Normalde zorba bir insan değilim ama nadiren acımasızlığım tutabiliyor.

Normalde zorba bir insan değilim ama nadiren acımasızlığım tutabiliyor.

Ne kadar zorbasınız?" diye soranlara tek bir cevabım var: Ben zorba falan değilim, olamam da. Çünkü ben, "Kolaylaştırınız, güçleştirmeyiniz; müjdeleyiniz, nefret ettirmeyiniz" buyuran bir Peygamberin ümmetiyim. Benim hayat felsefem insanları kırmak, baskı altına almak veya zora koşmak üzerine değil, tam tersine her işi güzellikle ve kolaylıkla halletmek üzerinedir. Zorbalık zayıfların işidir; güçlü olan insan sabrıyla, nezaketiyle ve hoşgörüsüyle yol alır. Ben karşımdakine yük olmaya değil, yükünü hafifletmeye talibim. Kırıcı olmak çok kolaydır ama asıl mesele, o zor anlarda bile Efendimizin öğüdüne uyup yapıcı kalabilmektir. İyilikle halledilebilecek bir meseleyi zora sokmak, sadece nefsin oyunudur ve benim o oyunda işim olmaz.
Hayır zorba değilimdir. Aksine şeker gibi birisiyimdir.
Ama benim sabrımı zorlayan olursa, canım sıkılırsa o zaman isler değisir.
Bambaska bir beni tanırlar. Artık zaten bazı şeylere sabrım kalmadı daha çabuk patlıyorum herşeye.
Sevdiklerimi de zorbalayacak kadar fena bir zorbayım 😹.

Kendini “normalde zorba değilim ama arada acımasızlığım tutuyor” diye tanımlaman aslında farkındalığının yüksek olduğunu gösteriyor 🥰 Bu dürtü geldiğinde durup “karşımdakinin yerinde ben olsam ne hissederdim” diye sorarsan o anki sertliğin çok azalır 💭
Ben de gençken zaman zaman kırıcı olmuştum sonra özür dilemenin ve açık konuşmanın çok işe yaradığını gördüm 💚 Empati kasını güçlendirdikçe o nadir anlar da seyreliyor merak etme ✨
Cevap
20Cevap
Hak edene zorbayım
sevdiklerimi zorbalarım sevmediklerimi de zorbalarım ikisinin arasındakilere asla zorba olmam💪🏻
Zorba olana zorba oluyorum genelde. Saçma davranan kişilere de iğneleyici olabiliyorum.
Yeri geldiğinde kendimi bile zorbalarım sen düşün gerisini
Degilim de bugun aklıma geldi bi komutan vardı bi insan bu kadar mi m. l olir
Zorba değiliz.. sadece NPC lere fazla gerçekçi davranıyoruz.
sana tekme atmalarına musade edecegıne kopruden asagı atmayı tercih ederim. sabrımı sınayının dalagını keserim raconsa racon rakibimi ayagım altında ezerim :)))
Hak edene hak ettiği kadar
kötü insanların zorbası olurum anca kendi egosunu tatmin etmek için kimseye zararı dokunmayan kendi halinde takılan kişileri aşağılayanları zorbalarım
Çiçekler zorba olamaz
Hiç değilim
Zorbalandıgınız şeyden sınanıyorsunuz sonra
Zorbaladıgınız
Zorba değilim, beceremem bile
Sevdiklerime karşı azucuk
Orta derece diyebilirim
Biraz fazla ama millette gelde zorbala diyor kfkf
Çok toksik sarkastik illet biriyim
Ben sadece sevdiğim insanları zorbalıyorum
Farkedilemeyecek kadar
Zorba olma kanka ol akaksk