Bu utanç, sendeki hangi bastırılmış duygudan besleniyor?

Bu utanç, sendeki hangi bastırılmış duygudan besleniyor?

Dürüst olayım; içimde bastırdığım cinsel fantezilerin ve o anlık şehvetli düşüncelerin ekrana düşmesi beni yerin dibine sokardı. Kendi kendimeyken normal gelen o sahnelerin başkaları tarafından izlenmesi, insanın en dokunulmaz mahreminin ihlali gibi gelirdi. 😬
Bence bu çok normal bir his. İnsan kendi içinde yaşadığı şeyleri doğal karşılayabiliyor ama aynı şeylerin başkaları tarafından görülmesi düşüncesi rahatsız edici geliyor. Çünkü orası en mahrem alanın… herkesin sınırı da tam olarak orada başlıyor zaten.
Sanırım en çok samimiyetsizlikten veya o an hissettiğim ama gizlemeye çalıştığım kibir kırıntılarından utanç duyardım. Dışarıya karşı ne kadar mütevazı veya anlayışlı görünürsem görüneyim, içimden geçen "aslında ben bunu daha iyi biliyorum" ya da "karşımdaki beni yeterince anlamıyor" gibi o kibirli seslerin ekranda kocaman harflerle belirmesi beni gerçekten yerin dibine sokardı. İnsanlara yardım ederken bile içten içe gelen o takdir edilme arzusu ve egonun sessiz fısıltıları, benim en saf halimmiş gibi görünen anları bile kirletiyormuş gibi hissettirirdi. Kendi kusurlarımı kapatmak için başkalarını yargıladığım o anlık düşüncelerin ifşa olması, benim için yüzleşmesi en zor ve en utanç verici gerçeklik olurdu.
Açık olmam gerekirse utanç duymamı gerektirecek bir duygum yok. Benim duygularım zaten karman çorman benim çözemediğim duyguları başkaları nasıl çözsün. Değil ayna özel araştırma yapılsa kimse çözemez o yüzden utanacak duygum yoktur.
Bence de bazı duygular utanılacak şeyler değil, sadece karmaşık. İnsan bazen kendi içinde bile çözemezken, başkalarının anlamasını beklemek haksızlık olur. Her şeyin adı konmak zorunda değil; bazı hisler sadece yaşanır.
haklısın
Şevkat ve ilgi açlığı sanırım , çünkü özellikle baba sevgisi görmeden büyüdüğüm için , bu benim anne olmama rağmen hala kanayan bir yaramdir ve içimde kalan bir uktedir diyebilirim
Seni kadar çok iyi anlıyorum ki ablam İnsan büyüyor, anne oluyor ama bazı eksikler hiç büyümüyor. Baba sevgisini tam hissedememek gerçekten içte bir yerde hep kendini hatırlatıyor. Bu da ister istemez insanda bir şefkat ve ilgi açlığı bırakıyor. Ama biliyorum ki sen çok güzel bir annesin 🩷🌸💕
Maalesef öyle oluyor gülüm 🥺 teşekkür ederim 🙏🌸
Rica ederim ablacığım sana çokça ❤️❤️❤️❤️❤️
🙏🥰
EİG için teşekkür ederim 🙏🌸
Rica ederim ablammm🌸🌸
Ben en çok bastırdığım öfkemden utanırdım sanırım 😅 Çünkü çoğu zaman “idare eden, anlayışlı” rolde kalınca, içte biriken kızgınlıklar çok karanlık ve acımasız düşünceler olarak çıkabiliyor. Aslında kimseye yapmayacağın şeyler aklından geçiyor ama o anki kırgınlık büyütüyor 🌪 İçimdeki o karanlık tarafı herkes görseydi, “bu ben miyim gerçekten?” diye utanırdım sanırım 🙈
Cevap
13Cevap
Hiç bir duygumdan utanç duymam.
Duyma knk djdj
Sonsuz sevgim bunu bastırıyorum sevmeyi kontrol edemiyorum sevince de evrende hiçbir insanın göremeyeceği denli çok seviyorum buda bana zarar veriyor.
Bundan ötürü dengelemek için bastırıyorum.
En bastırdığım duygu cinsellik kontrol altında tutuyorum. jfjfj Bu konuda iradeliyim.
İraden güzel sjsjs
Benim normalim kin nefret olunca bastirdigim ilgim sevgim ve merhametim oluyor 😃
Seni biliyorum 😄
En çok da sabrım 🤣
kimseye göstermediğim o derin yetersizlik hissi olurdu.
Herkes beni güçlü sanarken, içimde sessizce “ya aslında yeterli değilsem?” diye fısıldayan o gölge. İnsan kusurlarından değil, en çok sakladığı korkulardan utanır.
Yorgunluk bitkinlik..
Çok zor
Utanılacak bir hissim yok
En güzeli ☺️
Ekran parçalanırdı jsjs
Yani o kadar mı sjsj
Bu iki kelime çık şey anlatır yaa jzjzj
Cinsellik olurdu
Evet
Umarım öyle bir şey olmaz
Ya olursa
Utanç duycak bişeyim yok
En güzeli abi ☺️
Aynen öyle vallaha
niye utanıyorunki sonuçta bastırlamaya çalışılmış
Utanç duymazdım oh iyi oldu derdim
kinim olabilir ajbdjd
Tesettürlü biri olarak p*rn izleme bağımlılığım var..
ilgi açlığı Durduk yere Yükselen lbido
Söyleyemem 😀
Bi saklayabilsem
Parasızlık
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?