Bence bu biraz genelleme ama içinde doğruluk payı olan bir gözlem de var. Evet, gerçekten “çok güzel” ya da “yakışıklı” olup da bunu hiç hissettirmeyen, son derece mütevazı insanlar var. Sanki dış görünüşünü hiç bir şeymiş gibi görüp asıl karakterine odaklanmış gibiler.
Ama bir de tam tersi var; aynaya bakınca kendini olduğundan çok daha farklı sanıp kibri kişiliği haline getirenler de yok değil. Yani mesele güzellikten çok, insanın kendini nasıl taşıdığıyla ilgili. Bence mütevazılık güzellikle değil, karakterle alakalı. Güzellik sadece dışarıdan görünen bir şey; asıl farkı davranışlar belirliyor.
Bu bir ilizyon. Yakışıklı veya güzel olacak ama bundan menfaat sağlamayacak öyle mi. Güzellik yarışmalarını yakından takip ettiyseniz yarışmacıların mütevazi ve yardımsever görünmek için sosyal projelerde yer aldıklarını ya da hemşire falan olmaya çalıştıklarını görürsünüz. Çünkü bunun jüriyi etki altına alacağını bilirler. Yakışıklı veya güzel olunca tek başına zaten ilgi çekerler ama halkın sevdiği insanlar olduklarında o kadar daha kişiyi etkilemeyi başarırlar. Bu durum onların doğuştan mütevazi olduklarını göstermez. Aksine kullanmayı iyi bildikleri anlamına gelir. Ha şöyle istisnai olanlar elbette var ama bir elin parmak sayısını geçmez diyebilirim.
Bence güzellik tek başına kimseyi mütevazi ya da kibirli yapmıyor 😌 Çevreden gördükleri muamele belirleyici oluyor. Çok ilgi gören bazı insanlar “kendini ispatlama” derdine girmediği için daha sakin ve alçakgönüllü olabiliyor. Ama aynı şartlarda büyüyen biri de fazlasıyla egolu olabiliyor. Yani senin gördüklerin şanslı örnekler, genelleme yapmak zor 😉✨
Gerçekten dikkat çekici olan insanların kendilerini kanıtlama, "ben buradayım" diye derdi olmuyor. Zaten o ilgiyi her zaman gördükleri için ekstra bir kasıntıya ya da egoya ihtiyaç duymuyorlar; bu da onları çok daha doğal ve mütevazı yapıyor. Tabii her güzel insan melek değil, sadece dış görünüşüyle var olmaya çalışanlarda kibir kaçınılmaz oluyor. Ama karakteri oturmuş olanlar, o görsel şansı hiç göze sokmadan çok güzel taşıyor.
Kişilik & Karakter konusunda 13,4b cevap paylaştı.
Bunun tiple alakası yok bence. Ama bazı insanlar gerçekten hakkı olmayacak şekilde kibirli ve daha da komik duruma düşüyorlar. İnsan büyüdükçe küçülmeyi bilmeli. Özgüven ve kibir farklı şeylerdir ve kibre hayatımda yer yok
Evet galiba da öyle. Bunun yanı sıra bilimsel bir açıklaması henüz olmasa da bazılarının içinin pisliği sıfatına yansımış ve oldukça egoistler ıyh midem bulandı akşam akşam.
Güzel ya da yakışıklı olmak tek başına mütevazılık getirmez. Ama kendini bilen insanın daha sakin, daha ağır bir duruşu oluyor. En çok da abartmadan yaşayanlar fark ediliyor aslında.🌸🌸
Hayır değiller. Sadece kompleksleri yok. E zengin birisinin de parasal komplekleri olmaz. Çünkü ihtiyacı yok. Bu tercihten çok aslında gereksinim duymadıklarından böyle bence. Yani bir güzel ya da yakısıklı sahip olduklarıyla ovunmuyorsa bu dikkat çekiyor. Fakat çoğunluğu için durum bundan öte farkındalık ile alakalı...
Kompleks yok çünkü kmplekse gerek yok:Zaten güzel anladın mı :D Ama biraz karakter meselesi bence mutevazi olmayanları daha çok lakin biz şöyle bakıyoruz ''yaa ne kadar güzel/yakısıklı çokta mutecazi maşallah''. Aslında azlar ama dikkat çektikleri için sanki bütün hepsi böyleymiş gibi bir algı olusuyor. Psikolojik ehehe.
Belki de can. Sitede gerçekten çok güzel olup mutevazi olan insanlar var. Benim kesinlikle güzel bulmayıp küçük dağları kendisi yaratmış gibi davranan ''çirkinler'' de var ahuahua
Evet kesinlikle. Ben eski sevgilime çok güzel olduğuna inandirmaya calisiyordum 😅Kendisiyle dalga gectigimi soyluyordu guzelligine iltifat ettigimde 😀Yillar yillar onceydi tabi bu anlattiklarim. İkna olmus ki evlendi 😄
Yok zil takip oynadim 😅Yani bayagi yogun duygular besledigim kisiydi kendileri bayagi koydu diyebilirim 🤣Hele kucaginda bebekle fotografini gormustum aklima dusup baktigimda o zaman yıkıldım 😀Guldugume bakma ben de deli gibi neden guluyosam 😅Her seyin hayirlisi Allah mutlu mesut etsin cocuklariyla ailesiyle mutlu yasasinlar...
Bosvereli cok oldu ya bahsettigim mevzularin uzerinden cok zaman gecti.2. cocuklari bile olmus yani 😅Ondan sonra benim sevgilim oldu yani, zaten 6-7 sene once olan bi durum 🙃Evlilik bilmiyorum "guven"diyordun ya soruda hani... Guvenmek lazim once onun icin. 😀
Fakirlik başa beladır. Fakir çalar. Çirkinlik kötüdür. Kıskanır fesatlık yaratır.
Zenginden zarar gelmez seni zorlamaz. Koşulları vardır en fazla. Çalmaz. Güzelden zarar gelmez, ne fesatlık eder ne de takıntı haline getirir birşeyleri.