyle şeyler yapıyorsan, önce neden bırakamadığını anlamak işin yarısıdır aslında 💔✨
Cevap
17Cevap
Alkol ve sigara var. Doktor bile bırak dedi ama ben bırakamıyorum
Fazla düşünmek
hiç bir şey yok
Bazı anılarım veya duygularım. Geçmişteki bazı olayları düşünmenin bugünüme bir faydası yok ama bazen o duygusal döngüden hemen çıkamıyorum.
Hiç bir şey.
Kişi kendine yalan söylemediği sürece bunun olması ihtimal bile değil.
Bazen yeme isteği geliyor az biraz azalttım ama bazen çok yoğun yeme. istegim geliyor
Şeker. Çayı hâlâ 1 şeker atıyorum. Şekersiz içince asla keyif vermiyor.
Kötü alışkanlıklarım ve geç saatlere kadar uyanık durmak.
Telefon bağımlısı olmak
Kahve var..
Marmaray delileri
Doyamadım seks
Stres
Sigara ve melankolik şarkılar
Cığara
Sigara
Öyle bir şey yok
Sigara var
Sosyal medya
Erteleme huyum