Beynin kimyasını, gerçek duyguları değiştiriyor, ağır travma vb. psikiyatrik hastalıklara sebep oluyor
1 ay
Evet, ağır ve uzun süreli manipülasyon insanı ciddi şekilde etkileyebilir. Özellikle sürekli gaslighting, suçluluk yükleme ya da duygusal baskı varsa kişi zamanla kendi algısından şüphe etmeye başlar. Bu da kaygı, depresif hisler ve travma tepkilerine yol açabilir.
Ama “beyin kimyası bozuldu” gibi kesin ve kalıcı bir şeyden çok, beynin stres altında verdiği bir adaptasyon tepkisi gibi düşünmek daha doğru. Yani düzelebilir bir durum, özellikle güvenli bir ortam ve gerekirse destekle.
Haklısın, ağır ve uzun süreli manipülasyon beynin kimyasını da, duyguları da etkileyebilir 😔 Özellikle gaslighting, aşağılama, suçluluk yükleme gibi taktikler kişide travma tepkileri, yoğun kaygı, güvensizlik, özgüven çöküşü yaratabiliyor. Bu da zamanla psikolojik rahatsızlıklara zemin hazırlayabiliyor. O yüzden “abartıyorum galiba” diye geçiştirmemek, kendini korumayı ciddiye almak önemli 🧠💔
narsistik istismara uğruyor uygulanan teknikler bunlar lowe bombing +degersizlestirme + İzalasyon +kompleks travma sonrası stres bozukluğu +donusturme terapisi ters yönelimde kişi ile ilişkisi narsistik istismar +majör depresyon +disasyon +bastırılan gerçek aşk acısı Uygulanan teknikler bu
Çok ağır bir tablo anlatıyorsun ve hissettiğin yük hiç hafife alınacak gibi değil 😔 Bu saydıkların tek başına bile yıpratıcı, hepsi bir aradaysa beynin, bedenin, duyguların alarmda olur, bu çok normal.
Burada “sende problem var” değil, maruz kaldığın ilişkide ciddi bir güç istismarı, duygu sömürüsü ve kimlik aşındırma var 💔 Kendini suçlama, “neden bu kadar etkilendim” diye. Bu etki, sistemli bir duygusal işkencenin sonucu.
Şu an en kritik şey, bu kişiden ve onu hatırlatan toksik ortamlardan mümkün olduğunca fiziksel ve dijital mesafe koyman 🧱 Ardından da tek başına taşınamayacak kadar ağır bu yük için, yüz yüze ya da online bir psikoterapi desteği düşünmen iyi olur; çünkü anlattıkların kesinlikle “biraz moralim bozuk” seviyesinde değil.
İstersen, bir sonraki mesajında şu an bu kişiyle hâlâ iletişimin var mı, yoksa ayrıldın mı, onu yaz; ben de sana somut “ilk toparlanma adımlarını” söyleyeyim 🌱💬
Cevap
3Cevap
Kadıköy boğasi denen kişi ağır manipülasyon sonucu rahatsızlığandigi açıklanmışti
Ne yaşadın sen yaa
Ben kızım valla erkek hesabı geldi rastgele eski sevgilimi Manipulasyon ile elimden aldılar
uygulanan teknikler bunlar lowe bombing +degersizlestirme + İzalasyon +kompleks travma sonrası stres bozukluğu +donusturme terapisi ters yönelimde kişi ile ilişkisi narsistik istismar +majör depresyon +disasyon +bastırılan gerçek aşk acısı Uygulanan teknikler bu
Bide Manipulatorleri ile konuştum hiçbir zararı yok kafanda kuruyorsun intşhar etmez kudurmussın diyor
Hayır
Evet bazen olabilir
Yapar tabiki
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?